PARTYINFO

 

RED BULL FLYING BACH!

flyer
Datum konání:
29.10.2012 - 31.10.2012
Místo konání:
Praha - Hudební divadlo Karlín
Info:
http://www.redbull.cz...
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Praha zažila taneční šok -vystoupení Red Bull Flying Bach

DUCH JOHANNA SEBASTIANA BACHA SE V KARLÍNSKÉM DIVADLE VZNÁŠEL V RYTMU DOBŘE TEMPEROVANÉHO KLAVÍRU A BREAK DANCE! FLYING STEPS TO ROZTOČILI NA HLAVÁCH, AŽ SI BACH MUSEL DÁVAT POZOR NA PARUKU.

Vše začalo poklidně, za tichých tónů klavíru. Pokračovalo baletním vystoupením jedinečné japonské tanečnice Yui Kawaguchi. Vzápětí na scénu vtrhla mužská část company Flying Steps a hned jejich první číslo vyvolalo bouřlivý potlesk. Pražské publikum prvně v životě na vlastní oči uzřelo mistry v létání vzduchem - otočky na hlavě, kouzlení s lidským tělem, popírání fyzikálních zákonů. A to vše za barokní hudby geniálního skladatele. Šťastný ten, kdo se během pouhých dvou dní po odvysílání reklamního spotu na televizních obrazovkách stal držitelem vstupenky na jedno ze tří unikátních představení tohoto geniálního tanečního souboru. Kdo zaváhal, může jen litovat.

Strhující, více než hodinu trvající show, byla odměněna frenetickým standing ovation a určila jediné téma na následném večírku, kde neuvěřitelné taneční kousky byly předmětem hovoru celé řady tuzemských hvězd - někdo se byl podívat, jiný čerpal inspiraci pro svá vlastní vystoupení, ale nadšení byli bez výjimky všichni! Tak třeba zpěvačka a sama výtečná tanečnice DARA ROLINS se nechala slyšet: "Mám ráda kombinaci klasiky a moderny, což Flying Steps dotáhli k dokonalosti. Obdivovala jsem přesahy baletu do street dance, který byl navíc dovedený k absolutnímu mistrovství. Tady je zkrátka třeba smeknout klobouk, protože zde už přestává legrace. Miluji, když odcházím s pocitem, že ve mně zůstala dobrá emoce. A to se tentokrát podařilo beze zbytku."

Na profesionální tančení se přišla podívat i herečka a zpěvačka BÁRA POLÁKOVÁ, která sama v těchto dnech pilně trénuje taneční figury v soutěži StarDance: "Čtyři hodiny jsem dnes dřela waltz a rumbu, takže jsem se přišla původně jen rozptýlit po náročném tréninku - ale musím říct, že tohle úžasné představení dokázalo cukat i s mým unaveným tělem." Nadšení ostatně neskrývala ani LEONA MACHÁLKOVÁ: "Byla jsem u vytržení z toho, jak někdo dokáže prezentovat break dance - pro mě to byla show ve 3D! Úplně plasticky jsem cítila na jedné straně sílu, kdy tihle neskuteční tanečníci dokázali vyťukat každou šestnáctinu a dvaatřicetinu, na straně druhé neuvěřitelnou baletní lehkost. Mělo to obrovský šmrnc - vzdušnost, bravuru a eleganci. Nádherní lidé v syntetické dokonalosti, kteří předávají publiku neuvěřitelnou radost. A to už vůbec nemluvím o tom, že tolik pekáčů buchet pohromadě jsem na lidských tělech už dlouho neviděla! Pokud se pan Bach díval, tak se ještě teď musí v nebi tetelit blahem!"

Vystoupení Red Bull Flying Bach však nebylo pouze doménou žen, cestu do Karlínského divadla na vyprodané představení si našel i KRYŠTOF MICHAL, zpěvák skupiny SUPPORT LESBIENS, který své pocity shrnul do výstižně věty: "Bylo to úžasný! Dlouho jsem neviděl a neslyšel nikoho, kdo by takhle krásným způsobem dokázal zpopularizovat klasickou hudbu." O něco podobného se u nás snaží MICHAL DVOŘÁK se svým projektem Vivaldiano, jenž samozřejmě v pondělí večer nemohl na vystoupení Red Bull Flying Bach chybět. A i on měl pro vystoupení jen slova chvály: "Jelikož i já se snažím kombinovat klasickou hudbu s moderní, tak musím smeknout klobouk - nevím, jestli si toho všimne laik, ale odborník musí jen ocenit tu neuvěřitelnou dřinu a spoustu práce trvající celé roky, která je v pozadí tohohle projektu. To se nedá popsat jinak než - naprostá dokonalost!"

Spojení klasiky a moderní hudby ostatně ocenil i JAN MAXIÁN ze skupiny NIGHTWORK: "Jsem nesmírně rád, že se někdo rozhodnul propojit takovýmto způsobem klasiku s moderním tancem - to nebyla pouhá moderna, kterou můžeme každý týden vídat v televizních talentových soutěžích, ale souhra hip hopu a baletu. A to ani nezmiňuji Christopha Hagela, který během celého představení hrál na klavír - jeho elegance a klid povýšily celou show na úžasný klavírní koncert, nad nímž poletovali fyzicky velmi zdatní lidé ve fantastických tanečních kreacích. Prostě paráda!"

A s nadsázkou sebě vlastní ohodnotil výkon nezapomenutelných tanečníků i režisér a herec JAKUB KOHÁK: "Byl to hodnotný sportovní výkon, který by v sále Karlínského divadla zvládnul málokdo - i když já samozřejmě ano!"

 
Čtyřicet let zlomených v pase Spojení Bacha a breakdance je fascinující, říká šéf taneční show Red Bull Flying Bach je neslýchané spojení tance a hudby Red Bull Flying Bach: Podívejte se na breakdance, který obsadí karlínské divadlo Zapomeňte na Monty Python`s Flying Circus, v Praze se představí Red Bull Flying Bach!

Reporty

 
Report z Red Bull Flying Bach! od Terezy
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016