ROZHOVOR

 

Brookes Brothers: "Nechceme remixovat absolutně všechno..."

Brookes Brothers jsou u nás jako doma a vy jste si je mohli v pátek užít v klubu Roxy opravdu na plný pecky... Pokud ještě stále nemáte dost, určitě vám přijde vhod rozhovor s oběma bratry, v němž se mimo jiné dozvíte, jak to vlastně všechno začalo, proč ukázali labelu Breakbeat Kaos záda, co je zaměstnává kromě společné práce ve studiu, i co můžeme očekávat od jejich dalšího alba v řadě. Hezké čtení!

 

Jste bratři. Měli jste už od dětství stejný pohled na hudbu? Co vás vedlo k tomu začít společný projekt?

Ano, vždycky jsme měli podobný vkus. Phil byl spíše na hip-hop a já zase na R & B, ale většinou jsme se potkali někde mezi těmito žánry a užívali si to, co ten druhý poslouchal. Začali jsme spolupracovat v době, kdy jsme oba vášnivě poslouchali taneční hudbu a chtěli jsme to zkusit po našem. Byli jsme děti a doma měli pouze jeden počítač. A tak vznikli Brookes Brothers.

Brookes Brothers

Co vás ovlivňuje v tvorbě a kde berete inspiraci?

Kdekoliv v hudbě a v životě. Milujeme soul a R & B ze všech jejich období. Také jsme vyrostli na určité formě liquid D´n´B, takže tento styl máme doslova v krvi. Jsme  inspirováni k tomu vzít náš zvuk do všech směrů, kterým by se mohl ubírat a zkusit ho co nejvíc hodit do elektronického hávu, jak je to jen možné. Ovšem s tím, aby to neztratilo ani v nejmenším své kouzlo...

Když dostanete nápad na nový track nebo remix, pracujete na té určité věci  společně, nebo se držíte toho, kdo s nápadem přišel?

Ano, obvykle následujeme počáteční myšlenku, která napadne jednoho z nás.  Pracujeme společně a snažíme se přitom vytěžit to nejlepší z toho prvotního nápadu.

Brookes Brothers

Když vytváříte remixy nebo někoho oslovujete, je to spontánní, nebo cílené?

My nechceme remixovat absolutně všechno, ale většinou, když něco přijde a oba 
cítíme, že se s tím dokážeme hudebně propojit na jakékoliv úrovni, tak do toho  jdeme. Musíme mít z toho dobrý pocit, což momentálně zahrnuje i pauzu,  abychom mohli psát své vlastní věci!

Když tvoříte nové skladby, je to vše jen o softwaru, nebo používáte i nějaký analogový nástroj?

Naše hudba se zakládá z 99% na softwarové práci, ale jsme velcí milovníci 
analogové sféry. Hardware kompresory a eqalizéry postrčí zvuk opravdu unikátním směrem! Brzy chceme koupit pár věcí do nového vybavení, abychom 
mohli vytvořit více hybridní zázemí pro naše studio...



Odbočujete i k jiným stylům hudby, nebo se soustředíte jen na D´n´B?

Milujeme všechny styly. Momentálně se soustředíme na D´n´B, protože máme skoro dokončené album(!), ale snažíme se zapojovat i do jiných projektů. Phil tvoří house pod pseudonymem Journeyman a třeba teď jsme spolupracovali s Examplem...

Mícháte jen digitál, nebo máte doma i sbírku desek?

Máme sbírku desek, ale ta je schovaná na půdě - omlouváme se všem milovníkům vinylů! Všude jsou k dispozici disky plné muziky a CDčka. :)

Brookes Brothers

Nyní vás můžeme najít pod značkou Viper Records. Jaký byl důvod pro změnu labelu?

Náš předchozí label Breakbeat Kaos se stával víc a víc neaktivní z řady důvodů a  prostě nedával dost do propagace našich novinek. Chtěli jsme se připojit ke značce, která by cítila ono nadšení z naší hudby. Brendan vždycky prokazoval nadšení a Matrix & Futurebound mají za sebou pár velkých úspěchů, tak jsme se do toho vrhli po hlavě!

Není to tak dlouho, co jste vydali nový track "Anthem" s vokálem Camellie. Můžeme tedy očekávat nové album?

Skladba "Anthem" bude na albu, které nejspíš vyjde na přelomu roku. Annie Mac ho v premiéře uvedla ve své show minulý týden, takže promo kampaň teprve  začala. Nové album bude od Brookes Brothers, ale jsme ve spojení i s dalšími umělci, kteří s námi na této desce spolupracují, bude tam hodně vokalistů a pár dalších D´n´B producentů... Nemůžeme se dočkat příštích 12ti měsíců, máme spoustu nové hudby. Momentálně nás čekají velké změny, ale vše bude odhaleno v ten pravý čas!



Máte nějaký oblíbený klub a proč?

Myslím, že mezi naše oblíbená místa patří klub The End (nyní zavřen) a Fabric.  Tato dvě místa jsou naším druhým domovem...

Ptal se Miky Rizek v listopadu 2014.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016