ROZHOVOR

 

London Elektricity: "Jednoho dne můj bag exploduje!"

Už pěkných pár let platí sympatický Tony Colman alias London Elektricity za miláčka domácího publika a to se na něj zas a znovu těší... Navíc tento pátek nedorazí sám a proč to bude zrovna Etherwood, o tom se nám mistr krátce rozpovídal. Ochotně nám také prozradil, že na vinyly stále nedá dopustit i kdy zapojí své synátory do práce. Hezké čtení, tohle bude dlouhá noc!

 

Tony, v České Republice jsi vystupoval už mnohokrát... Které vystoupení ti uvízlo v paměti nejvíce?

Tak tahle otázka je vážně těžká. Když jsme dělali před pěti lety Hospitality v Roxy, myslim, že jsem tam byl já a High Contrast, tak bylo v klubu sakra horko! Lidi nás obklopovali i zezadu a já byl doslova promočenej od hlavy až k patě a kapal jsem si pot na desky. Byla to skvělá noc.

London Elektricity

Vždy jsi u nás vystupoval jako DJ, projekt London Elektricity Live naši zemi pokaždé minul. Je šance, že tě v budoucnu uvidíme i s kapelou?

Až bude mým dvěma synům přes osmnáct a budou dost dobrý muzikanti, tak popřemýšlím, že s nima udělám kapelu. Ale to bude minimálně za 14 let.

Pamatuji si tě jako velkého zastánce vinylových desek... Změnilo se na tom něco, nebo hraješ stále jen analog?

Pořád si nechávám vyřezávat dubplaty mých oblíbených skladeb, které normálně nevyšly na deskách. Cestuju s nesmyslně těžkým bagem, kterej váží čím dál víc, protože je pro mě těžký vytahovat z něj desky, co miluju, a naopak je hrozně lehký do něj přidávat desky, co miluju nově. Letišťáci mě nenáviděj. Jednoho dne můj bag exploduje! Příležitostně pustim jeden nebo dva tracky z USBčka, když nemám šanci si je nechat vyřezat.

London Elektricity

Do Roxy s tebou přijede nová stoupající hvězda vašeho labelu - Etherwood. Jak bys ho Čechům představil?

Možná, že byste pro něj měli mít před Roxy červenej koberec se zlatými řetězy po stranách, nebo by mi mohl sedět na ramenou, zatímco budu hrát. Ale teď vážně - je sice hodně mladej, ale jde si za svým a uvidíte, že vás dostane do kolen krásou hudby, kterou dělá. Překrásnej D´n´B je přesně to, co Hospital a Medschool vydávají, je to náš manifest. A Etherwood je toho ztělesněním. Jsem moc hrdý, že jsme ho upsali a jsem taky hrdý, čeho dosáhl ve studiu...

Ptal se kamCZa v březnu 2014.

foto: archiv

Tony Colman alias London Elektricity se znovu představí v České republice a to v pátek 21. března v klubu Roxy.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016