ROZHOVOR

 

Andrew Rayel: "Miluju každou zemi, ve které můžu hrát."

Čistý trance, historicky nejsilnější line up, nejdelší program v podobě 13ti hodin, největší a nejmodernější technické efekty, obrovská vizuální a efektová show a v neposlední řadě dlouhá plejáda významných světových hvězd poskládaných s tou největší pečlivostí. To vše by se dalo říci o Trancefusion Power of Elements, která v půlce dubna 2014 opanuje Prahu a do Průmyslového Paláce opět přiláká tisíce fanoušků tohoto hudebního žánru doslova ze všech koutů světa. Jedním z vystupujících bude i Andrew Rayel, který v krátkém rozhovoru odpověděl na několik otázek.

 

 

Studoval jsi orchestrální hudbu a začal jsi produkovat v hodně mladém věku. Kdo nebo co tě inspirovalo začít dělat elektronickou hudbu?

Hudbu jsem si opravdu zamiloval už v hodně mladém věku. Komponování jako něco, co popisuje emoce a pocity a komunikace s posluchačem na hlubší úrovni díky zvuku je inspirující. Jsem moc vděčný, že umím dělat něco takového. Jména jako Heinz Zimmer , Armin Van Buuren, ATB jsou jenom několik málo z těch, kteří mě inspirovali už jako dítě a kvůli kterým jsem začal produkovat elektronickou hudbu.

 

Jak ses cítil, když Armin van Buuren poprvé hrál tvůj track “Aether” během A State of Trance?

To byl pro mě velmi jedinečný okamžik, je těžké to vměstnat do jednoho slova, ale “vytoužený”(aspiring) by to asi popsalo nejlépe. Když tvou produkci podporuje tak fantastický DJ jako Armin, tak to znamená mnoho a určitě ti to dodá motivaci.

 

 

Loni jsi měl svou premiéru v Praze na Trancefusion Ocean of Love. Jak se ti poprvé v Praze hrálo?

Na Trancefusion jsem měl hodně dobrý feedback, takže jsem byl rád, že jsem mohl být jedním z jejích DJů v překrásné Praze. Byla to opravdu úžasná noc, užíval jsem si každý moment. Produkce, organizace a fanoušci, všechno bylo fantastické od začátku až do konce.

 

Komponoval jsi oficiální hymnu pro Trancefusion Power of Elements, která se jmenuje “Power of Elements”. Co nám můžeš o téhle skladbě říct?

ANO! Byl jsem požádán zkomponovat letošní hymnu a rád jsem to uděal. Opravdu vám toho o ní nemůžu prozradit moc, abych nepokazil to překvapení, ale můžu vám říct tolik, že bude euforická emocionální, melodická a určitě taky “big room”. Hymna, která opravdu vystihuje Power of Elements.

 

2013 byl pro tebe skvělý rok. Hrál jsi na velkých festivalech Kazantip, Global Gathering a Ball en Blanc. Z roku 2014 uběhlo zatím jenom několik měsíců, jaké máš plány na zbytek tohoto roku?

2013 byl pro mě opravdu skvělý, co se týká hudby i vystoupení. Hrát na takových akcích jako A State Of Trance, Global Gatherig, Cream, Ball En Blanc, Stereo Sonic a samozřejmě v klubech byla zkušenost, na kterou nikdy nezapomenu. Rok 2014 zatím vypadá dobře, hektický, ale stojí to za to. Mám různá vystupení a dokončuji svoje album, takže se opravdu těším.

 

 

Kde bys chtěl úplně nejradši hrát?

Hmmm, hrál jsem na festivalech, na kterých jsem vždycky chtěl hrát, možná, že jich ještě několik zbývá. Ale úplně nejradší? Miluju každou zemi, ve které můžu hrát, možná zorganizovat nějakou úplně skvělou akci v mé vlastní zemi, s lineupem, který bych si sám vybral, to bych možná někdy v budoucnu chtěl uskutečnit.

 

Čím bys byl, kdyby jsi nebyl DJ?

Pracoval bych v oblasti účetnictví a ekonomiky.

 

Jaký je tvůj nejhorší zážitek běhěm vystoupení?

Byl jsem na cestě do Austrálie, to je i tak daleko, a můj trip skončil po 40+ hodinách, protože jsme měli zpoždění a museli jsme být přesměrováni kvůli sněhu na místech mezipřistání. Takže místo abych přiletěl den před vystoupením, přiletěl jsem jenom několik hodin předem. Ale stejně to bylo jedno z nejúžasnějších turné, které jsem zažil, takže se ten hektický let vyplatil.

 

Díky moc za rozhovor a těšíme se na setkání brzo v Praze!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016