ROZHOVOR

 

Anton Kubikov: "Labely se v mé brašně moc neohřejou..."

Světově proslulý dj a producent Anton Kubikov z Moskvy se stěhuje do Prahy, kde otvírá svůj designový obchod. U té příležitosti zahraje v klubu NoD na party Say What??. Na to, jaké plány v Praze má, jak se daří jeho labelu, co se stalo s pořadem rts.fm nebo jestli v Praze plánuje pravidelné hraní, se ho v rozhovoru ptal DJ Schwa.

 

 

Víme, že se tak nějak stěhuješ do Prahy a budeš tady rozjíždět nějaké projekty, jako třeba RanDOMArt shop a další věci. Budeš při tom pokračovat v práci na projektu SCSI-9, anebo si dáš na nějakou dobu pauzu?

To, že začínám něco nového, automaticky neznamená, že pozastavuju starší činnosti – takže kromě toho, že otevírám obchod v Praze, budu nadále skládat hudbu pro Scsi-9, pracovat na svém novém albu a na hudbě pro nový projekt “Raw Code” a taky se podílet na pořádání akcí s mými kamarády z Rigy.


Mohl bys nám přiblížit koncept RanDOMArt? O co tam jde a jakou hudbu budeš dovážet pro pražské fanoušky vinylů? Budeš ty tím hlavním, kdo rozhoduje o výběru muziky, zatímco Anna se bude starat o oblečení?

Základní myšlenkou je sloučit naše rodinné zájmy – navrhování oblečení a sbírání desek - do jednoho místa. K tomu ještě přidáme prodej modulárních syntetizátorů a designerských lamp. Každý náš oděv, vinyl nebo lampa jsou umělecké předměty, které budeme náhodně koncentrovat v jednom místě, kde člověk nikdy nebude vědět, který kus bude následovat – proto jsme se rozhodli pro název random art. K tomu budeme prodávat originální plakáty španělských umělců a později možná i díla jiných současných autorů. Jsme otevření jakýmkoliv novým uměleckým projevům, i těm více radikálním. Co se týče hudby, o výběr se budu starat já osobně. V současné době spolupracujeme s Kompakt distribution a Decks.de, v budoucnu se snad přidá Clone distribution a možná i nějaká britská společnost.

 

Plánuješ pravidelné hraní v Praze, chtěl by ses třeba stát residentem v některém z místních klubů? Nebo se radši chceš soustředit na jednu věc a hrát jen minimálně?

Na přemýšlení o residenci je teď brzo, ale párkrát do roka si tu určitě rád zahraju.


Co tě baví víc – život místního dje, který hraje často ve svém domovském městě, nebo cestování kolem světa a hektický životní styl, který k tomu patří?

Něco mezi tím.


Už jsme dlouho neslyšeli žádný tvůj pořad na rts.fm, proč? Nebo je to tím, že máš nějaký jiný pravidelný pořad, o kterém ještě nevíme?

Je pravda, že rts.fm už neexistuje. Pravděpodobně se však objeví nějaký nový moskevský projekt – například klub Shanti rozjel rádiovou stanici a já tam budu pravidelně vystupovat. Taky mě často najdete ve studio R-Berlin


Jak se daří tvému labelu Pro-Tez? Ještě pořád hledáš nové talent, nebo už label žije organicky svým vlastním životem?

Náš malý label pokračuje v rozjetých kolejích a produkujeme nadějné mladé umělce. Po dvou úspěšných počinech Jamal Moulay a Harry Light máme v plánu představit nováčky - Kott&Wellbeck a Idealist a navíc připravujeme novou pecku od známých ruských muzikantů Mujuice.

 

 

Na co se můžeme těšit na party SAY WHAT?? Tvůj hudební a producentský rozsah je obrovský – bude tvůj set vyjadřovat všechny aspekty tvých hudebních obzorů?

Budu hrát to, co teď poslouchám a co mě baví. Asi ne moc rychle a deep, ale to taky bude záležet na atmosféře.


A můžeš vyjmenovat nějakého producenta/label, který tě teď zrovna obzvlášť baví?

Labely se v mé brašně moc neohřejou a hodně jmen nových producentů si bohužel ani nepamatuju. V tomto ohledu jsem jako přelétavý ptáček, který vidí chutnou bobuli, v mžiku ji slupne a letí dál. Možná se situace zlepší poté, co s Annou otevřeme náš obchod s vinyly.

Otvevření RanDOMArt:

http://www.facebook.com/events/628286350563439/

Party kde zahraje Anton Kubikov:

http://www.facebook.com/events/752030148159578/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016