ROZHOVOR

 

Anna Reusch: "Taková noc mi vždy vynahradila ten trest od rodičů..."

Mají to hrající modelky v životě těžší, nebo jsou pro ně naopak už dopředu dveře do klubů dokořán? I s touto častou otázkou si německá DJane Anna Reusch věděla rady, v rozhovoru se pochlubila i tím, co dělala v létě, zavzpomínala na sladkých 15 let, prozradila, jaké mašinky jí za mixážním pultem vyhovují nejvíc a vyřkla i svůj velký sen. V pátek ji poprvé přivítáme v Praze a i přesto, že už je to vdaná paní, se na ni moc těšíme! :)

 

Anno, má první otázka na tebe zní: Jak se máš a jak sis užila letošní léto?

Děkuju za optání, mám se dobře. Toto léto jsme si zakoupili překrásný dům a měli jsme mnoho práce se sháněním nábytku, s balením krabic, malováním zdí a tak dále... Ale i přes tu všechnu práci jsme si užili i skvělé grilování s přáteli. :)

Víš něco o naší taneční scéně či snad znáš někoho z českých DJs?

Ne, neznám a právě proto se velmi těším na Prahu!

Anna Reusch

Co si myslíš o DJkách, které jsou kolem tebe? Někteří lidé tvrdí, že to jako ženy máte mnohem snazší, já si naopak myslím, že to je dvakrát těžší, protože nás musíte přesvědčit, že jsme se pletli...

Ze začátku to bylo opravdu těžké. Lidé si mysleli, že jsem pouhou modelkou a ne skutečnou DJkou. Ale za ta léta jsem se vypracovala, a dnes si myslím, že už nejsou takové rozdíly mezi muži a ženami - pouze mezi nováčky, bez ohledu na to, zda jsou to ženy, nebo muži.

První kontakt s elektronickou hudbou nastal u Tebe kdy a kde?

Když mi bylo patnáct, tak jsem vždy v noci zdrhla ven se svými staršími přáteli a šli jsme do klubu ve vedlejším městě. Byla jsem z té hudby nadšená, stejně jako z celé té kultury kolem. Taková noc mi vždy vynahradila ten trest od rodičů, který jsem dostala následující den.

Jak bys sama specifikovala styl, který hraješ?

Byla jsem dost ovlivněna ostatními DJs kolem za ta léta a pro sebe jsem si našla ideál složený z našláplého, impulzivního a radostného mixování.

Používáš CD playery, nebo něco modernějšího, jako jsou například Traktor a další technické vynálezy?

Ze začátku jsem hrála čistě z vinylů, ale bylo to náročné, jelikož jsem musela s sebou tahat velkou váhu. Nyní spolupracuji se značkou Reloop, která mi dává k dispozici spoustu věcí, které mohu ke svému setu používat. Nejčastěji hraji ale z CD playerů či používám Serato, na které se mohu spolehnout...

Anna Reusch

Jsi velmi krásná žena, máš někdy problém s muži, když se v klubu nacházíš sama?

Ne, nikdy jsem takový problém neměla. To je přesně to, co na této kultuře miluju - všichni chtějí mít dobrý zážitek z mejdanu a nikdo na něm nevyhledává problémy.

Máš kluka? :)

Mým klukem je můj manžel... :)

Anna Reusch

Máš nějaký sen ohledně svého dalšího vystoupení? Nějaký skvělý klub či nějaká zajímavá párty?

Mým velkým snem je párty, jakou měl například Fatboy Slim kdysi na pláži v Brightonu. Voda a hudba jsou prostě nepřekonatelné!

Je pro tebe těžší hrát v noci v klubu, či být po celý den modelkou na mole?

Rozhodně být celý den modelkou...

Co posloucháš, když jsi smutná, sama doma, nebo když jedeš autem?

Mám ráda spoustu druhů hudby. Když jsem doma nebo v autě, tak poslouchám lokální rádio, ale když jedu na mejdan, tak poslouchám novou hudbu, kterou si s sebou vezu...

Anna Reusch

Můžeš nám prozradit, co ráda piješ a ráda jíš?

Miluju Nutellu! Když jsem v posteli, tak jí jím lžící a díky tomuto prohřešku pak většinu času piju jen vodu...

Co rodina? Máš nějakou vysněnou představu? Něco jako krásnou blonďatou dceru či modrookého syna?! :)

To mě zatím nechává v klidu. Ale kdo ví, co bude příští týden, že? Momentálně ale opravdu o dětech neuvažuji. Mimochodem nejsem až tak stará. :) Mé hodiny prozatím říkají, že mám ještě spoustu času...

Anna Reusch

Chtěla bys něco vzkázat našim čtenářům?

Moc se těším na super noc v klubu Yes! a rozhodně chci poznat toho, kdo se mnou dělal tenhle rozhovor. :)

Díky Anno, také se těším, až tě poznám osobně!

Ptal se čéša v srpnu 2013.

foto: archiv

Německá DJane Anna Reusch se historicky poprvé představí v České republice a to v pátek 6. září na akci Ultrasonic v klubu Yes!

Autor se zřekl svého honoráře za tento článek ve prospěch Klubu nemocných cystickou fibrózou, o.s. Přispět můžete i vy - více informací zde.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016