ROZHOVOR

 

Ohlédnutí za Jameson Festival Lounge s Pavlem Bidlem

Na přelomu června a července ovládl Karlovy Vary film. Přes 25 000 filmových nadšenců zaplnilo ulice a sály Karlových Varů. Protože Jameson je všude tam, kde to opravdu žije, nemohl si tento svátek nechat ujít. Vedle hotelu Thermal během čtyř dnů vyrostl zelený stan Jameson Festival Lounge, aby tisícům návštěvníků nabídl pořádnou porci zábavy a pestrý hudební koktejl toho nejlepšího, co klubová scéna nabízí. Provoz festivalového stanu se skvělými drinky zajišťovalo přes 100 lidí a produkci zrealizovala agentura M-ocean. Devítidenní maraton dopadl na výbornou. Jaká byla atmosféra, jak se návštěvníci bavili? Na to jsme se zeptali rezidentního DJe PavlaBidla.

 

Máš za sebou festivalový hudební maraton – 9 nocí v Jameson Festival Lounge.  Řekni nám, jaké to pro tebe bylo?
Z mého pohledu to dopadlo skvěle. Počasí nás netrápilo, stan byl každý den slušně navstěvovaný a hlavně tam byla užasná atmosféra. 

Postavit za 4 dny u hotelu Thermal funkční klub, to není úplně jednoduché. Jak se to z tvého pohledu agentuře M-ocean povedlo?
Čtyři dny je opravdu krátká doba na takový kolos, ale naše parta je silná a rychlá

bidlo

Jako rezident ses významně podílel na hudební dramaturgii. Jakou atmosféru se vám v klubu podařilo vytvořit?
Hudbu a DJ’s jsem vybral speciálně pro Jameson stan a díky tomu byla atmosféra originalní. Abych to řekl jednodušeji, hudba byla v duchu nu disca, old disca, remixu, house music a film music.

Tancovali lidé každý den, nebo byly silné pouze víkendové dny?
Jedině snad úterý bylo slabší, ale jinak jsme měli fullhouse po celou dobu a tančilo se každý den.

Jaké návštěvníky se do Jameson stanu podařilo přílákat?
Měli jsme velmi pestrou návstěvnost. Od mladších kluberů a běžných návštěvníků festivalu, přes akrobaty od Cirque du Soleil, herce, zpěvačky, DJe, umělce, obchodníky, až po starší důchodce tančících jak za mlada.

A co parta na place? Provoz prý zajišťovalo kolem 100 lidí… Řekni nám o nich něco. Jak na tebe působili, bylo ti s nimi dobře?
Jsem šťastný, že jsme mohl pracovat s profesionály! Parta to zvládala statečně, ochotně, s úsměvem a nikdo si nestěžoval.

Stihl jsi nějaký film?
Ač to zní blbě, nepřijel jsem do Varů za filmem. Přijel jsem připravit pro lidi zábavu a tanec v Jameson stanu. Přes den jsem musel spát a v noci jsem tančil a hrál.
Já to doženu teď po festivalu.

bidlo

Máš  nějaký tip na kavárnu,  kam příští rok zajít?
Pro mě byla nejlepší kavárna přes den v Jamesonu stanu. Výborná káva, hudba a sendviče.

A tip na restauraci v Karlových Varech?
Jednoznačně pizzerie Venezia, která se nachází jen kousek od Jameson Festival Lounge. Pan majitel na place vše kontrolující, dobré jídlo, víno, dostatek celebrit a jiných tajuplných bytostí.

Jaký  byl pro tebe nejlepší den v Jameson Festival Lounge – a proč? 
Jestli tedy musím vyzdvihnout nějaký večer, tak první sobota a druhý pátek se  povedly podle mých představ. Výborná parta lidí a tanec až do rána.


Tipy na největší hity Jameson Festival Lounge?  Prý se chystáš udělat mix těch největších hitů?
Ano, udělal jsem The Best Of letošního ročníku podle reakcí lidí. Bylo jich více, ale Get Lucky od Daft punk bylo přaní snad každého navštěvníka.



Strávit devět dnů na jednom místě a hrát nonstop muselo být hodně náročné – dal by jsi to znovu?
Velmi rád budu hrát znovu a klidně i delší dobu. Karlovy Vary jsou úžasné město a atmosféra byla opravdu přátelská a letní. Viva la Jameson!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016