ROZHOVOR

 

Flapjackers: "Nejsme si úplně jistí, kolik tracků jsme minulý rok vydali..."

S kluky z Flapjackers jsem si krásně popovídala už minulý rok v rámci videorozhovoru, kdy se k nám přijeli představit v rámci akce Jack This House... Protože si je do roka a do měsíce můžeme znovu užít v Pekelném Baru, zajímalo mě samozřejmě, co se jim od té doby přihodilo a co je u nich nového... Hezké čtení!

 

Přesně rok po našem rozhovoru mám tu možnost se vás kluci zeptat, jaké jsou ty největší změny, kterými si Flapjackers prošli?

Naše největší změna je překvapivě v hudbě - stále spoléháme na to, že věřit hlasu svého srdce se vyplatí stejně, jako tvrdě dřít na tom, abychom byli lepší a lepší. Přestože se funky a jackin house, naše oblíbené hudební směry, (ať už v pozitivním či negativním smyslu) tak trochu posunuly a my jsme zjistili, že ačkoli jsme v nich dosáhli, co jsme mohli, dále už se nechceme určitým hudebním stylem nechávat svazovat. Takže nyní brouzdáme i v jiných vodách a objevujeme deep a soulful house. Samozřejmě vždy s rukopisem Flapjackers! Vracíme se tedy zpět ke klasikám 90. let house music, ze kterých čerpáme - přece jenom je to subžánr, který je více osobní a kde se můžeme víc realizovat. Proto se nyní i spojujeme s novými lidmi a jednáme s novými labely. Stále nás to tolik baví!



Nešlo si nevšimnout, jak produktivní jste producenti - pochlubte se, kolikpak jste vydali tracků za rok 2012?

"Produktivní" je přesně to správné slovo - makáme na sobě zběsile, téměř kontinuálně vydáváme a stále hledáme "ten správný sound". Nejsme si úplně jistí, kolik tracků jsme minulý rok vydali, ale myslím, že jich bylo kolem 30 (spolu s několika EP). Pamatuji se, že jsme se minulý rok bavili o tom, že to není o kvantitě, ale opravdu jsme na sobě makali, abychom se k lidem vepsali jako kvalitní umělci a kreativita šla ruku v ruce - stejně jako pak zájem jednotlivých labelů...

Pamatuji si, že nejvyšší metou, kterou jste zdolali, pro vás představovalo vystoupení na Winter Music Conference... Máte stanovenou metu pro tento rok?

WMC (stejně jako bezpočet festivalů a akcí) byla bezpochyb úžasná zkušenost a bylo skvělé potkávat tváří v tvář své oblíbené DJs a producenty, se kterými jsme se poté dostali i do osobního kontaktu a spolupráce a budeme na ni vždy vzpomínat. Nebudeme předbíhat, ale jednáme s dalšími velkými festivaly - zatím nemáme oficiální potvrzení a zároveň řešíme možné turné po několika zemích, které bychom chtěli navštívit... Určitě se vše již brzy začne objevovat na naší Facebook fanpage.

Flapjackers

Vzpomínám si, že jste k tomu všemu cestování ještě studovali - tak co škola a práce?

Jeden z nás už pracuje, druhý stále studuje obor Audio Engineer v Bruselu. Stále se snažíme mít i nějaký ten volný čas pro naše osobní životy...

Pekelnej Bar byl jeden z nejmenších klubů, které jste kdy navštívili... Co vás přimělo vrátit se po roce zpět?

Určitě jsme byli i v menších (smích), navíc malý klub ještě nutně neznamená, že tam nezažijeme fantastické momenty - stejně jako jsme si užili vystoupení v Pekelném Baru - takže na velikosti nám určitě úplně nezáleží. (smích) Zpátky k vám do Čech se vracíme z důvodu takové menší minitour a těšíme se opět na vaši pověstnou atmosféru i tanečníky...

Flapjackers

Stále máte čas věnovat pozornost a pomoc mladým nadějným producentům v Belgii?

Pořád potkáváme nové zajímavé producenty, se kterými je skvělé tvořit a vyměňovat si nápady a nekteří z ních jsou velmi talentovaní a je opravdovým potěšením s nimi spolupracovat...

Co vaše radio show Bakeside Saturdays? Stále vysílate a nějaké nové pořady jste si nepřibrali?

Bakeside Saturdays byla přejmenována na Chicago House FM a nyní vysíláme každý čtvrtek (5 PM GMT / Noon EST / 9 AM PST). Během léta jsme hodně cestovali a měli vážně nabito, proto jsme se rozhodli k této změně... Stále se však nemění celkový koncept vysílání a stále se můžete seznámit s naší hudbou, s novými tracky a to i těmi nevydanými, které jsou na spadnutí.

Flapjackers

A už máte konečně připravená nějaké vaše trička pro merchandise, pokud by vaši čeští fanoušci měli zájem?!

Je to pořád trochu drahé, stále tedy nad merchandise neuvažujeme, ale můžeme nějaká speciálně natisknout a přivézt. .)

Ptala se scion v lednu 2013.

foto: archiv

Belgičtí Flapjackers se znovu představí v České republice a to ve čtvrtek 14.2. v Moo Baru na Kladně, v pátek 15.2. v Pekelným Baru v Praze a v sobotu 16.2. v klubu Bat. Music Space ve Slaném.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016