ROZHOVOR

 

Jirka Gredner: "3G Top Class Night je naše srdcovka!"

Ostravský klub Fabric dostál přes letní prázdniny zásadnějších změn a po dvouměsíční rekonstrukci se znovu otevřel tancechtivým clubberům. Jirka Gredner nám prozradil, jak se povedla otvíračka, čím nás překvapí nový interiér a programová stránka klubu a pozval nás na blížící se pravidelnou klubovou noc ve velkém stylu, oblíbenou 3G - Top Class Night.

 

Ahoj Jirko, dlouho jsme se neviděli, jak se máš? Co prázdniny?

Ahoj, neviděli jsme se tedy hodně dlouhou dobu, to je pravda. Prázdniny byly vesměs v duchu pracovním, ale i přesto zůstanou pro dlouhou dobu těmi nejlepšími díky mé návštěvě olympijských her v Londýně. Nepopsatelný, úžasný, nádherný zážitek... Británii miluji dlouhodobě a tímto si mne získala navždy.

Jirka Gredner
Každé léto se klub Fabric pro návštěvníky zamyká a probíhají v něm různé úpravy a změny. Bylo tomu tak i letos? Co jste si připravili pro své návštěvníky za novinky a zajímavosti z pohledu interiéru klubu?

Klasická měsíční přestávka se podle našich plánů protáhla o měsíc červenec, kdy jsme se se společníkem Davidem Šnoblem rozhodli zásadnějším způsobem změnit celkovou tvář klubu, a to nejen po stránce interiérové, ale i po stránce programové. Jednoduše bylo naším cílem Fabric omladit, zmodernizovat, dát mu celkově aktuální look, a ještě víc ho přiblížit současným požadavkům a trendům. Ve spolupráci s interiérovým designérem jsme pozměnili mnoho prvků, přičemž duch industriality a tedy jedinečnosti klubu zůstal zachován. Zásadně se změnila DJská stage. Hodně jsme ji odlehčili, vůbec celý klub je o dost vzdušnější. Myslím, že se nám hodně povedla chill-out zóna, kterou jsme vybavili pohodlnými sedačkami.

Fabric

Jak konkrétně se změnila DJ stage? A co zvuk, aparatura a další technika klubu?

DJská stage je úplně nová, odlehčená. DJ je blíže lidem a po stranách bude mít gogo tanečnice. Stage je celkově pevnější, opatřena nerezovými prvky, kterým vévodí naše krásné logo. Zvuk je rozestavěn více do prostoru a taky posílen, takže už i tak kvalitní sound dostal nový, kvalitnější rozměr. Co se týče DJské techniky, nakoupili jsme nové CD playery Pioneer CDJ 2000 a CDJ 900. Upgradovali jsme i světelný park.

A co VIP zóna? Je u vás něco takového?

S VIP zónou počítáme výhledově, aktuálně s ní nedisponujeme, ale uvědomujeme si její nutnost...

Fabric

Jak to bude s cenami vstupů na jednotlivé akce? A co ceny na barech? Můžeme se těšit na nějaké speciální akce?

Ano, i v tomto ohledu klub zásadně změnil strategii. Vytvořili jsme naprosto nový nápojový lístek, a to nejen po designové stránce, ale především obsahové. Jednak jsme zásadním způsobem snížili cenu vodky a Red Bullu, vytvořili jsme množství akcí na lodě, na koupi celých láhví a v neposlední řadě jsme přidali nové míchačky. Zajímavostí je tzv. "complimentary šance", kdy dostane návštěvník při útratě nad 200 Kč od barmanů misku arašídů, oříšků nebo chipsů. Co se výše vstupného týče, budeme se snažit držet ho ve velmi přátelské hranici, počínaje 30 korunami, navíc konzumačními. Obrovskou novinkou je zavedení členských klubových karet tří typů (Basic, Regular a VIP), které nabízejí příslušné slevy na vstupném, baru, ale i u našich partnerských společností. Zahrnují v sobě také speciality, jako je narozeninový guestlist spolu s vodkovou lodí jako dárek od nás nebo majiteli umožní vstup na naši vybranou párty zdarma.

Chystáte i nějaké novinky z hlediska programu? Mohou se clubbeři i nadále těšit na stálice ve vašem repertoáru? Přibudou i nějaké nové akce, třeba něco, co tu ještě nebylo?

Z hlediska programu došlo k celkovému sjednocení a nastavení přesných pravidel. Čtvrtky budou věnovány koncertům, módním přehlídkám a podobným akcím, pátky budou věnovány fanouškům EDM a tedy především našim rezidentním nocím Crystal, Evolution, Acapulco, SSD a Thriller. Na sobotu jsme připravili naprosto novou noc s názvem Kluboška, která je zaměřena na současný mainstream, radiové hity a discopop. Jedna Kluboška v měsíci bude věnována hitům z let osmdesátých a devadesátých.

Fabric

Můžeme se těšit na nějaké nové rezidentní DJs?

Na nové rezidenty určitě ne, tady zůstáváme u tradičních, osvědčených a především kvalitních jmen. Lucca a její Acapulco, LayDee Jane s Crystalem, Martin Gredner s Evolution Speciál a House Factory Live!, drum and bassová noc Slim Slam Drum aka SSD a Peet s nocí Thriller. Tyto noci chceme i nadále zkvalitňovat, přidávat jim extra věci a stavět je především na hodně kvalitních zahraničních jménech. V rámci těchto nocí chceme dávat příležitost novým, mladým a talentovaným DJs.

Jaké akce budou teď v nejbližší době stěžejní pro Fabric, ale i jeho návštěvníky a na co se můžeme těšit?

Stěžejními akcemi zůstávají naše narozeniny v květnu, dále právě blížící se rodinné stříbro klubu - noc 3G a lednová House Factory Live!. Jak jsem již zmínil, samozřejmě si dáme velmi záležet na každé rezidentní noci. V nejbližších týdnech a měsících se právě v rámci rezidentních večírků clubbeři můžou těšit na kanadského Arneje, australského mladíka tyDiho, vycházející house hvězdičku z Holandska Jordy Dazze nebo irského bombarďáka Bryana Kearneyho. Máme rozjednány další opravdové pecky, ale tady bych hodně předbíhal...

Fabric

Zmínil jsi 3G Top Class Night, to je docela vypečenej mejdánek, jestli si dobře vzpomínáme... Chystáte na téhle akci nějaké perličky?

Ano. 3G Top Class Night je naše srdcovka, jedná se o opravdu unikátní klubovou noc, během které uslyšíte na dvě desítky DJs, vždy v čele se zahraničními TOP hvězdami. Připomeňme pár jmen: Andy Moor, Kosheen, Cosmic Gate, Kyau&Albert, Ronski Speed, Umek, Joel Mull, Menno de Jong, Space DJz, Preach, Swen Wittekind. Tato jsou doplněna elitními českými jmény a prostor dostává i mládí. Letos jsme pozvali skvělého švédského DJe a producenta Marcuse Schossowa, jeho životní partnerku, skvělou slovenskou DJku Nifru a z britských ostrovů k nám zamíří vynikající house duo Filthy Funk Funk. A český line-up v žádném případě nezaostává - Lucca, LayDee Jane, Martin Gredner, Tripmain, Danny Bright, Marcus Cooper, Dejff, Thomas Sedlák a další. Jak je již tradicí, clubberům nabídneme ovocné a čokoládové bary, k dispozici bude venkovní party stan s barem, Redbull stánek, těšit se můžou na čtyři krásné hostesky a gogo tanečnice a na různé promo akce. Takže nezbývá než dorazit a přesvědčit se...

Jak se povedla otvíračka klubu po rekonstrukci? Jaké ohlasy se k vám donesly z řad návštěvníků a vystupujících?

Otvíračka byla úžasná. Po střechu naplněný klub, skvělé výkony všech DJs a vynikající atmosféra. Musím ale přiznat, že se neobešla bez drobných chyb, za které se chci všem zpětně omluvit. Zároveň bych všechny rád ujistil, že se do budoucna již nebudou opakovat. Ohlasy clubberů byly pozitivní, taktéž i vystupujících umělců a jejich manažerů.

Fabric

Došlo k nějakým změnám v pracovním týmu Fabricu? Mohl bys nám představit lidi, díky kterým Fabric funguje tak, jak má? Kdo stojí za dramaturgií, produkcí, atd…

Změna v týmu proběhla již v dubnu, do týmu přišel Lukáš Janečka aka DJ Kmín, populární moderátor rádia Helax, který má na starosti PR klubu a kontakt s médii. Programovou stránku mám na starosti já s Davidem, kdy já zařizuji vše okolo taneční hudby a veškeré smluvní záležitosti a David se stará o koncertní část spolu s celkovou organizací provozních věcí.

Chtěl bys něco vzkázat čtenářům Techno.cz?

Určitě chci všechny čtenáře vašeho super a našeho partnerského serveru Techno.cz pozvat na jakoukoliv naši akci. Aktuálně se samozřejmě nabízí párty 3G. Všem bych chtěl popřát hodně zdraví, kvalitní akce s dobrou hudbou, úsměvy na rtech, pozitivní myšlení a nám bych popřál spoustu oddaných fanoušků a plný klub. Vám děkuji za rozhovor a vidíme se v pátek na 3 géčku. Doufám, že již bez prohibice! A nezapomeňte, Techno.cz je nejlepší server a Fabric je nejlepší klub, tohle spojeni zkrátka funguje! :)

Jirka Gredner
Moc děkujeme za tvůj čas a za spoustu zajímavých informací. Ať se daří a brzy na viděnou!

Ptali se obludky v září 2012.

foto: archiv

Pravidelná noc ostravského klubu Fabric 3G - Top Class Night se uskuteční v pátek 21.9. 2012!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016