ROZHOVOR

 

Cosmic Gate: "Rok 2011 je úžasný!"

Německé legendy jsou na vrcholu blaha a o své pocity se osobně podělí s českým publikem... Ano, dvojice Cosmic Gate má za sebou úspěšný rok korunovaný albem Wake Your Mind a novou desku přijede představit 3. prosince do klubu Roxy. Před vystoupením na párty budou hosty stejnojmenného pořadu Roxy Dance Conference na Dance radiu, krátký rozhovor s nimi si však můžete přečíst již dnes. Prozradili v něm například, jak na ně Praha zapůsobila, jakým způsobem jejich skladby vlastně vznikají, co je baví kromě muziky a spoustu dalších zajímavých informací. Tak hezké čtení!  

 

Už jste někdy byli v Praze? Jestli jo, tak jak se líbilo?

Jojo, už jsme párkrát v Praze hráli a naštěstí měli čas i na procházku po městě. Je to opravdu krásné místo, které by si měl každý prohlédnout.

Jaké období považujete ve své kariéře za nejúspěšnější?

Právě teď se věci vyvíjejí stále výš a líp a po téměř dvanácti letech fungování Cosmic Gate máme stále pocit, že jsme vrcholu nedosáhli. Máme ještě mnohem víc hudebních příběhů k vyprávění.

Cosmic Gate

Kdy jste se rozhodli stát se profesionálními hudebníky a proč?

Šlo to krok za krokem a naše DJské a producentské kariéry se vyvíjely postupně. Se vznikem Cosmic Gate nám oběma bylo ale hned jasné, že nás čeká hudební job na plný úvazek.

O co se zajímáte mimo hranice hudebního světa?

Máme rádi sport, knížky, dobré jídlo, chození do kina, grilovačky, stejně jako miliony jiných lidí, akorát na to máme občas míň času.

Můžete nám trochu přiblížit proces tvorby hudby, jak na to jdete? Máte rozdělené části, že jeden se třeba stará o rytmickou sekci a druhý píše melodie, nebo všechno děláte fifty-fifty?

Veškerou studiovou práci děláme společně. Nic Chagall je klávesák, ale rozhodování o výsledku je na nás obou po celou dobu kariéry Cosmic Gate.

Cosmic Gate

Podle čeho si vybíráte zpěváky pro vaše skladby? Píšete je někomu konkrétnímu na míru, nebo si interpreta vybíráte dodatečně?

Obě cesty jsou možné. Někdy taky píšeme pro konkrétní umělce. Třeba speciálně pro Emmu Hewitt jsme psali hudbu ke skladbě Not Enough Time. Při jiných demech oslovíme více zpěváků nebo takzvaných "songwriterů".

Kdo má tedy na svědomí melodickou linku a texty? Zpěvák nebo vy?

My tvoříme veškerou hudební kompozici v případě, že zpěvák dopisuje text následně. Ale víceméně se jedná o vyladění našich harmonií a zpěvákových textů a frázování s melodickou linkou.

Rok 2011 pro vás byl nadmíru úspěšný. Co bylo nejvíc?

Jak říkáš, bylo to úžasný. Vyšly nám tituly Back To The Future a Wake Your Mind, měli jsme kalendář nabitý skvělými akcemi. Prostě to asi ani nemohlo být lepší...

Cosmic Gate

Už se na váš těšíme v Roxy! Co můžeme očekávat?

Jedná se o tour k albu Wake Your Mind, takže určitě zahrajeme spoustu nových songů, ale zamícháme do toho i současné klubovky a možná i nějaké naše klasiky. Dorazte a uvidíte sami!

Díky pánové, rádi vás uvidíme co nejdřív na pódiu!

Taky dík, už se moc těšíme, jak si znovu zahrajeme v té krásné Praze!

Ptal se David Salomon v listopadu 2011.

foto: archiv

Cosmic Gate se představí opět v Praze, tentokrát 3. prosince v rámci párty Roxy Dance Conference.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016