ROZHOVOR

 

Moonbeam: "Naší múzou je láska!"

Jistě vám neuniklo, že 8. října v Incheba Areně vypukne další díl Trancefusion a premiérově na ní vystoupí novgorodské bratrské duo Moonbeam. Využili jsme proto této příležitosti a v exkluzivním rozhovoru jsme se dozvěděli, že v Praze rádi nakupují, nebo že nás v listopadu čeká vydání jejich nového autorského alba...

 

Tohle bude vaše úplně první vystoupení v Praze. Byli jste ale u nás už někdy dřív? Třeba jen na dovolené...

Jasně, v Praze jsme byli loni právě na dovolené... Je to velmi krásné město a strašně rádi ho znovu navštívíme.

Na co se v Praze těšíte nejvíce? Samozřejmě kromě vašeho vystoupení na Trancefusion... :)

Jak jsme již řekli, Praha je nádherné město s dlouhou historií, bohatou kulturou a tradicemi. A je vážně super, že máme šanci ho znovu vidět. Mimochodem, v Praze nás baví nakupovat - je to skvělé místo a dá se u vás sehnat prakticky cokoliv... :)

Moonbeam

Váš styl hudby je velmi specifický. Je měkký a tvrdý zároveň. Zajímalo by mě, jaká je vaše inspirace...

Naší múzou je láska. A také cestování kolem světa, samozřejmě. To jsou ty hlavní věci, díky kterým děláme hudbu tak, jak ji děláme.

Když dostanete nabídku pro někoho vytvořit remix, jaká jsou vaše kritéria? Máte nějakou šablonu, podle které tvoříte, nebo vybíráte zvuky pro každý remix zvlášť?

Nemáme žádná zvláštní kritéria. Pokud se nám to líbí, tak můžeme udělat remix. Toť vše. :) Ale samozřejmě to není tak snadné... Rádi pracujeme se speciálními melodiemi, skvělými nápady a nevšedními metodami tvorby. A co se týče šablon, tak samozřejmě máme nějaké ty typické "Moonbeam zvuky", které používáme v každém tracku a remixu, ale není to úplně tak šablona, jako spíše naše účast na té skladbě.

Moonbeam
Udělali jste hodně singlů se zpěvačkou Avis Vox. Plánovali jste také nějaká živá vystoupení s ní? Nebo třeba s jinými vokalisty?

Jasně, už jsme nějaké živáky s Avis měli. A dav miluje její hlas! :)

My také. Spolupracovali jste už s mnoha umělci... Kterou spolupráci jste si během vaší kariéry užili nejvíc?

Užíváme si spolupracování s mnoha umělci... Minulý rok to byl Pryce Oliver a v Barceloně jsme natočili klip k naší společné skladbě "No Regrets". Dost jsme si to tam užili. :) Také rádi pracujeme s ruskými vokalistky, za všechny můžeme jmenovat Blackfeel Wite, Matvey Emerson a další...

A s kým byste spolupracovali ze všeho nejraději, kdybyste k tomu jednoduše měli příležitost?

To Björk je naše favoritka!

Moonbeam
Jaká je vaše první zkušenost s elektronickou hudbou a kdy byl ten moment, kdy jste si řekli, že se stanete DJi a budete produkovat právě tuhle hudbu?

To bylo tak před deseti lety. Měli jsme hodně času trénovat a když jsme začínali s projektem Moonbeam, (v roce 2003) tak jsme si uvědomili, že to je přesně to, co chceme v životě dělat...

Máte nějaký zajímavý příběh z vašich vystoupení? Co byla vaše nejlepší párty vůbec? A byla také nějaká nejhorší? ;)

Hmm, těžko říct, co byla naše nejlepší či nejhorší párty vůbec, ale vždycky se hodně bavíme ve Francii a v Japonsku - to jsou naše nejoblíbenější destinace.

Tak se vsaďte, že po Trancefusion přibude i Česká republika. :) Minulý rok jste vydali album, podepsali smlouvu s Black Hole, což je jeden z nejrespektovanějších labelů. Musíte být na svůj úspěch hrdí. Jaké jsou vaše plány do budoucna? Jaké další cíle jste si vytyčili? Můžete nám prozradit pár vašich dalších kroků?

V listopadu nám vyjde další album "The Secret" a bude to velkolepé. Album bude vydáno na našem labelu Moonbeam Digital, ale u Black Hole nám obstarají celosvětovou distribuci.

Moonbeam

A jedna trošku osobní - jak vám to spolu funguje jako bratrům? Perete se, nebo jste jako jedno tělo, jedna duše?

Na tom není nic zvláštního, když s někým pracuješ. A když je ten "někdo" váš brácha, tak jste jako jeden. :)

OK, předpokládám tedy, že se uvidíme 8. řijna. Už se na vaše vystoupení moc těším!

Bude to obrovská párty. Těšíme se také a uvidíme se tam! :)

Ptal se Mar All v září 2011.

foto: archiv

Moonbeam se u nás představí historicky poprvé už tuto sobotu 8. října v rámci mega akce Trancefusion po boku dalších hvězd v Incheba Areně.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016