ROZHOVOR

 

Lucca: "Dítě jsme plánovali a DJing je teď pro mě fajn relaxace..."

Ostravský Fabric oslaví již tento pátek své 11. narozeniny a při této příležitosti jsem si pro vás připravil rozhovor s Luccou, která hraje na narozeninách tohoto klubu již mnoho let. Přesto jsme si více než o klubu samotném popovídali na téma DJing vs. mateřství, jejím novém klipu Japan Sugar, který byl zrovna dokončen, o tom, proč vinyly nahradil Traktor Scratch Pro, o Love Parade, Carlu Coxovi i o drzosti a ochotně mi odpověděla i na spoustu dalších zvídavých otázek... Tak hezké čtení před páteční oslavou!

 

Lucko, Fabric na pátek připravuje opět velkolepou oslavu narozenin a ty jako nedílná součást jsi na jeho narozeninách nejen hrála, ale také pomáhala vybírat speciální hosty. Letos je to Chris Liebing - je to taktéž tvá volba, nebo to už šlo takříkajíc mimo tebe?

Byla to volba promotéra a já jen pomáhala s bookingem, jelikož se s Chrisem dobře známe. Byla jsem nějakou dobu v jeho tehdejší bookingové agentuře a několikrát jsem hrála v Německu a Holandsku po jeho boku...

Ty jsi vůbec hrála po boku hromady zahraničních DJs ve všemožných zemích... Kam by ses nejraději znovu podívala? A za kým?


Určitě za Carlem Coxem do klubu Space na Ibize. Hrála jsem s ním i na festivalu Dance Valley v Holandsku, několikrát ve Španělsku a u nás, ale Ibiza byla nejlepší. Pozval mě i do své vily, kde jsem strávila super den. Na to vzpomínám moc ráda...

Lucca

Tak snad ti to vyjde. Carla Coxe hodně lidí popisuje jako sympaťáka...

Díky. To se nedivím - je to sympaťák, pohodář a velký profík! To se mi na něm líbí... Ale hlavně zbožňuju jeho charisma, energii se kterou hraje i jeho DJing celkově.

Dovolím si ještě odskočit k tomu Liebingovi, protože mi to nahrává k otázce minimal techno vs. techno a Německo vs. Slovinsko a bývalá Jugoslávie... Co si o tom myslíš ty? Která z odnoží techna nyní nejvíc sedí tobě?

Mně se vždycky líbily tracky od slovinských producentů Umeka a Valentina Kanzyaniho a také od Italů Marca Caroly, Rino Cerroneho, Danila Vigorita a Markantonia. Takové to funky, melodické groovy techno... Teď je můj oblíbený producent stále Umek a také Tomy DeClerque - to je slovinský talent, který na narozkách také vystoupí. Italové jsou na mě už moc minimaloví. Před asi třemi roky jsem také experimentovala s minimalem, ale nyní je můj styl převážně techno, tech-house a občas i nějaký ten progressive house track. Moc ale neškatulkuji, prostě hraji to, co se mi libí. A to jsou převážně funky groovy techno tracky.

Lucca

Super, takže úplně jinak než Chris...

Nevím přesně, co teď Chris hraje, ale myslím si, že už to není ten jeho pověstný schranz... Co si tak pamatuji, když jsme spolu hrávali, občas jsme se shodli na stejném tracku, ale bylo to jen zřídka. Většinou se naše hudba lišila. Občas jsem do setu zařadila něco z jeho labelu CLR, ale to bylo dříve, ještě když jsem hrála z vinylů.

Jasně... Ty jsi přešla na Traktor Scratch, že?

Ano, Traktor Scratch Pro a kontroler Kontrol X1 od Native Instruments, plus kvalitní zvukovka Audio 8 DJ - taky od NI.

A vyhovuje ti to víc než vinyly? Nemáš občas nutkání i přes tu šílenou tíhu vytáhnout placky a zahrát si takový nostalgický setík jen z gramců?

Vyhovuje mi to. Vinyly byly super, ale už to nejde z nich hrát - nevychází na nich nová hudba. Právě den po akci ve Fabricu letím do Slovinska do mého oblíbeného klubu Ambassada Gavioli v Izole, kde budu hrát na párty nazvané Oldies Goldies z vinylů. Musela jsem proto oprášit gramce a zase trochu "potrénovat". To vybírání ze starých vinylů bylo úžasné - vzpomínala jsem s každou deskou na ty akce, kde jsem všude byla, jak to tam probíhalo, kdo tam hrál, jaké mě čekalo letiště, jaký hotel - všechno se mi to vybavovalo. Vážně nostalgie... :)

Lucca
Takže tuny a tuny vzpomínek, je mi to jasný... :) Když se ohlédneš za svou kariérou, chtěla bys něco změnit? Třeba nějaká chyba, kterou bys ráda vrátila zpět, nebo jsi spokojená s tím, co bylo a s tím, co je? Nebo by se našlo něco, co by sis ráda prožila znovu?

Uf, tak na to se vážně těžko odpovídá, jestli bych chtěla něco změnit... Takhle bilancovat ještě nechci. :) Jsem ambiciózní člověk a pořád nespokojený - pořád je co zlepšovat. Díky DJingu jsem poznala spoustu zemí, kam bych se normálně asi nedostala. Byla jsem dvakrát na měsíčním turné v Brazílii, dvakrát v Číně a hrála jsem skoro ve všech státech Evropy, takže zážitků je spousta. A přesto, že se dá vždycky jít ještě dále, tak jsem měla to štěstí, že jsem hrála na většině významných akcí v Evropě - na velkých festivalech, v renomovaných klubech a po boku TOP DJs. Určitě bych si ráda zopakovala Love Parade v Berlíně, kde jsem hrála na hlavním pódiu pod Vítězným sloupem před dvěma milióny lidí. Ale to už se asi nepodaří, protože Love Parade už se v Berlíně těžko bude konat - jestli se vůbec bude konat. Ale zpátky k tomu, jestli bych něco změnila... No, já nejsem zas až takový pařmen, že bych získávala kontakty a domlouvala věci tímto způsobem, což je zvláště ve světě v této branži asi důležité. Takže možná větší "drzost", ale to asi nejde změnit - ta musí být v člověku...

Já jsem stejně měl pocit, že se z Love Parade stala komerční akce a už to nebylo tak "free" jako dřív... :(

Byla jsem na Love Parade třikrát a vždycky jsem byla nadšená... Je to "oslava" elektronické hudby, clubberů a lásky. :)

Lucca
To je pravda, Love Parade byla vždycky svátkem pro clubbery, ale zpátky k tobě... Dost jsme utekli od tématu ty a DJing, potažmo nyní kombinace tohoto s mateřstvím. Jaké to je, zvládat produkci ve studiu, hraní po klubech a starání se o prcka? Asi to neni zrovna procházka růžovým sadem, že?

Až teprve teď jsem zjistila, že před narozením Michálka jsem měla na všechno strašně moc času. :) Je to hlavně o plánování. Když spí, připravuji se na hraní a když jdu do studia, tak je s Míšou můj přítel. Také, co se týče nabídek, tak už nehraji každý víkend v pátek i v sobotu. Většinou jen jeden den a také mám některé víkendy úplně volné, abychom mohli být všichni pohromadě. Změnilo se to v tom, že už si z nabídek vybírám jen akce, na kterých vyloženě chci hrát. Dříve jsem brala skoro všechno, teď to jednoduše nejde - přes týden už nemohu vyspávat do deseti a pak mít celý den jen pro sebe a svoje aktivity. Z Míši jsem ale nadšená a rozhodně bych neměnila. Dítě jsme plánovali a DJing je teď pro mě fajn relaxace...

A jak to tedy všechno zvládáš? Nedávno ti vyšel nový singl Japan Sugar s krásně ujetým klipem... Na tom jsi pracovala ještě během těhotenství, nebo je to výtvor naprosto čerstvý, plný mateřské lásky? ;)

Na tracku jsem pracovala už v těhotenství, to jsem měla naopak nejvíce času, protože od čtvrtého měsíce jsem už nehrála. Moje rostoucí břicho už se do klubů moc nehodilo a hlavně to zakouřený prostředí a pozdní hodiny... Takže během těhotenství jsem udělala pár tracků, které vycházejí a budou vycházet až nyní. Třeba teď na labelu BluFin vyšel můj track Come Back a jeho remix, který produkoval Tomy DeClerque, je nyní na 19. místě v Beatport TOP 100. A ještě něco k tomu klipu... Původně jsem oslovila japonské animátory, ale jejich návrhy mně přišly moc infantilní a naivní a dost jednoduché - prostě jsme se neshodli, protože jim to zase připadalo úžasné. :) Pak jsem track poslala Lukášovi Glaserovi, což je mladý výtvarník, a ten vytvořil fakt propracovaný a nápaditý klip perfektně korespondující s hudbou. Premiéra byla 6. května na MTV Czech v pořadu Party Zone a pak poběží na Óčku. Teď o klip projevila zájem MTV Adria a jednáme s celosvětovým MTV - tam už běžel můj klip Body Dance...

Lucca

Tak to je super... Že by další celosvětová pecka? Máš už ohlasy od DJů?

Právě teď se track i klip posílají do světa. Finálně to bylo dokončeno před dvěma dny a uvidím, jaké budou reakce. Funguje to skvěle dohromady - obrázek se zvukem. Track jsem už jednou hrála a feedback byl skvělej, i když šlo hlavně o techno publikum...

To je fakt, klip je moc pěkný a opravdu spolu s hudbou dobře sladěný... Tak ať ti všechny ty plány vyjdou! Těšíme se na narozeniny Fabricu, kde vystoupíš a zahraješ nám pořádné techno. Vzkázala bys ráda ještě něco našim čtenářům?

Čtenářům přeji hezký den, ať se jim vše daří a ať užívají života, žijí každý den naplno a jsou optimisti! :)

Ptal se Mar All v květnu 2011.

foto: archiv

Nažhavte se na 11. narozeniny klubu Fabric, které se budou slavit v pátek 13. května, se zbrusu novým setem Different Grooves On Air!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016