RECENZE

 

Numark DXM 06 - DJský mixpult

Nový pultík od Numarku je fajn. Je plně digitální (24 Bit), což má za následek trochu ostřejší zvuk, nicméně bez šumu, brumu a jiných ruchů. Navíc disponuje dvanácti výbornými efekty a celou řadou dalších vymožeností, bez kterých si moderní mixák dnes už těžko dokážeme představit.

 

Recenze Techniky vám přináší Koogi a Maxistore.
Recenzi provedl Koogi, techniku zapůjčila prodejna pro DJe - Maxistore.
Mediální partneři prováděných recenzí jsou server www.techno.cz a časopis BE.

Numark DXM 06
DJský mixpult

Nový pultík od Numarku je fajn. Je plně digitální (24 Bit),  což má za následek trochu ostřejší zvuk, nicméně bez šumu, brumu a jiných ruchů. Navíc disponuje dvanácti výbornými efekty a celou řadou dalších vymožeností, bez kterých si moderní mixák dnes už těžko dokážeme představit.

K tomuto dvoušavlovému pultu je možné připojit nejednou kromě dvou gramofonů ještě tři cd/md playery, mikrofon a nahrávací zařízení. Master signál můžete podle uvážení vést ven balancovaným výstupem na velké jacky nebo běžným způsobem - cinchemi.

Ovládací panel je stylově modro-stříbrný a vévodí mu v horní části velká efektová sekce. Dobře znějící a celkem snadno nastavitelné efekty se tu dělí do dvou částí. Na ty, které se aplikují na mikrofon a na ostatní. K těm prvním patří například Distortion nebo Vocoder, který není podle mého názoru až tolik vyvedený. (Vše, co jsem z něj dostal, byl jeden, ne zcela konkrétní odstín jakéhosi hlasu robota.) Zato Tape Echo a Echo budou velmi užitečné, stejně jako Reverb 1 a 2. Signál mikrofonu se dá ještě upravit dvoupásmovým ekvalizérem. Každopádně MC´s a zpěváci zkrátka rozhodně nepřijdou. Dalo by se dokonce s klidem říct, že tento pultík byl vyvinutý právě a hlavně pro dvojice djů s MC´s. 

Druhá skupina efektů se používá na signál z gramofonů či cd-playerů. Spadají sem obě Echa, stejně jako u první skupinky a navíc ještě Flanger, velmi dobrý Phaser, poměrně nevýrazný Filter a efekt zvaný 2xCopy. Ten vlastně kopíruje signál a umožňuje tak dji napodobit takzvaný beat juggling, při kterém mu hrají dvě stejné desky, jedna z nich je trochu posunutá a přejížděním faderu přidává bicí údery nebo jiné zvuky. S tímto efektem ušetříte a nemusíte kupovat dvě kopie té samé desky, protože vám tento trik pomůže naprosto věrně napodobit.

Ve spodní části ovládací plochy jsou samozřejmě fadery. Nad šavlemi jsou vodorovně rozloženy korekce třípásmových ekvalizérů a po stranách tlačítka, umožňující úplné vypnutí dané frekvence. Záběr crossfaderu je nastavitelný a můžete mu dokonce jediným stiskem prohodit póly.

Celkový dojem na mě tento mixák zanechal velmi dobrý. Malý kompaktní pultík se sympatickým designem, řadou v praxi použitelných efektů a díky digitálním faderům snad i s dlouhou žlivotností.

Koogi

Další recenze dále najdete na www.maxistore.cz, www.shadowbox.cz a www.techno.cz .
Uvedenou techniku je možné vyzkoušet přímo v prodejně nebo koupit (i na splátky) v Maxistore, Bořivojova 57, Praha 3.
email: x@maxistore.cz
tel.: 222 722 999

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016