RECENZE

 

Hudební recenze: Dleeb & ahZ - "Holan Remixed"

Čas neúprosně letí vpřed. Dobře si pamatuji, jak koncem roku 2018 ahZ na svém facebooku informoval o vydání "Holana", jeho společného tracku s Touchwoodem alias Dleebem. Tehdy vyšel dokonce na vinylu, takže jsem hned ahZovi o jeden z nich psal. Koncem loňského roku mě velmi potěšila zpráva o chystaném vydání remixů. Jejich vydání je naplánováno na 5. únor u domácí značky XION, přičemž kromě digitálních tracků bude v limitovaném počtu dostupný i krásný vinyl. A na co konkrétně se můžete těšit? 

 

Holana si vzalo do parády několik hudebních producentů, kteří představují své vlastní originální pojetí původní skladby. Lucida, Title, Rabbit, Sintez, Martin Kuška nebo Kubatko, ti všichni na desce představují svůj sound, čímž se z "Holana" stává doslova drumanbassový chameleon. To nejlepší z originálu zůstává u každé nové interpretace zachováno, vlastní rukopis jednotlivých remixérů však poznáme na první dobrou.

Holan

Výše již padlo slovo drumandbass. Ano, kolem něho se to z velké části točí, je třeba však zmínit, že hudebních subžánrů tady najdeme mnohem víc. Atmosférický drumandbass, drumstep, IDM, halftime, downtempo, ambient nebo techno. Všechny tyto styly "Holan" asimiloval a my díky tomu máme možnost slyšet krásnou různorodost naší domácí produkce. Jen těžko tady můžeme vybírat nejoblíbenější track, každý si tady najde něco svému srdci blízkého. Pokud bych však přece jen měl pár z nich vypíchnout, tak by to byl určitě remix od Martina Kušky díky jeho ambientní poloze. Kubatkův remix mám zase rád díky všudypřítomné hravosti a velmi mě překvapil také Title Dreamy Remix. Moc krásná práce! Jsem rád, že dvojice Dleeb & ahZ vsadila na pro běžného posluchače poměrně neznámá jména. O to větším překvapením celý release je a krásně dokazuje, jak hudebně různorodé a kvalitní producenty u nás máme.



Co říci na závěr? Asi jen to, abyste si jednotlivé remixy určitě poslechli! Hudebně velmi různorodá deska, svými jednotlivými dílky však velmi kvalitní. Hudební slast pro uši okořeněná krásným grafickým zpracováním. U labelu XION zkrátka release dostal patřičnou péči.

"Holan Remixed" vychází 5. února a k dostání je digitálně prostřednictvím portálu Bandcamp. Limitovaný vinyl s tématickými fotkami Martina Kušky a vloženou povídkou Oty Pavla kupujte zde.


Pavel Aeling

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016