RECENZE

 

Představujeme Soundlink Bluetooth speaker III

Tento měsíc renomovaný výrobce kvalitních reproduktorů Bose se představil světu s novou řadou přehrávače SoundLink Bluetooth speaker III. Jde o mobilní bezdrátový reproduktor, který přehrává hudbu díky Bluetooth připojení s vaším mobilním zařízením.

 

 

Římské označení říká, že se jedná už o třetí generaci, která navazuje na velmi úspěšnou předešlou řadu, kde bylo hlavním sloganem „Hodně zvuku z malého objemu“. To platí i nadále a s novým designem se dočkáte i několika vylepšení jako je vyšší výkon, výdrž baterie a daleko hutnější basy.

 

Nový vzhled se přizpůsobil moderním, zaobleným, více účelovým tvarům a trochu ztratil z elegance a estetiky jako tomu bylo u dvojky. Naopak, pokud se řídíte heslem „V jednoduchosti je síla“, tak si s novým SoundLinkem padnete do oka hned na začátku.
Na zajímavosti a odlišnosti mu pak můžete přidat volitelnými vyměnitelnými obaly a vybrat si můžete hned z několika barevných variant.

 

Jednoduchý zaoblený tvar je na přední i zadní části tvořen kovovou perforovanou mřížkou ve stříbrném provedení, kterou doplňuje tmavě šedý pruh na dolní a horní části. V horní části je pruh silnější a kromě stříbrného loga Bose ukazuje aktuální stav přístroje, stav baterie a v případě zapojení externího zařízení přes kabel aktivní AUX vstup.
Horní část je určena tlačítkům na ovládání, které jsou pogumované a velmi příjemné na dotyk. Tlačítek je celkem šest.

 

Zadní strana disponuje AUX vstupem na standardní 3,5 jack, mini USB portem pro aktualizaci softwaru a napájecím vstupem pro dobíjení Li-ion baterie, která slibuje až 14 hodin provozu při plném nabití, což je o poznání mnohem více, než u minulého modelu.

 

 

Bose vždy umí překvapit v rámci velkého zvuku z malého reproduktoru a ani u tohoto modelu tomu není jinak. Naopak disponuje značným vylepšením a zvuk je mnohem mohutnější a hlasitější, než dříve.
O zvuk se starají čtyři drivery s neodymovými magnety, které jsou umístěny po dvojicích u pravé a levé strany. Mocné basy vyzařuje dvojcívkový membránový reproduktor umístěný ve středu systému „membrány pracují proti sobě“ a díky tomu basy vycházejí z přední i zadní strany reproduktoru. Vše je podpořeno digitálním zpracováním signálu a basy působí mnohem mohutněji než by se dalo čekat. Jejich sílu oceníte hlavně při poslechu taneční hudby nebo popu. Pro tyto žánry je SoundLink III ideálním parťákem na cesty. Masivní pevný bas jim dodává šťávu a chytlavost.
Zvuk je jinak plný, sytý, i když trochu tonálně zbarvený. Výšky a středy budou občas méně výrazné a zastrčené za basovou složkou při poslechu náročnější hudby. Jenže od tak malého zařízení nemůžete čekat zázraky. Svůj účel plní zejména svým nadstandardním výkonem a těžko budete hledat v této kategorii něco srovnatelného. Málokterý takto mobilní Bluetooth systém hraje tak efektivně a podmanivě jako právě Bose SoundLink Bluetooth Speaker III.

 

 

Samotné Bluetooth připojení je velmi rychlé a pamatuje si až šest posledních spárování. Díky tomu můžete SoundLink použít znova pro přehrávání téměř okamžitě. V případě zaplnění paměti stačí podržet Bluetooth tlačítko a tím vymažete všechny předešlá spárování v paměti a můžete začít znova.

Pokud hledáte hlasitou a kvalitní reprodukci ze svého chytrého telefonu v jakémkoliv prostředí, tak SoundLink Bluetooth Speaker III je přesně produkt pro Vás, který si přizpůsobíte svému stylu vyměnitelnými barevnými obaly.

 

Doporučená cena Bose SoundLink Bluetooth Speaker je 7.990,-.

 

Klady:

- Kompaktní rozměry

- Jednoduchý design

- Výkonný a šťavnatý zvuk

- Výrazné a silné basy

- Výdrž baterie až 14 hodin

 

Zápory:

- Pro někoho možná cena, ale to je u Bose standard

 

Bose SoundLink Bluetooth Speaker zapůjčil Rstore.cz (http://www.rstore.cz/).

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016