RECENZE

 

Recenze DVD: Felix Kröcher - The Live Collection

Pokud patříte mezi příznivce DVDček se záznamy z techno akcí, tak dnes tu pro vás něco mám. Patříte-li mezi příznivce tvrdého techna, tak Vás potěším dvojnásob. Dnes Vám totiž představím DVD nesoucí název Felix Kröcher - The Live Collection.

 

Určitě jste již o tomto německém rodákovi z Frankfurtu slyšeli. U nás jste ho měli možnost slyšet na Apokalypse - I love techno (17.11.2006), ze které jsem pořidil celkem bohatý fotoreport, který máte možnost shlédnout zde (Felix Kroecher je k vidění na konci 11. a na začátku 12. strany mého fotoreportu).

DVD ma velmi pěkný booklet. Felix je na něm zobrazen zezadu za mixážním pultem, jak hraje na hlavní stagei Loveparade. Přímo proti němu stojí 62 metrů vysoký Sloup vítězství z roku 1873. Mezi Felixem a sloupem se pochopitelně nachází spousta tanečníků. Dle mého názoru je booklet opravdu povedený.
Co se týče obsahu DVD, tak DVD obsahuje 2 záznamy z vystoupení a bonusovou část. Samozřejmě nechybí ani tracklist, takže si můžete bez problémů najít Vaši oblíbenou skladbu - část Felixova vystoupení.

První záznam je z party Nature One, zde máte možnost slyšet ve Felixově podání následující tracky:

01. Felix Kröcher - Work On You
02. Boris S. & Felix Kröcher - In The Nuthouse Again
03. Felix Kröcher - If Only
04. Felix Kröcher - Free Energy
05. Robert Natus - Simple But Useful
06. Dj Rush - Get On Up (Robert Natus Rmx)
07. Sven Wittekind - Sunstorm
08. Matt M. Maddox - Beat Slave
09. Marcel Cousteau - I Got What U Need
10. Felix Kröcher - Travelpussy
11. Marcel Cousteau - No Pimps Allowed
12. Arkus P. - Crash
13. Sven Wittekind & Boris S. - Maybe We`re Crazy
14. Felix Kröcher - Feel The Real
15. Damoks vs. Morison - Alpha Against Omega

Tento seznam je převzat ze zadní strany obalu DVD, kde je vypsáno 15 tracků, na DVD však již 15. track chybí. Celé toto video se nese v duchu střídání záběrů na Felixe za mixážním pultem a plné haly kluberů, která je osvětlována hromadou barevných laserů a dalších světelných efektů. Zřídka se objeví i záběr na některého tanečníka z davu. Do video záznamu je občas přidán také nějaký visuální efekt. Jak máte možnost vidět v seznamu skladeb, tak Felixův playlist je plný tracků od známých schranzových producentů, takže fanoušci tvrdého techna si určitě přijdou na své. Přičtu-li k tomu ještě pěknou laser show střídanou záběry na DJe prožívajícího svůj set, tak kromě poslechu se je také na co dívat.

Druhé video je sestříhaným záznamem z Felixova vystoupení na Loveparade. Tato část obsahuje celkem 3 skladby:

01. Felix Kröcher - Come On!
02. Felix Kröcher - It Appears Complete
03. Felix Kröcher - Whenever

Při první skladbě je obraz sestříhán se záběrů na tanečníky, tančících na kamionech a kolem nich. V jednom záběru si dokonce můžete všimnout pařícího Maria Ranieriho. Tyto záběry jsou opět střídány se záběry Felixe, jak na jednom takovém davem projíždějícím kamionu hraje. V průběhu druhé skladby se však děj přesouvá na hlavní stage, kde se v podobném duchu nese až do třetí skladby.

Bonusová část DVD obsahuje Felixovu biografii v německém i anglickém jazyce. Dále pak ještě rozhovor s Felixem z letošní Mayday. Rozhovor je v němčině a bohužel bez anglických titulků. To je pro dost lidí velkým mínusem, protože anglicky rozumí určitě více lidí než německy!

Na závěr mi ještě zbývá zmínit, že DVD si můžete poslechnout ve formátu Dolby Digital 2.0 nebo 5.1. Zda-li si DVD pořidíte je jen a jen na Vás, ale pokud jste fandy tvrdého techna, tak toto DVD by pro Vás mohlo být to správné.

Video-ochutnávka z DVD:

www.stereoman.com-eu.net

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016