PARTYINFO

 

EXIT FESTIVAL

Datum konání:
11.07.2024 - 14.07.2024
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Carl Cox, Black Coffee, Bonobo, Maceo Plex, Sara Landry, I Hate Models, Sama' Abdulhadi, Carlita, Patrick Mason, Oguz, Yotto, Estella Boersma, Francis Mercier, Helena Hauff, Klangkuenstler, Franky Wah, Mene, Barry Can't Swim, ARTBAT, Argy b2b Vintage Culture, Frencis M, Avantika, Human Rias, Lanna,
Live:
Baby Lasagna
Info:
http://www.exitfest.org...
Popis:

vstup: předprodej: www.exitfest.org/cz

 
 
210.000 fanoušků se spojilo na festivalu EXIT 2024

"Řekli mi, že EXIT shromažďuje revolucionáře jak v publiku, tak na pódiu," uvedl Tom Morello a dodal, že na tento okamžik čekal 33 let. My jsme na něj čekali od prvního dne EXITu, jelikož Rage Against the Machine byli katalyzátorem pro vznik festivalu. Symbolicky, před jeho vystoupením EXIT oznámil velkolepou oslavu 25. výročí EXITu, která se v Petrovaradínské pevnosti uskuteční příští rok. Sotva letošní EXIT skončil mistrovským setem Black Coffee při prvních paprscích slunce v plné mts Dance Areně, přinášíme vám shrnutí pěti dnů hudby, energie, lásky a nejlepšího festivalového dobrodružství v Petrovaradinské pevnosti.

 

Letošní ročník festivalu EXIT se nesl ve znamení vystoupení těch největších světových hudebních hvězd – od Dne 0 s Baby LasagnaBurakem Yeterem a speciálním hostem Dimashem Qudaibergenem a Iniko, kteří přispěli k oslavám výročí narození významného srbského vynálezce Nikoly Tesly, přes ostré rýmy a elektronické beaty, které přinesl průkopník trapu Gucci Mane, a synonymum pro DJ profesi Carl Cox první festivalovou noc, až po největší taneční nostalgii s pop-rap ikonami Black Eyed Peas, velkolepý návrat punku s The Exploited a jednoho ze symbolů mts Dance Areny, Maceo Plexe.


Poslední večer se nesl ve znamení intenzivních kytarových riffů a neúnavné energie v nepřetržitých mosh pitech v davu před Tomem Morellem, zakladatelem a hlavním skladatelem Rage Against the Machine a Audioslave. Morello přednesl emotivní verzi nadčasové písně "Like A Stone", věnovanou Chrisu Cornellovi a pak celé hlavní pódium explodovalo s "Killing in the Name". Mezitím Barry Can’t Swim a několikanásobný nominant na Grammy Bonobo uchvátili dav na mts Dance Areně. Sara Landry zaplnila NSNS Stage, zatímco Black Coffee orchestrálním způsobem zakončil festival při východu slunce nad rušnou elektronickou hudební svatyní EXITu.

Dalším nezapomenutelným prvkem letošního EXITu byla hojná účast rodin - jak na pódiu, tak mezi diváky. Tradičně se festivalu zúčastnily tři generace rodiny Kovačevićů: Dušan Kovačević, zakladatel a ředitel EXITu, jeho otec Ilija a synové Lav a Noa. Děti se připojily ke svým rodičům, aby se setkaly s hvězdami nové generace, z nichž se v posledních dnech stali Baby LasagnaJoker Out a Sam DivineTom Morello zahájil své vystoupení na pódiu Tesla Universe se svým třináctiletým synem, talentovaným mladým kytaristou Romanem Morellem. Pozoruhodné je, že jen o několik hodin dříve vystoupil na pódium také Max Cavalera se svým synem Igorem Juniorem.

S koncem jedné okouzlující festivalové cesty začala nová, historická kapitola. O půlnoci byla z pevnosti zahájena kampaň na další ročník festivalu, a to dříve než kdykoli předtím. Další ročník, který se uskuteční 10. až 13. července 2025, oslaví čtvrtstoletí od založení EXITu a opět oživí a stmelí rodinu EXIT festivalu. Registrace cenově nejdostupnějších vstupenek již byla zahájena a bude k dispozici do pátku 19. července na webových stránkách festivalu EXIT.

 
EXIT 2024 doplnil elektronickou část Dance Areny Carl Cox, Black Coffee, Maceo Plex a další na festivalu EXIT

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016