PARTYINFO

 

BEATS FOR LOVE 2023

Datum konání:
05.07.2023 - 08.07.2023
Místo konání:
Ostrava - Dolní oblast Vítkovic
DJs:
Love: Apashe (CAN), Blasterjaxx (NL), Deadmau5 (CA), Dirtyphonics (FR), Hardwell (NL), Imanbek (KAZ), James Hype (UK), Koven (UK), Looptroop Rockers (SWE), Luude (AU), Maduk (NL), Nervo (AU), Netsky (BE), Ruth Royall (UK), Shouse (NZ, AU), Sigma (UK), Sub Focus & ID (UK), Tiësto (NL), Wilkinson (UK)
Drum & Bass Ostrava!!!: A.M.C (UK), Agressor Bunx (UA), Alcemist (UK), Andromedik (NL), Audio (UK), Fade Black (UK), Freaks & Geeks (UK), Grafix (UK), Jon Void (DE), Killer Hertz (UK), Mefjus (AT), Metrik (UK), Multiplex (NL), Neonlight (DE), Smooth (SI), State of Mind (NZ), The Prototypes (UK), The Upbeats (NZ), Toronto Is Broken (UK), Trei (NZ)
Evropa 2 House Square: Catz n Dogz (PL), Eats Everything (UK), Emily Nash (UK), Lovra (DE), Mark Knight (UK), Mat.Joe (DE), Monki (UK), Offaiah (UK), Siege (BE), Sllash & Doppe (RU), Solardo (UK), The Deepshakerz (IT)
Future: ADDA (NL,UK), Bexxie (US), Blinders (PL), Cosmic Gate (DE), Fatum (US), Ilan Bluestone (UK), Jody Wisternoff (UK), Klur (SWE), Maddix (NL), Matroda (HR), ReOrder (SK), Simon Doty (CAN), Spada (IT), Tinlicker (NL), Zonderling (NL)
Techno ČEZ Energy: Gary Beck (UK), Juliet Fox (AU), Klaudia Gawlas (DE), Luke Slater (UK), Oscar Mulero (ES), P.E.A.R.L. (ES), Pan-Pot (DE), Perc (UK), Simo Lorenz (DE), Sterac aka Steve Rachmad (NL), Truncate (US), Victor Ruiz (BRA)
Harder Styles Vítkovice: Angerfist (NL), BillX (FR), Da Tweekaz (NOR), Digital Punk (NL)
Reggae 2 Jungle: Benny Page (UK), Krucial (UK), Ed Solo (UK), Fleck (GR), Katalyst & Fearless (UK), Matt:Scratch (UK), MC Spyda (UK), Ragga Twins (UK), Run Tingz & Da Fuchaman (UK), T-Menace (UK), Tomawok (FR), Top Cat (UK)
Objevte více muziky: Earth n Days (HU), Lenny Fontana (US), Milk & Sugar (DE), Peter Brown (FR)
Electroswing & Breakbeat: Aquasky (UK), Conic Tronic (DE), Mibor (ES), Elite Force (UK), Kiwistar (FR), Lady Waks (RU)
Psytrance: Cosmic Pirate (PT), Yudhisthira (MAK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: www.b4l.cz/cs/tickets

 
 
Beats for Love opět míří mezi světovou festivalovou špičku

Přesně měsíc chybí do začátku 9. ročníku největšího tuzemského festivalu Beats for Love. Do Ostravy dorazí zkraje července elitní umělci z celého světa - programu čítajícímu přes 480 umělců vévodí hvězdy elektronické taneční hudby Tiësto, Hardwell nebo Deadmau5, který se v České republice představí po dlouhých 14 letech. Pořadatelé po veleúspěšném loňském ročníku zapracovali i na podobě areálu - rozšířili počet scén ze 14 na 18, vylepšili podmínky v kempech i komfort VIP návštěvníků. A velké změny se dočkal i design vlajkové Love stage, na které se představí ti nejznámější hudebníci. Organizátoři si opět dávají nesmělý cíl, a to ten, aby návštěvníci strávili své nejlepší 4 dny v roce právě na Beats for Love!

 

Tým chystající Beats for Love se držel motta "vidět všechno a lépe". Známá Love stage nabídne fanouškům kvalitnější zážitek díky větším rozměrům scény, a navíc i dvojnásobnému počtu LED panelů oproti minulým ročníkům. Návštěvníkům nabídne také vizualizace v supermoderním formátu 8K. "Hlavní scéna je 62 metrů široká a 30 metrů vysoká, větší stage na daném prostoru postavíme jen těžko. A i díky novým LED panelům ukážeme fanouškům komplexní a vyváženou podívanou," říká ředitel festivalu Kamil Rudolf. 

I navzdory výraznějším rozměrům největší scény zvýšili pořadatelé divácké pohodlí. Prostor před pódiem totiž navýšili zhruba o 15 procent. "S odbavením v součtu zhruba 160 tisíc fanoušků nám pomůže i nový vstup u lávky přes řeku Ostravici, který zároveň výrazně zkrátí cestu z kempu u Slezskoostravského hradu," těší Rudolfa.

Beats for Love


Programu 9. ročníku i na plakátech vévodí sedm headlinerů, jmenovitě jsou to Hardwell, Deadmau5, Nervo, Blasterjaxx, Imanbek a Tiësto. To ale zdaleka není vše - letošní Beats for Love potěší díky účasti víc než 480 umělců fanoušky takřka všech žánrů taneční hudby. "Počet zahraničních hudebníků se zvýšil zhruba o čtvrtinu. Kromě našich tradičních žánrů - EDM, Techna nebo DNB nabídneme koncerty řady hiphopových hvězd v čele s Looptroop Rockers, kteří jsou členy švédské hudební síně slávy. V Dolních Vítkovicích vystoupí i tuzemské reggae legendy Cocoman, Dr. Kary nebo Messanjah. Jsem rád, že jsme dostáli slibům o nejsilnějším line-upu v naší historii. Oproti loňsku jsme chtěli ještě zvýšit už tak vysoko nastavenou laťku," zve do Ostravy ředitel Kamil Rudolf, který připomíná loňská slova hvězdného Armina van Buurena: "Viděl jsem spousty skvělých festivalů po celém světě, ale tohle je opravdu speciální.”

Beats for Love


Rudolf se svým týmem pracoval i na vylepšení podmínek na dalších scénách, kterých bude nově celkem 18. Díky spolupráci s firmou ČEZ vyroste za hlavní scénou obří stan hostící techno stage a výrazný upgrade čeká i Future stage převážně pro fanoušky EDM, Trance a Progressive. Ta se z cirkusového šapitó také stěhuje do výrazně větších zastřešených prostor velkokapacitního stanu. A vznikla i nová odpočinková Chill zóna poblíž Vysoké pece č. 4. Poctivou práci pořadatelů ocení i VIP návštěvníci. "Rozšířili jsme prostor pro sledování koncertů a VIP zónu zároveň přiblížili vstupu a parkovišti pro tyto diváky, pro které navíc chystáme bohatou zábavu v útrobách areálu," dodává ředitel marketingu Beats for Love Matyáš Ožana, který zároveň představuje i novinky v doprovodném programu festivalu.

Beats for Love 


"Víme, že naprostá většina návštěvníků našeho festivalu míří hlavně za programem a atmosférou, která je v kulisách Dolních Vítkovic naprosto unikátní. Každopádně každoročně myslíme i na doprovodný program tak, aby se návštěvníci mohli pobavit i jiným způsobem než tancem. Letos se nám jej podařilo rozšířit například o Live jukebox - jedná se o upravený karavan, ve kterém bude živá kapela hrající hudbu 50. - 60. let. Vznikne tak naprostý protipól k běžnému hudebnímu programu. Další novinkou bude Mobilní planetárium, ve kterém se budou promítat projekce o tématech jako například Ze země do vesmíru, Temná hmota, fanoušci se dozví i o stále více aktuálních Klimatických změnách. A pro sportovní nadšence jsme připravili improvizované golfové hřiště - vyzkoušet si mohou odpaly do sítě i "puttování" do jamky,”
doplňuje Ožana.

Beats for Love


Velkou novinkou bude i rozšíření mimohudebního programu v rámci konference Talking Beats. Ta zažije na 9. ročníku festivalu premiéru. "O konferenci, která nabídne panelové diskuze o hudbě, mentálním zdraví či marketingu uvažujeme dlouho a letos jsme se konečně rozhodli uskutečnit pilotní díl. Věříme, že o konferenci bude zájem i mezi našimi návštěvníky. Navázali jsme úzkou spolupráci se slovenským producentem, DJem a promotérem Mirkem Eckerem, který je více známý jako DJ EKG. Ten už s organizací podobných eventů má zkušenosti, a navíc je u českých a slovenských fanoušků taneční hudby velmi populární. Mirko si připravil panely jako Techno kdysi a dnes, Jsou sociální sítě v roce 2023 více než hudba?, Organizace akce od A do Z nebo Mentální zdraví - Jak pracovat se spánkem, a jak nastavit mentální odolnost,” představuje jeden ze zásadních bodů doprovodného programu Matyáš Ožana.

Beats for Love


Na Talking Beats vystoupí nejen zástupci festivalu v čele s jeho šéfem Kamilem Rudolfem. Českou taneční scénu budou reprezentovat Lucca nebo Orbith; Martin Beck, Martin Duda a Jaroslav Faldyna zase jako zástupci dodavatelských firem prozradí víc o zákulisních přípravách festivalu. Na elitních kulturních akcích totiž zajišťují bezpečnostní službu, hudební pódia nebo sanitární techniku a další příslušenství.

Pozornost si zaslouží i příběh desetileté Kačenky Bojkové. Malou slečnu ze slezské obce Těrlicko milující koně srazila loni v říjnu dodávka, Kačenka se ale nevzdala. Vážnou nehodu přežila a teď se ze všech sil maká na obnovení hybnosti a řeči. "Její obrovitá síla a vůle je mou inspirací a hnacím motorem. Když dokázala dojít přes to všechno až sem, přes všechny ty nemožnosti, musíme to dotáhnout do konce, musíme ji poskytnout co největší pole možností rehabilitací, kompenzačních pomůcek, ale i co nejvyšší komfort," říká Vlaďka Bojková, maminka Kačenky. A přidává se i šéf festivalu Kamil Rudolf: "Asi jako každého rodiče mě příběh Kačenky velmi zasáhl. Nedokážu si ani představit, jak náročné to nejen pro ni, ale i pro její rodiče musí být. Věřím, že svůj srdnatý boj vyhraje, a třeba se někdy potkáme i v Dolních Vítkovicích." Kačence Bojkové pomohou organizátoři i návštěvníci Beats for Love v tradiční charitativní sbírce. 

Letošní ročník Beats for Love se uskuteční 5. - 8. července 2023 v industriálním areálu Dolních Vítkovic, a to za podpory Moravskoslezského kraje i statutárního města Ostrava. Poslední vstupenky na nejen tuzemský, ale i celosvětový svátek elektronické taneční hudby, jsou stále v prodeji. Veškeré informace naleznete na festivalovém webu www.b4l.cz.

Odkazy:

web
Facebook
FB event
Instagram

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje

 

foto: Fotovrzal a archiv

 
Deadmau5 míří v létě na Beats for Love Do Ostravy zamíří v létě i Hardwell Beats for Love slibuje nabitý ročník

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z druhého dne Beats for Love od sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016