PARTYINFO

 

EXIT 2.0

Datum konání:
08.07.2021 - 11.07.2021
Místo konání:
zahraničí
DJs:
David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz b2b Four Tet, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Tyga, Boris Brejcha, Honey Dijon, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Dax J b2b Kobosil, Denis Sulta, Francois X, Juliana Huxtable, Marko Nastic, Marky Ramone, VTSS b2b SPFDJ, After Affair b2b Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djokovic, Lag b2b Insolate, Layzie, Massimo, Monosaccharide, Reblok, Runy, Space Motion, Thundermother, Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Hot Since 82, Sabaton, Topic, Robin Schulz, Satori, Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel, Roman Flügel, Amelie Lens, Maceo Plex, Tijana T, Magdalena, Roni Size, LTJ Bukem, Charlotte de Witte
Live:
999999999, Onyvaa, Metronomy, Laibach, Asaf Avidan, Meduza, Sabaton, Amira Medunjanin, Buc Kesidi, Jonas Blue
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:00, vstup: předprodej: www.ticketmaster.cz

 
 
Studie neprokázala nákazu Covid-19 během festivalu EXIT

Žádné případy přenosu Covid-19 neprokázala vědecká studie posuzující dopady festivalu EXIT na šíření viru v srbském Novém Sadu. 20. ročník festivalu se odehrál 8. - 11. července 2021 v druhém největším městě Srbska. Výzkum během posledních dvou týdnů organizovali odborní pracovníci Zdravotního centra Novi Sad a sdružení Project Lab pod vedením epidemioložky Marije Milić.

 

"Rozhodli jsme se během festivalu EXIT zorganizovat studii, která nám pomůže získat nová data a představu, jak se může virus šířit během masové akce, na níž jsou uplatňována všechna preventivní opatření a jejíž návštěvníci museli být buď očkováni, nebo se prokázat negativním testem," řekla Marija Milić.




Výzkum probíhal mezi dvěma skupinami – očkovanými a návštěvníky s negativním testem. Reprezentativní vzorek 345 účastníků festivalu zdravotníci testovali v průběhu EXITu mezi 8. a 10. červencem a pak o týden později s tím, že u žádného z testovaných nebyla prokázána nákaza virem Covid-19. "Na základě prvních výsledků tohoto výzkumu a podle denního počtu nově nakažených v Novém Sadu můžeme už teď říct, že EXIT nebyl místem hromadného přenosu viru," uvedl ředitel Novosadského zdravotního centra Veselin Bojat.

EXIT


Dalším ukazatelem toho, že na Exitu nedošlo k masovému šíření viru, je skutečnost, že ani 10 dní po zahájení festivalu nedošlo k výraznému zhoršení epidemiologické situace v Novém Sadu a to, že denní statistiky viru v období od 8. do 19. července se ve městě nelišily od průměrů ve zbytku země. Podobně pozitivní zprávou je, že z téměř vice než desítky tisíc cizinců, kteří navštívili EXIT, měl pozitivní výsledek PCR testu po návratu do své země pouze jeden návštěvník. Dušan Kovačević, zakladatel a ředitel festivalu EXIT, k tomu dodal: "Výzkum festivalu EXIT dokazuje, že i během pandemie lze nalézt model, podle nějž mohou i ty největší hudební události probíhat zcela bezpečně."

EXIT

Opatření pro vstup na EXIT dodržoval organizační tým důsledně. Jeho pracovníci provedli přes 16.000 kontrol návštěvníků s digitálním COVID certifikátem. 95% z nich bylo plně očkovaných, zbytek se mohl prokázat negativním PCR testem nebo certifikátem o prodělání nemoci, případně podstoupit antigenní test přímo před vstupem do areálu festivalu. Během pěti dní zdravotníci v testovacím centru provedli přes 18.000 testů, z nichž pozitivně vyšel test pouze deseti jednotlivcům, kterým byl zamezen vstup do areálu, a následně se jich ujali zdravotníci k dalšímu vyšetření.

EXIT


Dvacátý ročník čtyřdenního festivalu EXIT se zapsal do historie jako první velký festival v Evropě, který se konal v době poznamenané pandemií Covidu-19. Velká část vystupujících umělců si na EXITu vychutnala návrat na koncertní pódia po více než rok a půl dlouhé pauze a nashromážděná energie z nich byla hmatatelná po celém festivalovém areálu. Line-up festivalu EXIT zahrnoval hvězdy jako David Guetta, Jonas Blue, Sabaton, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Paul Kalkbernner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Meduza, Paul Van Dyk, Artbat a mnoho dalších umělců, kteří z festivalu EXIT udělali jedinečný zážitek.

https://www.exitfest.org/

 
40.000 fanoušků oslavilo 20. ročník festivalu EXIT Program festivalu EXIT doplní Roni Size a Charlotte de Witte Srbská vláda potvrdila letní festivaly 8 tipů, proč navštívit největší festival na Balkáně EXIT nabízí očkování zahraničním návštěvníkům Dvacet nových jmen v programu festivalu EXIT Za jedenáct týdnů se uskuteční festival EXIT 20. ročník festivalu EXIT se bude konat podle plánu Festival Exit už ladí progam roku 2021

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016