PARTYINFO

 

SZIGET 2019

Datum konání:
07.08.2019 - 13.08.2019
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Martin Garrix, Anna, Sonny Fodera, Elderbrook, John Digweed, W&W
Live:
Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, The National, Macklemore, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, Years&Years, 6LACK, Tove Lo, Catfish & The Bottlemen, Mura Masa, Kodaline, Chvrches, Michael Kiwanuka, Johnny Marr, Jungle, Tom Odell, The Blaze, Razorlight, Big Thief, Son Lux, Richie Hawtin CLOSER, Honne, Maribou State, David August, Jain, Idles, Yeasayer, Yellow Days, Broken Social Scene, Parcels, Superorganism, Pale Waves, Tove Styrke, Boy Pablo, Masego, Iamddb, Protoje & The Indiggnation, Xavier Rudd, Coheed and Cambria, Frank Turner & The Sleeping Souls, Alma, Gang Of Youths, Frank Carter & The Rattlesnakes, Vini Vici, Carnage, Jax Jones, Sigala, Yungblud, Kayzo, Tyla Yaweh, Of Mice & Men, Wanda, Kink, Colin Benders, Algiers, Naaz, Jungle by Night, Sophie Hunger, Pipes & Pints, Celeste Buckingham, I Love You Honey Bunny, Polo & Pan, Khruangbin, Anna of The North, Roosevelt, Black Mountain
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: https://szigetfestival.com/cz

 
 
Známe datum dalšího ročníku festivalu Sziget

Sziget je pátým největším festivalem na světě a největším v kontinentální Evropě. Během celého týdne přivítal přes 530.000 lidí z více než 100 zemí světa. Návštěvníci měli možnost vidět na 1.000 umělců, performerů i současných aktivistů. Od Eda Sheerana, Foo Fighters po Dr Jane Goodallovou či Emtithal Mahmoud. Příští ročník festivalu Sziget se bude konat od 5. srpna do 11. srpna 2020.

 

Sziget 2019 trval od 7. do 13. srpna a jeho program byl naplněn světovými hvězdami. Festival odstartoval beznadějně vyprodaným vystoupením Eda Sheerana, na kterého se do areálu přišlo podívat 95 tisíc lidí. Závěrečný den patřil legendárním Foo Fighters. V průběhu celého festivalu zde koncertovali Macklemore, Post Malone, Florence and The Machine, The National, Twenty One Pilots, Martin Garrix, Years and Years, The 1975 a stovky dalších. Za zmínku stojí poslední momenty koncertu Foo Fighters, kdy nechal Dave Grohl vynést na pódium vozíčkáře, kterého v průběhu koncertu i s vozíkem držely nad hlavami ruce fanoušků. Frontman se nadšenému mladíkovi postaral o nezapomenutelnou rockovou zkušenost, když ho nechal roztřískat jednu ze svých kytar.

Sziget


Během sedmi dní přijelo na festival přes 530 tisíc lidí z celé planety. Návštěvníci se do Budapešti sjíždějí z Nového Zélandu až po Brazílii, aby si vychutnali nezapomenutelnou atmosféru Ostrova svobody. Pořadatelé na Sziget přivezli hudebníky, divadla, cirkusy, performery, aktivisty a umělce z 62 zemí světa.

V letošním roce kladli organizátoři důraz na iniciativu Love Revolution, jež reprezentuje hodnoty Szigetu. Heslem je: "Síla rozmanitosti nás spojuje a společně můžeme udělat svět lepším místem pro život." Každý den vystoupila na hlavním pódiu osobnost reprezentující určitý tematický segment. Hosty byly anglická bioložka Jane Goodallová (mírová vyslankyně při OSN a environmentální aktivistka), Emtithal Mahmoud (básnířka, aktivistka a ambasadorka dobré vůle při UNHCR) a Al Gore (bývalý viceprezident USA a zakladatel organizace Climate Reality Project), který své myšlenky sdílel prostřednictvím videa.

Sziget je známý jako jeden z nejmalebnějších festivalů v Evropě a letos zde bylo vystaveno více než 100 různých uměleckých děl včetně jedinečných soch a funkčních prostorových instalací, jako je například Luminárium navržené od Architects of Air z Anglie nebo instalace Elektropus z elektronického odpadu. Tato obří chotobnice má upozorňovat na současnou konzumní společnost, kdy je elektronika spíše trendem, který je třeba obměňovat.

Sziget


Z environmentálního hlediska se stal letošní ročník nejvíce šetrným v dosavadní historii festivalu. Navzdory obrovskému množství návštěvníků se díky vratným kelímkům podařilo zabránit použití více než 1.500.000 jednorázových plastových kelímků. V rámci kampaně "Nebrčkuj" pak bylo ušetřeno použití 600.000 brček. Zvláštní důraz festival klade na snižování nerecyklovatelného odpadu ve stravovacích zařízeních. Kromě toho Sziget distribuoval při vstupu na festival 50.000 kapesních popelníků. Organizátoři letos aplikovali více podobných opatření a pro další ročníky slibují ještě větší zaměřění na ekologickou udržitelnost. O tom všem se mohli návštěvníci dozvědět v Green Sziget centru.

Sziget


Skvělé byly také ohlasy hlavních hvězd na sociálních sítích. Macklemore bezprostředně po koncertě napsal na svém Instagramu: "75.000 tonight in Budapest at Sziget. THIS IS LIFE & I LOVE YALL. Thank you for giving me this platform to be on stage & do what I’ve always loved. Grateful beyond words." Nadšené ohlasy zveřejnili i další, jako třeba na Twitteru Martin Garrix či Foo Fighters.

Sziget Festival 2020 se na vás těší od 5. - 11. srpna.

foto: Rockstar Photographers

 
Zítra začíná největší festival léta Sziget

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016