PARTYINFO

 

SZIGET 2019

Datum konání:
07.08.2019 - 13.08.2019
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Martin Garrix, Anna, Sonny Fodera, Elderbrook, John Digweed, W&W
Live:
Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, The National, Macklemore, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, Years&Years, 6LACK, Tove Lo, Catfish & The Bottlemen, Mura Masa, Kodaline, Chvrches, Michael Kiwanuka, Johnny Marr, Jungle, Tom Odell, The Blaze, Razorlight, Big Thief, Son Lux, Richie Hawtin CLOSER, Honne, Maribou State, David August, Jain, Idles, Yeasayer, Yellow Days, Broken Social Scene, Parcels, Superorganism, Pale Waves, Tove Styrke, Boy Pablo, Masego, Iamddb, Protoje & The Indiggnation, Xavier Rudd, Coheed and Cambria, Frank Turner & The Sleeping Souls, Alma, Gang Of Youths, Frank Carter & The Rattlesnakes, Vini Vici, Carnage, Jax Jones, Sigala, Yungblud, Kayzo, Tyla Yaweh, Of Mice & Men, Wanda, Kink, Colin Benders, Algiers, Naaz, Jungle by Night, Sophie Hunger, Pipes & Pints, Celeste Buckingham, I Love You Honey Bunny, Polo & Pan, Khruangbin, Anna of The North, Roosevelt, Black Mountain
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: https://szigetfestival.com/cz

 
 
Známe datum dalšího ročníku festivalu Sziget
Zítra začíná největší festival léta Sziget

Ve středu 7. srpna se otevřou brány největšího festivalu ve Střední Evropě. Program je našlapaný spoustou slavných jmen, jako je Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Macklemore, Twenty One Pilots a stovky dalších. Ostrovní areál toho nabízí mnohem víc a tady je pár tipů.

 

Na každého návštěvníka čeká 12 hudebních a 3 nehudební pódia a dalších 35 míst plných zábavy a zážitků. Sedmidenní akce od 7. do 13. srpna nabízí přes dva a půl tisíce koncertů, divadel a dalších akcí. Když vyrazíte na festival Sziget, je to jako byste navštívili několik festivalů najednou. Tady nabízíme deset tipů a rad, ať už pojedete na Sziget na týden, nebo jen na jeden den.

Sziget


1.
Přijeďte lodí nebo na kole

Areál je umístěn na ostrově uprostřed Budapešti. Většina návštěvníků přichází po ikonickém mostu K-bridge, který je hlavní branou na festival. Není to ale jediná cesta, na Sziget můžete připlout i bezplatnou lodní kyvadlovou dopravou přímo z centra Budapešti. Na festival můžete dojet také po cyklostezce Budai rakpart, hned u vstupu do areálu najdete bezplatnou úschovnu kol. Speciální tip: Vyhlídková plavba spojená s párty na lodi odjíždí z festivalového přístavu na Ostrově svobody a je nezapomenutelnou kombinací výhledu na krásnou Budapešť a DJs s tancem přímo na palubě.

2. S orientačním bodem se neztratíte

V rozhlehlém areálu se v době konání festivalu pohybuje přes 80 tisíc návštěvníků denně a více než 10 tisíc osob zajišťujících chod této sedmidenní akce. Velký nápis SZIGET uprostřed ostrova, vedle kterého je hlavní pódium i obří stan A38 hostící druhou největší hudební scénu, jsou častým výchozím místem za dalšími zážitky. Naším tipem je Sziget Wine Village (na mapě č.13), zóna nedaleko hlavního pódia, kde najdete skvělá maďarská vína. Atmosféru v tomto koutě vytváří česká designová agentura 3ART Atelier se svojí uměleckou instalací Chill Out Zone. Navíc poblíž je jediné místo na Szigetu, kde se čepuje plzeňské pivo (na mapě č.30).

Sziget

3. Barevný Sziget 

Umělecké instalace zdobí Sziget takřka na každém kroku, areál je plný barev ve dne i v noci, kdy se celý ostrov rozzáří bohatou světelnou výzdobou. Stromy omotané drobnými světýlky, tisíce svítících dekorací zavěšené nad hlavami návštěvníků. Kouzlo Szigetu je v jeho objevování. Za každým rohem čeká něco nového a dosud nepoznaného. Po skončení programu na hlavním pódiu se pozornost Szigeťanů obvykle nasměřuje k tanečním scénám, na kterých pulsují párty až do ranních hodin.

4. Menší scény začínají dříve 

V celém areálu běží program téměř non stop. Taneční scéna Colosseum stage (na mapě č.6) startuje již ve 12:00 a jede až do svítání. Řadu zajímavých interpretů z celé Evropy nabízí Europe Stage (na mapě č.45). Právě tady zahraje v pondělí 12.8. již ve 14:00 pražská indie–rocková kapela I Love You Honey Bunny, která je jedním ze dvou zástupců české hudební scény na Szigetu, ten samý večer tu vystoupí také slovenská hvězda Celeste Buckingham s kapelou The King Shaolin. O den později se tu v úterý v 18:00 představí čeští rock´n´rolloví Pipes and Pints.

Sziget

5. Nový cirkus, divadlo i tanec

Na Ostrov svobody se každoročně sjedou špičkoví akrobaté a performeři z celého světa a každé představení je naprosto unikátní zážitek. Cirkus hostí obrovský stan, kam se vejde až 1.000 diváků (na mapě č. 66). Denně se zde konají workshopy, takže pokud vás někdy lákala akrobacie, žonglování nebo provazochodectví, máte jedinečnou možnost si vše vyzkoušet. Na festivalu najdete také divadelní představení a moderní tance. Nenechte si ujít noční představení The Giant Street Theatre (na mapě č. 43), o které se letos postarají se svojí 360 stupňovou show plnou bubnů, ohňů, hudby, Les Commandes Percu.


6.
Co zůstalo doma? 

Festivalový areál je vybaven naprosto vším, takže celý týden nemusíte opustit ostrov. Pokud jste něco zapomněli nebo se vám něco rozbilo, žádný problém. Je tady plně vybavený supermarket, lékárna, drogerie, prádelna, obuv, prodejna s kempovacím vybavením nebo opravna telefonů. V případě, že si utopíte mobil nebo si rozbijete displej, naprosto dokonalé! (mapa služeb zde). Na vyhrazených místech si zdarma doplníte pitnou vodu a nadstandardním zázemím a počtem toalet a sprch je festival proslulý.

Sziget

7. Sport, jóga i pláž

Koncerty a festivalové veselí dovedou člověka pořádně vyčerpat. Jedním ze způsobů, jak celý týden dobře zvládnout, je aktivní i pasivní odpočinek. Sziget nabízí nejen vyhrazenou pláž na břehu Dunaje (na mapě č.1), ale i s rozsáhlou chill out zónu určenou k relaxování. Pro ty, kdo rádi sportují, je připravena velká Sport zóna s lekcemi pouličního workoutu, ping pongem nebo stolním fotbálkem. O rovnováhu těla a mysli se postarají každodenní lekce jógy i workshopy břišního či moderního tance.


8. Love Revolution – oslava lásky a svobody
 

Každý den, kromě toho posledního, čeká návštěvníky v 19:00 párty v duchu iniciativy Love Revolution. Ve čtvrtek 8. srpna zde vystoupí například světoznámá anglická bioložka Dr. Jane Goodall, která se celý život věnuje studiu primátů a ochraně divoké přírody. Samozřejmě ale nebudou chybět ani barevné párty s bannery, vlajkami a stužkami. Dále doporučujeme navštívit speciální scénu Magic Mirror, která je věnovaná LMBTQ komunitě. Místo bez předsudků, kde se umění setkává s lidskou otevřeností.

Sziget

9. Headlineři


Nejdůležitějším bodem celého festivalu jsou samozřejmě koncerty. Těch bude i letos přes dvě stovky. Kromě devíti headlinerů (Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Macklemore, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix, The National, Florence + The Machine) je festival plný dalších hvězd, jako jsou Franz Ferdinand, Richard Ashcroft, James Blake, Years&Years, 6LACK, Tove Lo, Kodaline, Chvrches, Michael Kiwanuka a spousta dalších.


10. Zelený Sziget 

Cílem je snaha o vytvoření co nejvíce environmentálně přátelského festivalu (vratné plastové kelímky, třídění a recyklace odpadu, pitná voda je v areálu k dispozici zdarma, takže si můžete přinést vlastní láhev, speciální kapesní popelníky a další) a zároveň i nabízet informace a vzdělání návštěvníkům. Nově bude na festivalu Green Sziget Centrum (na mapě č. 10), ve kterém bude probíhat řada workshopů zaměřených na téma ekologie.

A jeden tip na závěr! Luminárium

Originální projekt vzduchové stavby s nápadným exteriérem, jež připomíná cirkusové šapitó. Uvnitř najdete spletitý labyrint, kde ožívá okouzlující svět barev a stínů. Podstata luminária spočívá v jeho efektivní atmosféře a jedinečném vizuálním zážitku, který jitří smysly, probouzí emoce a navozuje pocit uvolnění.

Sziget


Časový harmonogram zde.

Hlavní jména letošního programu:

Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, The National, Macklemore, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, Years&Years, 6LACK, Tove Lo, Catfish & The Bottlemen, Mura Masa, Kodaline, Chvrches, Michael Kiwanuka, Johnny Marr, Jungle, Tom Odell, The Blaze, Razorlight, Big Thief, Son Lux, Richie Hawtin CLOSER, Honne, Maribou State, David August, Jain, Idles, Yeasayer, Yellow Days, Broken Social Scene, Parcels, Superorganism, Pale Waves, Tove Styrke, Boy Pablo, Masego, Iamddb, Protoje & The Indiggnation, Xavier Rudd, Coheed and Cambria, Frank Turner & The Sleeping Souls, Alma, Gang Of Youths, Frank Carter & The Rattlesnakes, Vini Vici, Carnage, Jax Jones, Sigala, Yungblud, Kayzo, Tyla Yaweh, Of Mice & Men, Wanda, Kink, Colin Benders, Algiers, Naaz, Jungle by Night, Sophie Hunger, Pipes & Pints, Celeste Buckingham, I Love You Honey Bunny, Polo & Pan, Khruangbin, Anna of The North, Roosevelt, Black Mountain, Martin Garrix, Anna, Sonny Fodera, Elderbrook, John Digweed, W&W

Co je Sziget:

Dvacátý sedmý ročník festivalu Sziget se jako každý rok uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru maďarské metropole. Ten se i letos v srpnu promění na legendární Ostrov svobody, aby od 7.8. do 13.8. přivítal Szigeťany z více než 100 zemí světa. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA "Best Major Festival" a to za ročníky 2011 a 2014, a za rok 2015 a 2017 získal ocenění "Best Line-up". Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací.

Web

Facebook

Instagram

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016