PARTYINFO

 

LUNCHMEAT FESTIVAL 2019

Datum konání:
30.09.2019 - 06.10.2019
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Synaptik, Silhouette aka Vision of 1994, No Idols, Isama Zing
Live:
Aid Kid & Pavel Karafiát, Caterina Barbieri, Flora, Konx-om-Pax presents "Ways of Seeing", Lotic & Emmanuel Biard present "Endless Power", Lsdxoxo, Nastika & The Nent present "Endless", Varg, Sote & Boris Vitázek, HDMIRROR presents ASCENSION, Hydropsyche & Petra Hermanová, Jesse Osborne-Lanthier presents Sometimes, Falling Through the NET, Katarzia presents Antigona, Murcof & Sergi Palau, Octave One, Elías Merino & Tadej Droljc present SYNSPECIES, Fakethias & Felix Schéele, Irakli, Lakker present Epoca, Pretty Weird overtake w/ Barely Legal, Jensen Interceptor, TSVI, Rezo Glonti, Ryoichi Kurokawa presents Subassemblies, Sebastian Mulleart & Ulf Eriksson, Skrei presents Dreamcold, The Nent presents Neither, Avsluta & Martin Pokorny, Escher Fucker present Citrinitas, Name Does Not Matter
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 12:00, vstup: předprodej GoOut: festival pas pro celý festival 50 kusů 1.900,- Kč (vyprodáno), 1. vlna festival pas pro tři noci (čt - so) 1.300,- Kč, 2. vlna festival pas pro tři noci (čt - so) 1.500,- Kč, 3. vlna festival pas pro tři noci (čt - so) 1.800,- Kč

 
 
Lunchmeat Festival má kompletní program 10. ročníku
Světové premiéry i legendy na Lunchmeat Festivalu

Lunchmeat Festival představuje další jména z letošního hlavního programu. K dosud oznámeným projektům přibývají tři prestižní světové premiéry, legendy detroitského techna, neúnavný experimentátor z Teheránu i čerstvé projekty s domácí stopou. Nezvyklým osvěžením programu bude také předpremiéra filmu The Sound Is Innocent, který představuje šest výrazných osobností současné experimentální elektronické hudební scény. Lunchmeat Festival také oznamuje nové lokace. Festival začne třemi speciálními koncertními večery, které se uskuteční 30. září v Planetáriu Praha, 1. října v Centru architektury a městského plánování CAMP a 2. října v klubu Ankali. Přesný program úvodních večerů bude teprve oznámen. Následně se festivalové dění přesune do betonového podzemí Veletržního paláce, hlavní program potrvá od 3. do 5. října. Vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut.

 

Světové premiéry i legendy

Pro světové premiéry svých nových audiovizuálních show si festival vybrali nadžánroví, originální a velmi výrazní tvůrci. Dva z nich v současnosti žijí v Berlíně, pocházejí však z opačných koutů světa. Montrealský rodák Jesse Osborne-Lanthier se nenechává svázat žánrovými škatulkami. Rád pracuje s kontrasty a využívá nejsoučasnější technologie k tvorbě nadčasových a intenzivních kompozic. Na Lunchmeatu představí Sometimes, Falling Through the NET - zcela novou show, o níž lze podle samotného umělce "s jistotou předvídat, že bude naprosto nepředvídatelná". Z Jižní Afriky pocházející HDMIRROR čerpají inspiraci z informační smrště, která se na nás valí každým dnem, pro svou "taneční hudbu pro zrychlenou dobu". Jejich maximalistické živé sety se dočkaly nadšeného přijetí na festivalech CTM a Unsound. Performance ASCENSION™ bude podle HDMIRROR "napůl produkt, napůl náboženský rave zážitek". Světové premiéře předcházelo dlouhé období zdokonalování nových postupů a estetiky. Hudba a vizuály by měly zrcadlit, co se podle HDMIRROR odehrává v mysli někoho, kdo prožívá euforii. Světovou premiéru bude mít také nejnovější projekt v Barceloně usazeného mexického hudebníka Murcofa a vizuálního umělce Sergiho Palau, spoluzakladatele kolektivu NiñoViejo, se kterým byl na rezidenci na Lunchmeat Festivalu 2011. Hudební složka, která bude vycházet z kompozic pro taneční skupinu Alias choreografa Guilherma Botelha, bude doplněna vizuály založenými na obrazech ze stejných tanečních představení. Diváci se letos dočkají také legendárních detroitských Octave One. Uskupení bratrů Burdenů pomáhalo definovat celou jednu éru techna. Prvky funku a house music míchají do svého charakteristického zvuku již od roku 1990. Do Prahy přivezou živý set.

Lunchmeat

Globální experimentátor a zástupci české a slovenské scény

Sote, vlastním jménem Ata Ebtekar, je umělec žijící v Teheránu. Jeho cílem je tvořit jedinečnou hudbu, kterou nelze časově ani místně zařadit, protože "neexistuje nikde na světě, mimo jeho mysli". Neúnavného dekonstruktéra všech pravidel a pouček doplní slovenský novomediální umělec Boris Vitázek. Společně představí koncertní AV set. Také slovenská hudebnice Katarzia vystoupí s živým audiovizuálním provedením svého nejnovějšího alba "Antigona". Politicky laděné skladby původně komponovala spolu s producentem Pjónim pro stejnojmenné představení Slovenského národního divadla. Za zcela čerstvým projektem Hydropsyche stojí norský skladatel, producent a spolupracovník kapely Fiordmoss Jon-Eirik Boska. Hydropsyche vydává v červenci debutové album "Scree" na pařížském labelu High Heals. O vizuály se při živém vystoupení postará hudebnice, umělkyně a jedna polovina kapely Fiordmoss Petra Hermanová. V rámci festivalu zažijí diváci také hravou a poetickou cestu do snového světa nahrávacích studií a experimentálního zvuku při předpremiéře hudebního dokumentu The Sound Is Innocent režisérky Johany Ožvold. Film, který představuje současnou elektronickou hudební scénu a vypráví nedávnou historii zvukového experimentu, byl úspěšně uveden na prestižních zahraničních festivalech dokumentárního filmu. Na Lunchmeat Festivalu ho uvidí vůbec první čeští diváci.

FB event

 
Dvakrát delší Lunchmeat Festival oznámil první jména

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016