PARTYINFO

 

LIQUID FLIGHTS: COMMIX / ENDIAN

Datum konání:
26.04.2019 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
main stage: Commix (Metalheadz), Nitrous (Volnej Průběh, Radio 1), KamCZa (Zlomená scéna, Pražský Drum&bass Festival), Fallen Gemini, Theya, Stanjah, Runky, SHFT dnb, Blofeld (Liquidní Kru)
bass stage: Endian (Nonplus Records), Ly Sas (Republic Artists, Variance), Myya (TemplSounds) Theya
Live:
VJs Duck The Mainstream, Volejníček Jan
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: 120,- Kč do 21:00 / 160,- Kč poté

 
 
Liquid Flights a Ozora Day o víkendu v klubu Cross
Britský Commix pilotem dubnových Liquid Flights

Pražská Liquid DnB Crew, která již dlouhá léta pravidelně do naší stověžaté metropole přiváží zvučná a legendární jména nejen atmosferického liquid funku a soulful drumandbassu, stejně jako i nové talenty těchto odnoží zlomeného beatu, se opět vrací do klubu Cross se svou pravidelnou nocí Liquid Flights. Tato klubovka si za léta svého konání získala srdce mnoha hudebních nadšenců do zlomených beatů, kteří se rádi vrací vychutnat si vytříbený hudební prožitek spolu s jedinečnou atmosférou. Právě díky pozitivní náladě všech zúčastněných dělá z této noci pravý hudební svátek, který se jen tak neopakuje. Úlohy hlavního pilota tekutých letů se tentokrát zhostil zástupce projektu, jenž utvářel světovou zlomenou scénu a jehož skladby ovlivnily další vývoj výše zmíněných odnoží drumandbassu.

 

Dobře, už vás nebudeme napínat... Jako hlavní host se nyní v Crossu představí britský projekt Commix! Tento původně trojčlenný projekt z univerzitního města Cambridge tvořili producenti George Levings, Guy Brewer a Conrad Whittle. Jako projekt Commix se poprvé představili drumandbassové scéně roku 2002, kdy vydali několik singlů u známých labelů Aquasonic, Tangent Recordings nebo Good Looking Records. Tehdy zabodovali hlavně díky tracku "Feel Something" z roku 2003 a o rok později dvojicí skladeb "Herbie" a "Surround". Po Whittleově odchodu v roce 2005 podepisují smlouvu s Goldieho vydavatelsvím Metalheadz, kde na sebe poutají pozornost skladbou "Satelite Song" z kompilace "Winter of Content", a debutové album na sebe nenechalo dlouho čekat. Album pojmenované "Call To Mind" z roku 2007 si hned získalo srdce drumandbassové publika a sklidilo kladný ohlas i u kritiky. Recenze byly velmi dobré a Commix se díky tomu posunuli mezi špičku tehdejší zlomené scény. V březnu roku 2012 projekt opouští Guy Brewer, z původní trojice už zůstává tedy pouze George Levings, který pokračuje v tvorbě nových skladeb. Zatím poslední album Commix s názvem "Dusted", jež vyšlo rovněž u Metalheadz, spatřilo světlo světa v roce 2012. George Levings coby poslední zástupce projektu Commix, zůstává i nadále hudebně aktivní, jeho nejčerstvější produkci najdete na portálu Bandcamp, kde je rovněž k zakoupení. Kromě Commix se na Liquid Flights v Crossu představí také zástupci české drumandbassové scény. Prvním z nich je talentovaný DJ Nitrous, zástupce uskupení Volnej Průběh a Shadowbox, kterého také můžete znát z vysílání Radia 1. Dále svůj set odehraje i KamCZa, jeden z promotérů oblíbené klubové noci Zlomená Scéna, která se pravidelně odehrává v prostorách Nové scény Národního divadla, a celým večerem vás také provedou zástupci pořadatelské Liquid DnB Crew. Ta se představí v kompletním složení, díky čemuž se můžete těšit na pestrou škálu kvalitního liquid a soulful drumandbassu, kterou vám na širokém podnosu naservírují Theya, Runky, Blofeld, SHFT, Fallen Gemini a Stanjah.


George Levings ovšem aktuálně netvoří pouze zlomené beaty coby projekt Commix. Už delší dobou je jeho doménou také techno, house a britská klubová bass music. A právě v tomto duchu odehraje svůj set také jako headliner spodní stage pod jménem Endian. Jako support se dále na spodní stage představí techno DJka z Gruzie a producentka Ly Sas. Těšit se můžete na undergoundové industriální techno, se kterým zakotvila u britského labelu Republic Artists. Line up dále doplní Myya a za pořadatelskou Liquid DnB Crew svůj set zahraje Theya.


Toť vše, karty jsou rozdané, už teď je ale více než jasné, že nás čeká noc, na kterou se jen tak nezapomíná. Ještě si k tomu přidejte vizuální zpracování hlavní stage, o které se postará projekt Duck The Mainstream, které spolu s industriálním designem klubu Cross navodí ještě hlubší atmosféru. Tohle bude zkrátka stát za to! Zapište si tedy do kalendáře pátek 26. dubna, právě tohoto data odlétá pravidelná linka Liquid Flights společnosti Liquid DnB Crew na cestu kolem světa atmosferického drumandbassu a klubové house a techno music. Stačí si zabalit taneční střevíce, úsměv na tváři spolu s dobrou náladou, k tomu, abyste si vychutnali nezapomenutelný hudební zážitek, víc potřebovat totiž nebudete!

Pro více informací sledujte oficiální FB event a fanpage Liquid DnB Crew.

stanjah

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016