PARTYINFO

 

FREAK POWER

Datum konání:
03.04.2018 - úterý
Místo konání:
Brno - Radost Concert Hall
DJs:
start: 21:00, vstup: předprodej: 590,- Kč https://shop.ticketpro.cz/cs/Event/Detail/707814/freak-power-stani, VIP balkon 790,- Kč https://shop.ticketpro.cz/cs/Event/Detail/707815/freak-power-vip-balkon
Live:
Freak Power (UK)
Info:
http://www.freakpower.cz
 
 
Freak Power dorazí po letech do České republiky

Kapela Freak Power, která originálním způsobem namíchala již před 24 lety koktejl acid house, acid jazzu, funku a trip hopu, zamíří v dubnu do Prahy, aby opět po letech rozparádila své zdejší četné publikum. V čele s nepřehlédnutelným trombonistou a zpěvákem Ashley Slaterem oslnili české fanoušky již v roce 2008 svým setem na velkolepém narozeninovém koncertu s Monkey Business, a o rok později vystoupili  s velkým úspěchem spolu s Mobym na Sázavafestu v České republice. Fanoušci se mohou v rámci České republiky těšit hned na dva koncerty a vychutnat si i největší hity, které vznikly ještě za dob spolupráce s legendárním Fatboy Slimem. Koncert proběhne 3.4. v Brně v Radost Concert Hall, 4. 4., v Lucerna Music Baru v Praze.

 

Pamětníci tvrdí, že současný plnohodnotný zvuk skvěle šlapajícího bandu zní lépe, než originální sestava z první poloviny devadesátých let. Dodejme však jedním dechem, že nerozdílný autorský přínos tehdejšího spoluzakladatele kapely, basisty Normana Cooka alias Fatboy Slim kapela stále ctí a písně s jeho autorským vkladem, v čele se superhitem "Turn On, Tune In, Cop Out" a dalšími hity jsou stálou ozdobou jejich repertoáru. Extravagantní frontman Ashley Slater, vynikající muzikant a showman, má za sebou spolupráci s kapelou Monkey Business i na producentském poli.

Freak Power

Před sedmi lety odpověděl sympatický Ashley Slater ironicky na otázku českého novináře, co znamenalo pro světovou hudbu působení Freak Power: "Nic. My jsme se nikdy necítili být slavní. Hráli jsme asi čtyři roky docela velké koncerty, to ano, ale pak přišel Fatboy Slim, takže to skončilo. Bylo nám fajn, líbilo se mi to. Muzikant jsem od šestnácti let. Tohle byla jen epizoda s trochu lepšími autobusy na turné a většími sály." Přijďte se přesvědčit o tom, že Freak Power mají pořád dost síly, aby nadchli po letech znovu české a slovenské publikum. Těšit se můžete na speciální koncerty, které proběhnou 3. dubna v Brně v Radost Concert Hall a 4. dubna v pražském Lucerna Music Baru, třetí koncert se uskuteční v Bratislavě v Ateliéru Babylon. Freak Power založili v roce 1993 basista Norman Cook (později známý jako Fatboy Slim), trombonista britského anarchistického jazzového bug bandu Loose Tubes Ashley Slater a zpěvák Jesse Graham, známý pod přezdívkou "the Bass Cadet".

Freak Power

V roce 1993 natočili v Bristolu první singl "Turn On, Tune In, Cop Out", který se o dva roky později stal celosvětovým hitem díky použití v reklamě v kampani Levi’s. Tam pomohla, jak to někdy bývá, náhoda. Producent reklamy si původně vybral hit Donny Summer "I Feel Love", té se však nelíbil obsah reklamy. Pod časovým tlakem nabídl tedy klientovi místo tahanic s primadonou svižný hit pánů Cooka a Ashleyho. Freak Power vydali dvě alba s velmi dobrým ohlasem, "Drive Thru Booty" v roce 1994 a "More of Everything for Everybody" o dva roky později. V roce 1996 se Norman Cook definitivně vydává na sólovou dráhu jako Fatboy Slim a Freak Power na delší čas usínají. První pokusy o comeback zaujaly mimo jiné i naše fanoušky kapely v roce 2008, a po dvaceti letech je v současné době kapela v čele s Ashley Slaterem, snovým skvělým kytaristou, vokalistkami a některými osvědčenými muzikanty z původních sestav Freak Power nebo Microgroove v plné síle a dle znalců hraje s větším švihem a energií, než v devadesátých letech. Do Prahy přijedou Freak Power v sestavě: Ashley Slater (zpěv a trombon), Dale Davis na basu, Tony Remy s kytarou, Carly Bryant u kláves, Adam Bushell na bicí a doprovodných vokálů se zhostí dámy Kate Cameron a Nicola Bright-Thomas.

Vstupenky na koncerty můžete zakoupit v síti Ticketpro a další informace naleznetena www.freakpower.cz.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016