PARTYINFO

 

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Datum konání:
22.06.2017 - 24.06.2017
Místo konání:
Hořice - lom U Josefa
DJs:
Benny Page (UK), Bifidus Aktif, Hundread
Live:
Macka B & Roots Ragga band (UK), Lion D live (IT), Rising Spirits, Feher Fekete Kerek, MikkiM & Dave Trumpeteer, Jahtec Jammin´Job, Aneboafro (Mali, CZ), Reggaenerator (PL), Tuff Steppas & Babystep (HU, UK), Gregory G. Ras & Prograss (HU, SK), Roots Controller (UA), Dub Setlers (SK), The Reggae Boys (UA), Raggaultras crew, Petr Míkovec, Jakub Johánek & DJ Teamatique in Dub, Trewor MŠK (SK), Brogáda Rakija (SK), Zywica (PL), Respect Vibration (SK), King Sound Steppaz, Dub Setlers (SK), Rich & Basttien + MC Zachy, Negast, Mike 34, Ras Time Selectaz a další
Popis:
vstup: předprodej: 550,- Kč + poplatky, na místě 800,- Kč, sobotní odpoledne zdarma
 
 
Na Cultural Reggae Vibez 2017 zadarmo
Drumandbass a raggajungle na festivalu Cultural Reggae Vibez 2017

Festival s patnáctiletou tradicí na unikátním místě v Lomu U sv. Josefa v Hořicích odkrývá program. Kromě hlavní hvězdy, legendy reggae a dancehallu Macka B, který pochází z Karibiku a za svoji dosavadní třicetiletou kariéru zásadním způsobem přispěl k formování reggae na Jamajce i Anglii, kde momentálně žije, se na festivalu představí král raggajunglu Benny Page. Producent, který má na svém kontě nepřeberné množství úspěšných tracků. Hitovky jako "Crying Out", "Rub a Dub", "Turn Down The Lights", "!Bang, Bang!" nebo "England Story" nás provází už více jak patnáct let skoro každou reggae nebo raggajungle párty. Posledních deset let se jeho hudba hraje na předních radiích v Anglii. Za zmínku stojí: BBC Radio 1, 1Xtra Kiss FM, Choice FM nebo Rinse FM. Jeho jméno se stalo synonymem raggajunglu v Anglii. Remixuje pro značky jako Sony, Universal nebo London Records. Nejznámější remixy jsou Major Lazer & DJ Snake – "Lean On" feat. MØ, Congo Natty – "Jah Warriors" nebo Mr. Williemz – "Miss Brown". Kromě Shy FX, Topcat, MC Spyda, Jessie J, Tinnie Tempah spolupracuje i s Mr. Williemsem, který na festivalu vystoupil před třemi roky...

 

Bennyho doplní český DJ a producent MikkiM. Ten propojuje styly jako reggae s jungle a freetekno. Žánry jako raggatek a jungletek v MikkiMově poddáni dokáži fanoušky pěkně rozparádit. Zahrál si již ve většině evropských zemí a v Jižní Americe, častokrát jako headliner klubových nocí nebo festivalů, za sebou má vystoupení na prestižních zahraničních festivalech, jako jsou Glastonbury, Boomtown, Burning Man a mnoha jiných. Na svých deskách a živých vystoupeních mnohokrát spolupracoval se známými jmény, častokrát s legendami svého žánru. Do Hořic přiveze představit své čtvrté album "21st Century Rude Boy" nabité svižnými beaty a mnoha zvučnými jmény, které vyjde v květnu 2017. Doprovázet ho bude Dave Trumpeteer - MC a zpěvák, který působil v kapelách Basta Fidel nebo Le Pneumatiq. Zkušenosti ovšem sbíral i vystupováním se sound systémy. Když ke svému charakteristickému vokálu přidá ještě živou hru na trumpetu, není pak pochyb, že před vámi stojí jeden z nejoriginálnějších MCs, kterého může současná scéna nabídnout.

CRV

Drumandbass bude reprezentovat manager festivalu Let It Roll Bifidus Aktif. Za své DJské působení procestoval velkou část Čech a Slovenska a zahrál si i po boku několika světových DJských es. Ve svých setech dává přednost modernímu tanečnímu zvuku (Pendulum, Sub Focus, State Of Mind), který kombinuje s liquid funkem i tech stepem (Kemal, Stakka + Skynet, Noisia); v jeho bagu však nechybí ani zasněné, atmosferické a deep tracky například z labelu Subtitles. Maďarský MC a zpěvák Gregory G. Ras, jehož jedinečný hlas můžete znát z kapely Riddim Colony, která na CRV vystoupila před dvěma roky, doplní DJe Prograse v jeho raggajungle setu. G. Ras vystupoval na velkých evropských reggae festivalech po boku umělců jako Max Romeo, Sizzla nebo Anthony B.

CRV

Bass Beast crew budou zastupovat DJs Rich a Basstien, které svým hlasem doplní MC Zachy. Rich je zakladatel Bass Beast, jedné z nejdéle fungujících drumandbassových crew v ČR. Jungle & D´n´B ho zaujal už na přelomu let 1995/96, ale DJingu se začal věnovat až v roce 1999. Jeho sety jsou známé kombinacemi od starých jungle válů, přes ragga D ́n ́B až po současný taneční D´n ́B. Basstien hraje 15 let. Styl, kterému se začal od počátku věnovat, je drumandbass. Pro největší bass music festival v Evropě Let It Roll dělá stage managering. Má za sebou více jak 1.500 show v ČR i na Slovensku, Polsku, Španělsku nebo Francii. Za raggajungle.cz se také představí DJ Hundread, kterého můžete znát z minulých ročníků CRV. Letos bude raggajungle a drumandbass doménou popůlnočních časů na Main stage. Na Sound System Stage můžete ale jungle a raggajungle zastihnout také, a to v odpoledních hodinách z rukou DJ Negasta z H2O sound systemu a Trewor z MŠK crew ze Slovenska.

https://www.youtube.com/watch?v=vDnLt_uQTF4
https://www.youtube.com/watch?v=OSSe1CkdRNg
https://soundcloud.com/bennypagemusic
https://soundcloud.com/mikkim
https://soundcloud.com/gregory-g-ras
https://www.facebook.com/bif.aktif

 
Festival Cultural Reggae Vibez odkrývá program a žádá o pomoc

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016