PARTYINFO

 

PLANET GIEGLING

Datum konání:
24.03.2017 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Dustin, Konstantin
Live:
ATEQ, Edward, Kettenkarussell, Leafar Legov, Vril
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start koncertu: 20:00, start párty: 23:00, vstup: 590,- Kč koncert + párty (vyprodáno), 330,- Kč (předprodej do 24.3. 18:00 na párty), 400,- Kč na místě
 
 
Planet Giegling po loňském úspěchu opět v MeetFactory

Soul, Londýn, Amsterdam, Tbilisi, Kyjev, Berlín, Tokio, Brusel, Paříž, New York, Praha. Tour Planet Giegling je velkolepé stejně tak jako večery s nimi. V MeetFactory se o tom mohli fanoušci německého kolektivu přesvědčit už loňský rok, v pátek 24. března se večírek vrací do smíchovské továrny.

 

Giegling je kolektiv přátel sídlící v německém Výmaru. Svou hudbou se snaží přetvářet místa a vytvářet v nich nezapomenutelnou atmosféru. Kolektiv má jasný postoj ohledně toho, jak chce svou práci dělat. "Giegling chápeme jako víru v to, že jsme lepší jako celek než jako jednotlivci. Je to sdílení přesvědčení, že umění, které vytváříme, bude více smysluplné, bude mít větší dopad a přetrvá déle, pokud ho vytvoříme jako kolektiv," definují svou činnost členové kolektivu.

Začalo to v roce 2008, kdy majitel výmarského nočního klubu Giegling oslovil už v té době legendární postavu místní elektronické scény vystupující pod jménem Konstantin. Brzy se kolem tohoto DJe utvořila skupina lidí s podobně nezkrotnou imaginací a prostor studentského baru naprosto změnil svou atmosféru. Podnik byl sice nakonec zavřen a zbourán, základy stejnojmenného labelu ale byly položeny. V roce 2009 vznikl Kettenkarussellův projekt s názvem Believe You & Me Make Love Forever. Peníze za prodané nosiče se pak použily na další projekty např. experimentální EP "Projectionist´s Nightmare" (2010) nebo album "Futur II" (2012), které podle mnohých naprosto přesně vystihuje hudební a vizuální koncept kolektivu Giegling.

Mix dub techna, experimentální elektroniky, micro house, odvaha absorbovat nové prvky a přijímat mezi své řady nováčky (původní pevné jádro tvoří Konstantin, DJ Dustin, Dwig, Ateq, Rafael, Kettenkarussell a Vril). Brzy je jasné, že kolektiv se svou nezaměnitelnou dramaturgií určuje současnou podobu nezávislé elektronické hudební scény v Německu.

Ohlasy fanoušků z již uběhlých koncertů dávají tušit, že v MeetFactory čeká diváky večer, na který se nezapomíná. S Planet Giegling se totiž nejedná jen o koncerty, ale o celkový koncept nebo spíše svět, planetu, na kterou jste pozváni. A je to pozvánka do světa vřelého a magického, kde máte pocit, že je vše možné. "Určitě nejlepší párty, na jaké jsem kdy byl. Od té doby se jen usmívám," popisuje fanoušek večer s Planet Giegling v San Francisku. Jiní zas hovoří o skoro náboženských prožitcích, za kterými se vyplatí cestovat i několik hodin. Divák má často pocit, že nepřišel na koncert, ale spíš na soukromou párty do obýváku extravagantního kamaráda. I přes tento chill-out pocit, který návštěvník má, je hudební a umělecký koncept do detailů propracovaný, promyšlený a profesionální.




V pátek 24. března v MeetFactory představí svou tvorbu ATEQ (live), DJ Dustin, Edward (live), Konstantin, Leafar Legov (live), Vril (live) a Kettenkarussell (live). Posledně jmenovaný se v MeetFactory prezentoval již v loňském roce a podle mnohých fanoušků se jednalo o vrchol večera. Stejně jako se "řetízkový kolotoč" roztáčí do neuvěřitelných obrátek, tak i Kettenkarussellův house set udával tempo večera.

Vloni to byly pestrobarevné vlaječky, mlha, kterou prořezávala červená světla, obrovský "lustr" – několikaramenná dekorace s blyštivými řetězy, hudba nabírající na síle v průběhu večera, večírek do ranních hodin, ze kterého se lidem nechtělo odcházet. Můžeme se jen těšit, co nás s touhle DIY partou čeká letos. Večer v MeetFactory bude rozdělen do dvou částí. Ve 20:00 začne Planet Giegling in Concert (presented by Kinetic) – kolektivní show všech členů Giegling. Tento koncert má omezenou kapacitu míst k sezení a byl během několika dní vyprodán. Následovat bude od 23:00 párty Planet Giegling (presented by Kinetic), v rámci které vystoupí ATEQ, DJ Dustin, Edward, Kettenkarussell, Konstantin, Leafar Legov, Vril.

Více:

https://www.giegling.net

https://www.residentadvisor.net/dj/ateq

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Planet Giegling od ahZ
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016