PARTYINFO

 

EXCELENT PLAYER: VITALIC, AKIRA, TVYKS, DIOM

Datum konání:
15.04.2016 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Papírna
DJs:
Vitalic (FR), Akira, Tvyks, Diom
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: předprodej : 150,- Kč (v Cafe Papirna na baru a na Plzeňské vstupence)
 
 
Francouz Vitalic v půlce dubna poprvé v Plzni

Po dlouhém snažení se nám podařilo do Papírny získat opravdovou legendu, francouzského multi-instrumentalistu a producenta Vitalica! Společně s ním vystoupí DJs Akira, Tvyks a Diom. Vše doplní speciální projekce. Párty roku v Plzni? Určitě. A pozor! Kapacita akce je 300 lidí.

 

Vitalic - Citizen Records (FR)

Vitalic je alter ego francouzského producenta a multi-instrumentalisty Pascala Arbez-Nicolase. Původně hráč na trombón byl v polovině devadesátých let fascinován revolucí v taneční hudbě, kterou přinesli jeho krajané Daft Punk. Inspirován Daft Punk, ale také třeba Giorgio Moroderem záhy přeladil z trombónu na syntezátory a začal se věnovat vlastní kompozici. Již v roce 1996 tak vydal pod pseudonymem Dima své první EP u lokálního francouzského labelu Choice. Poté, co Pascal zaslal své demo renomovanému labelu DJ Hella - International Deejay Gigolo, došlo k průlomu v jeho kariéře. V roce 2001 vyšlo na International Deejay Gigolo Vitalicovo "Poney EP". Tato deska se stala jednou z nejprodávanějších v historii labelu a hráli ji ten rok všichni od Aphex Twina přes Erola Alkana až k Laurentu Garnierovi. "Poney EP" Vitalica zakrátko celosvětově proslavilo. Po asi tuctu dalších EP a čtyřech albech si Vitalic střihl i remixy pro takové hvězdy, jako jsou Björk, Röyksopp, Daft Punk nebo Moby. V současné době Vitalic v tichosti připravuje své další album a objíždí kluby jako DJ. 

DJ Tvyks - tvyks.com (CZ/UK)

Jeden z nejoriginálnějších českých DJs, který se během své více jak 20ti leté kariéry stal nepřehlédnutelnou osobou, a to nejen ve světě DJingu a produkce. Tvyks se věnoval i moderování v rádiu (Radio 1) či televizi (Pulse a Paskvil), grafickému designu. Tvyks je také spoluzakladateleem dnes již kultovních večírků Plastique a později Vibrator, které ve své době nastavovaly trendy tuzemských klubových akcí. Tvyks byl také jedním z prvních tuzemských producentů, který prorazil se svojí hudbou do zahraničí. Jeho spolupráce s Hakanem Lidbo vyústila v roce 2002 ve vydání singlu "Norr/Východ" na světoznámém labelu Paper Recordings. Poté, co Tvyks žil a hrál několik let v Berlíně, se přesunul do Londýna, kde působí i v současné době.

DJ Akira - Deadly Viperz (CZ)


Akira začínal s hraním v rodných Karlových Varech a od roku 1998 se podílel významnou měrou na rozjezdu místního klubového dění. Za respektovanou osobnost české taneční scény neplatí jen na západě Čech, léta dřiny a zápalu do všeho drumandbassového mu přinesly uznání mezi junglisty v celých Čechách. Nový level v Akirově kariéře nastartovalo spojení s kolegou Anakinem, se kterým pravidelně hrává v tandemu Deadly Viperz. V současné době platí Akira za uznávaného mistra a dost možná nejpopulárnější DJe D´n´B scény a potkáte ho na každé významnější akci v ČR, ale i v zahraničí. V Plzni se Akira představí v exklusivním setu bass a house music, tak jak ho slyšíte naprosto výjimečně.

DJ Diom - Primaklima (CZ)

Diom je jedním z nejzkušenějších plzeňských DJs a jeden z mála, který přesahuje hranice svého regionu a zároveň zůstal věrný originální a nekomerční hudbě. Za téměř 20 let svého působení stihl Diom obehrát většinu tuzemských klubů a festivalů, ale se svojí hudbou cestuje i do zahraničí, pravidelně hrává na Slovensku, ovšem potkat jste ho mohli i v Německu, Řecku, Irsku nebo třeba v Polsku. Za dosavadní vrcholy jeho kariéry lze označit vystoupení na prestižních zahraničních festivalech Nachtdigital (D) a Nowa Muzyka (PL). Že má Diom nesporný talent, potvrdila pozvánka na exklusivní Red Bull Music Academy, které se v roce 2000 zúčastnil spolu s dalšími talenty z celého světa. V současné době je Diom rezidentem plzeňských podniků Café Regner, Café Papírna a Mazaný Králíček a je pravidelným hostem pražských klubových akcí a letních festivalů.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016