PARTYINFO

 

HAAS EFFECT W/ M>O>S RECORDINGS (NL) & ALEX TSIRIDIS (DE)

Datum konání:
06.02.2016 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Endless Illusion stage: RAG (Aroy Dee, G String & Ma Spaventi live jam), Ma Spaventi live, Aroy Dee & G String B2B DJ Set, Layup & Raphael Kosmos (Endless Illusion, Intergalactic FM), Disco Moreti & Mooris (Shotgun festival)
Duna stage: Alex Tsiridis (Cassegrain - DE), Pluge (Transporta Records), Dash + Citty live (Duna), Anna Myschkin/KinA (Duna)
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Holandští milovníci analogu R-A-G zahrají v Praze live

Je nám úplně jedno, zda jste vaši docházku flákali a chodili spíš za školu, než do školy, anebo jste jako ti největší šprti seděli v první lavici a hltali každé slůvko od vyšší šarže... Výuka musí prostě žáka bavit a ne nadarmo je Komenského Škola hrou populární dodnes. My vám garantujeme, že v sobotu 6. února v klubu Cross zcela dobrovolně po škole zůstanete a s největší pravděpodobností zatoužíte i po nějaké té after party, abyste všechno to doučování vstřebali. Uznávaný Jan Ámos strávil poslední roky života v holandském Amsterdamu, o pěkných pár let později k nám právě z Amstru zamíří trio neméně uznávaných profesorů bez dlouhých šedých hipsterských vousů a v hlavním čase se tu za symbolický peníz vyučovat bude... Analogová výchova!

 

ENDLESS ILLUSION stage:

Dámy a pánové, seznamte se - to jsou oni: jako první sám pan ředitel institutu M>O>S Recordings Aroy Dee, který jako opravdový architekt fascinovaný nejrůznějšími světovými městy od roku 2003 vybudoval prakticky z ničeho, jen svou pílí a láskou k muzice, naprosto přepychové hudební impérium! Jako druhý - uznávaný profesor Gijs Poortman z velmi hlučné laboratoře Crystal Maze, který bývá na akademické půdě svými kolegy familiérně oslovován jako G-String. Tedy to samozřejmě až v případě, že právě netráví svůj volný čas přehrabováním se těmi jedinečnými, naprosto dokonalými a hlavně nestárnoucími hudebními nosiči, co sedm, deset a dvanáct palců mají, na nějakém bleším trhu, či právě nepostává za gramofony tolik populárního Red Light Radia v tamní vykřičené čtvrti, aby zde umíchal další díl své pravidelné show. A ten třetí? To je, prosím pěkně, zvukový inženýr Marco Antonio Spaventi, pro přátele pouze Ma Spaventi, který ve svém stejnojmenném studiu, pokud tedy právě nevyučuje neposedné žáčky Abletonu, piluje, brousí, ohýbá, deformuje a natahuje zvukové vlny z nikdy nekončící fronty demo nahrávek od producentů i kapel tak, aby byly i pro vaše uši co možná nejpřátelštější. Aby to zkrátka a dobře fungovalo... Těm třem to spolu funguje báječně i pod hlavičkou projektu R-A-G. Veškeré analogové nástroje přitom mají zelenou, naopak s digitálkami na zápěstí se do studia nechodí! To se prostě nehodí...

R-A-G

Jak bude samotná výuka holandské analogové elity v praxi probíhat? V naprosto vyrovnaném back 2 back souboji se na jednom pódiu spolu utkají Aroy Dee a G-String, zatímco Ma Spaventi pro jistotu zkontroluje ještě jednou každičký kabel svých důmyslných mašinek, co tak mile předou i těžce diktujou... Čeká ho totiž živák se vším všudy a jeho perfekcionismus a cit pro detail jsou vyhlášené zbraně! Navíc mu pouhé dva dny po této přednášce vychází zbrusu nové EP "Balla" s katalogovým číslem MOS 024, takže vy ho dostanete pěkně s předstihem z rukou toho nejpovolanějšího... Chybět samozřejmě nemohou ani dychtiví studenti a jednou možná i budoucí následovníci, takže barvy domácí (překvapivě ne nepodobné těm holandským) budou v rolích předskokanů a záskokanů hájit Endless Illusion DJs Layup & Raphael Kosmos a též neúnavní promotéři, co to s námi myslí dobře, Mooris Click Joe aka Disco Moreti.                          

Facebook event

links:

MOS Recordings SoundCloud
Endless Illusion Recordings SoundCloud
Mooris (Shotgun Festival)
Disco Moreti aka Click Joe

DUNA stage:

Alex Tsiridis z Cassegrain na Duna Stage v Crossu! Své pozvání v rámci projektu Duna na připravovanou akci Haas Effect přijal tentokrát řecko-anglický umělec Alex Tsiridis. Alex je spolu s Hüseyinem Evirgenem členem světoznámého dua Cassegrain, nořícího se do hypnotického techna s mnoha spletitými výběžky a kyselými kořeny. Projekt Cassegrain se narodil roku 2008 na Red Bull Music Academy, kde se oba hudebníci poprvé setkali. Dlouhé roky spolupracovali na dálku, a až po několika letech se usadili v Berlíně, kde vytvořili čerstvé hypnotické rytmy a psychedelické atmosféry, které jsou pro Cassegrain charakteristické. Jejich společná tvorba vychází např. na labelech Killekill, Prologue, Ostgut Ton, Modal Analysis, M_REC LTD, Krake. Zároveň každý z nich pracuje na svých sólových projektech.



V předloňském roce tato dvojice vydala své debutové album s názvem "Centres Of Distraction" a posléze zahájila turné po Spojených státech. Se svým live setem vystoupili na japonském Dommune nebo nedávno v německém Boiler Roomu. Tomu předcházel nespočet odehraných akcí po boku předních techno producentů jako Voices From The Lake, Orphx, Jeff Derringer, Function, Claudio PRC, Mike Parker a dalších. Hüssein Evirgen v Praze již v minulosti v rámci multimediálního večírku vystoupil. Pro Alexe Tsiridise bude hraní na Duna stage akce HAAS EFFECT česká premiéra.

Alex Tsiridis

Duním supportem na této akci bude Pluge, vydávající na Transporta Records. Nebudou chybět ani rezidenti platformy Duna, Anna Myschkin aka KinA, a Dash & Citty live, kteří zkříží DJ set s live setem. Stejně jako v předchozích edicích Duny se organizátoři pokusí pojmout prostor Crossu odlišným způsobem.

Cassegrain for RA

Facebook Duna

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z akce Haas Effect s M>O>S Recordings od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016