PARTYINFO

 

BASS CASEMATE & MUTATIONS

Datum konání:
09.01.2016 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Bass Casemate stage: Distance, Tunnidge, Leon Switch, District, Sleeper, Sgt. Pokes
Mutations stage: Koehler, Mutuju, Endless Illusion DJs, dMIT.RY
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 20:00, vstup: do 21:00 zdarma / poté 100,- Kč
 
 
Britský Koehler hostem sobotní párty Mutations

Během minulého roku se na residentní noci Mutations ukázalo několik výtečných představitelů UK bass scény. Počínaje Beneathem, známém například z kontroverzního labelu Berceuse Heroique, po Soundman Chronicles trojku Epoch-Etch-­Parris nebo Wen z labelů jako Wisdom Teeth nebo Keysound Recordings...

 

V tomto roce si dáme od bass music trochu pauzu, i když ne úplně a pořád zůstane jistá spojitost s rokem minulým. Důkazem budiž tato sobota, kdy do pražského Crossu zavítá další člen stáje Berceuse Heroique ­- Koehler.



Už jeho samotný původ (Bristol) a momentální bydliště (Berlín) vypovídají o jeho žánrové různorodosti. Kořeny zapuštěny hluboko v rané britské rave kultuře, vlivy bristolského techna a bass školy a syrovost současného Berlína, to vše lze vycítít z jeho releasů. Poprvé o sobě dal oficiálně vědět ve velkém stylu a to rovnou na švédském uznávaném Skudge Records v roce 2013. Tam se objevil znovu během roku 2015 se svým EP "Sacred Realm", které se těšilo velké oblibě napříč klubovým spektrem.



Mimo Skudge Records vydal dvě EP i na již zmíněném Berceuse Heroique. Jeden z nich se dokonce umístil mezi padesátkou nej releasů roku 2015 dle jednoho z největších on­line obchodů s deskami a DJ technikou ­www.juno.co.uk. Label Berceuse Heroique, nebo spíše jeho majitel, se vyznačují, jak by někdo řekl, nekorektními vizuály a názory a ne jednou se daná problematika propírala v různých diskuzích. To ovšem nijak nedegraduje vytříbený vkus labelu jako takového a velký zajem o každý nový kousek je toho důkazem.

Koehler

Koehler se též anonymně angažoval i na jednom z releasů na R­Zone, což je bokovka už léta působicího labelu Créme Organization, jehož majitele, DJ TLR, jsme mohli v Praze už párkrát zastihnout díky klukům z Endless Illusion.



Pokud jste se proklikali jeho releasy, musí vám být jasné, co můžete tuto sobotu čekat. Acid techno set řízlej electrem, prvky jungle a breakcore a probublávající bristolské aroma. Osobně jsme ho slyšeli v b2b setu na krakovském festivalu Unsound s výjimečnou Helenou Hauff, a můžeme pouze doporučit. Doladit si svou představu a naladit se na sobotu můžete i s jeho mixy pro Hyponik či Digital Tsunami.

Koehler

Celý večer odstartuje City Surfer jezdec Mutuju. Co si do Crossu na takovou noc připraví, je nám samotným záhadou. Proto doporučujeme přijít brzy, aby vám nic neuniklo. Následovat bude set pražské Endless Illusion dvojky Raphaela Kosmose a Layupa, kteří na tomto mejdanu nemohli chybět. Jejich selekce dokonale zapadá do "konceptu" tohoto večera. A po Koehlerovi celý mejdan uzavře Mutations resident a hlava labelu Neo Violence ­dMIT.RY.

Na horním pódiu bude probíhat dubstep šílenství Bass Casemate, kde se po čase ukáže parta z labelu Chestplate.

Odkazy:

https://soundcloud.com/koehler­1
https://soundcloud.com/kemal187
https://soundcloud.com/skudgerecords
https://soundcloud.com/r­zone­2
https://soundcloud.com/mutuju
https://soundcloud.com/city­surfer
https://soundcloud.com/endless­illusion
https://soundcloud.com/layup
https://soundcloud.com/raphael_kosmos1
https://soundcloud.com/dmit­ry
https://soundcloud.com/neoviolence

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016