PARTYINFO

 

DADA

Datum konání:
21.12.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Fellow Chive (ger) FM Tenten ABAB
Info:
http://www.chapeaurouge.cz
 
 
Fellow Chive: "Tvořím vlastní příběhy"

Letošní vánoční a v pořadí již 20. vydání party DADA, které se bude konat 21. prosince 2013 v klubu Chapeau Rouge, vám přinese pod stromeček hned několik dárků. Prvním z nich bude host z Německa - mladý a velmi nadaný dj a producent a Fellow Chive, který naladí celou noc na vlnu house a techna.  Jako další se představí talentovaný pražský producent Filip Marek, jenž hraje pod pseudonymem FM a v prosinci plánuje vydat debutový singl. Lineup doplní rezidenti Tenten a ABAB. O speciální vánoční vizuální projekce se postarají VJs BLOK4.

 

Rozhovor s Fellow Chive

Prosím, řekni nám něco o sobě, třeba jak jsi začal s vlastní tvorbou?
Ahoj! Jsem Fellow Chive, producent a DJ z Německa. K tvorbě jsem se dostal hledáním francouzských house tracků na internetu, kteří mě přivedli do německého fóra ‚TNFT‘. Toto fórum mi následovně otevřelo dveře do této hudební scény. Lidi často používali crispy bass ve spojení s chytlavou melodii, o což jsem se sám také snažil, avšak ze začátku bez větších úspěchů. Tak jsem si řekl, že se pokusím něco naučit o hudbě a o hudební produkci. Velmi zajímavé pro mě bylo vidět, co všechno dokážu udělat jenom s DAW a rozhodně jsem otevřený novým nápadům!

Sleduješ německou elektronickou hudební scénu?
Ano, určitě. Narazil jsem na mnoho velmi nadaných umělců a měl jsem tu čest se zúčastnit několika opravdu skvělých událostí, tato scéna se rozhodně rozrůstá! Dokonce i komerční televizní pořady používají některé skladby z této scény.

Fellow Chive - Mixtape for DADA

https://soundcloud.com/dadaprague/fellow-chive-mixtape-for-dada/s-fzLv9

Jaká kapela či producent se ti momentálně líbí?
Budu upřímný: je jich opravdu mnoho. Ale myslím si, že zejména Turbogaz dělá skvělou práci právě teď!

V České republice mnoho lidí vnímá pojem ‚Berlin minimal techno‘ jako německý hudební žánr. Co je populární v undergroundové a co v mainstreamové scéně v Německu právě teď?
V Německu určitě taky patří mezi populární styl! Potkal jsem spoustu lidí, kteří mají rádi minimal techno.
Domnívám se, že žánry jako deep house, future techno, uk funky a podobně jsou hlavní směry zdejší současné undergroundové scény, kterou mám mimochodem velmi rád! Je to obecně více zaměřené na hudbu jako takovou. Ale bigroom a electro house jsou téže velmi populární. A tyto dva žánry popravdě nepatří k mým nejoblíbenějším.

Soutěž o vstupy na party DADA

Máš hodně skladeb na svém profilu na Soundcloudu. Starší z nich většinou spadají pod žánr techno, novější spíše pod house a deep house. Můžeš nám prosím prozradit směr, kterým právě teď jdeš a co tě inspiruje?
No, líbí se mi ta temná atmosféra techna a je skvělé to hrát v klubech, ale mám rád i chytlavé a zábavné skladby, myslím si, že to jde poměrně dobře slyšet i v mých setech.. Myslím, že více oddělím techno od house v budoucnosti, zatím na tom stále pracuji. ale jsem stále pracujeme na tom. Ačkoli asi mohu říci, že Fellow Chive bude víc orientovaný na house.
V minulosti jsme jsem se spíše snažil inspirovat prostřednictvím různých cizích skladeb, ale teď se snažím vytvořit vlastní příběhy pro své skladby, aby to mělo můj vlastní rukopis a atmosféru. Vždycky se těším, až tyhle tracky pustím !

Myslíš si, že více hraješ nebo u tebe převládá hudební produkce?
Právě teď jsem spíše do hudební produkce, protože mám spoustu rozpracovaných projektů; na rok 2014 však plánuji více DJingu.

Víš něco o Praze nebo o České republice?  Jaká jsou tvá očekávání?
Bylo mi řečeno, že Praha je nádherné a jedinečné místo, miluju zažít nová města a jejich kluby, takže se moc těším na tento koncert!

https://www.facebook.com/DADAPRAGUE

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016