PARTYINFO

 

HOUSE ELEMENTS

flyer
Datum konání:
22.11.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
KEVIN SAUNDERSON (Inner City / Chicago / USA), Biodan, Slater, Tazz
Info:
http://www.roxy.cz
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Kevin Saunderson v Roxy již tento pátek Co se vám vybaví, když se řekne Kevin Saunderson?
Praotec house music Kevin Saunderson přijede do Roxy

Do pražského klubu Roxy zavítá 22. listopadu legenda světové taneční a především housové scény, jeden ze zakladatelů tzv. detroitského soundu – Kevin Saunderson (USA). Tento díl pravidelné párty House Elements bude přehlídkou toho nejlepšího z historie a současnosti v podání osobnosti, která pomáhala formovat elektronickou hudbu tak, jak ji dnes známe.

 

Kevin Saunderson se narodil v Brooklynu, New York v roce 1964, nicméně již v 9-ti letech se s rodinou odstěhoval do Detroitu. Kevin zde nastoupil na střední školu do stejné třídy, ve které studovaly pozdější techno legendy  Juan Atkins a Derrick May. Třídní učitelka jistě netušila, jaké osobnosti sedí v její třídě, nicméně toto setkání dalo později vzniknout tzv. detroitskému zvuku elektronické hudby, ze kterého se poté vyprofilovaly hudební škatulky house a techno. Zatímco Atkins a May se už na počátku 80-tých let vrhli na hudební produkci, pro Kevina bylo důležitější dokončit telekomunikační studia a hrát americký fotbal na Eastern Michigan University.



K produkci a djingu Kevina dostal až úspěch jeho kamarádů se singlem „Let Go“ v roce 1988. „Často jsem se vzbudil s nápadem a musel jsem do studia, které bylo hned ve vedlejším pokoji a tam jsem nové nápady a inspirace rozvíjel. Tenkrát to bylo vše o experimentu, ale zároveň jsme pořád byli vysokoškoláci.“ popsal ve svém životopise Kevin. Milníkem, který změnil nejen Kevinův život, ale i taneční hudbu, byl projekt Innercity, kterým se Kevin podepsal na směru vývoje elektronické hudby na další dekádu. Nejúspěšnějšími singly z desky Paradise byly “Big Fun“ a housová hymna 90-tých let „Good Life.“ Nový taneční sound naprosto uchvátil především v Evropě a tato deska bývá považována za jeden z nejdůležitějších okamžiků historie elektronické hudby.

DanceTrippin 33: Kevin Saunderson from DanceTrippin on Vimeo.

Za svou kariéru tvořil a vystupoval pod mnoha pseudonymy (např. Kreem, E-dancer, The Elevator), což mu dávalo velkou tvůrčí volnost jak na produkčním tak djském poli. Z velkého množství alb, EP a kompilací stojí určitě za zmínku přelomové LP Heavenly vydané v roce 1997 pod pseudonymem E-Dancer. Málokterému umělci se povedlo zůstat tak dlouho na hraně undergroundu a zároveň se stát legendou, jako se to povedlo Kevinu Saundersonovi.

I po více než 25ti letech kariéry stále podporuje nadějné house a techno producenty v rámci svého labelu KMS music a věnuje se djským vystoupením stejně jako live projektům po celém světě. 22. listopad bude v ROXY velkolepou oslavou taneční hudby a otěže bude držet jeden z jejich pionýrů a iniciátorů – Kevin Saunderson.

 

FB event

 
Kevin Saunderson vystoupí v listopadu v Roxy

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016