PARTYINFO

 

HOUSE ELEMENTS

flyer
Datum konání:
22.11.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
KEVIN SAUNDERSON (Inner City / Chicago / USA), Biodan, Slater, Tazz
Info:
http://www.roxy.cz
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Kevin Saunderson v Roxy již tento pátek
Co se vám vybaví, když se řekne Kevin Saunderson?

Udělali jsme si malý průzkum napříč elektronickými hudebními styly mezi matadory české taneční scény a zeptali se vybraných djs na tuto jednoduchou otázku. Kromě odpovědí od djs jako jsou Michael Burian, Chris Sadler, Tráva, Bidlo, Loutka a dalších zde naleznete také back2back set Kevina Saundersona se Seth Troxlerem, který se letos pyšní titulem nejlepší dj planety podle ankety Resident Advisor.

 

Chris Sadler:

Kevin Saunderson - The sound of Chicago. Good Life byla jedna z mých vůbec prvních desek. Tahle deska se hodně krát točila kdysi na mojich prvních gramofonech SoundLab na řemínkový pohon.

Michael Burian:burian

Vybaví se mi začátky housové scény a všechny tracky od Inner City, které miluju a vždy jsem je hrál. Good Life je asi největší moje srdcovka!

Pavel Bidlo:

E-dancer přijede do Prahy, tak to bude sláva...první co mě napadne ve spojeni s Kevinem jsou Inner City. Měl jsem tu možnost v té době již tančit a byla to muzika opravdu fresh a zábavná.

Loutka:

Kevin Saunderson je jeden z mála klasiků co tu ještě nehrál !!! Hraju pořád originál i remix Good Life.

Tráva:

...mam rád Detroit techno, ale můj kůň je Juan Atkins, kterého občas hraju,.. jinak zbytek už mě zvukově nezajímá,...ale i tak respekt!

Tvyks (aka Leon Pard):

Nejradši mám, když dělal věci jako Inner City. Klasika klasik!

Martin Gredner:

Jednoznačně se mne vybaví track Good Life - nesmrtelná záležitost, která je předmětem mnoha remixů. Taky se mne vybaví počátky taneční scény v Chicagu, ale i v Detroitu, protože Kevin koketoval s technem. S potěšením zjišťuji, že tenhle old school v moderním kabáte se vrací zpět.

Formi:

Mě se vybaví label Planet-e a jeho double pack, kterej patřil mezi moje první vinylové desky a samozřejmě nesmrtelnej hit mojeho mládí - Velocity Funk



Vilém:

Jednoznačně Inner City:-)

Cubik:

Legenda taneční hudby a jeden ze zakladatelů Detroit scény. Mé oblíbené projekty jsou housový projekt Inner City a vice do techna E-dancer. Nej tracky pro mě jsou jeho Inner City - Big Fun a E-dancer - Velocity Funk.  Airto: Jméno Kevin Saunderson mám zafixované ve dvou polohách. Ta první je průkopník elektronické taneční hudby, zakladatel labelu KMS, zástupce tzv. Detroit Techna a člen legandární party kolem Dericka Maye a Carla Craiga. Druhá, houseová, poloha této legendy je projekt Inner City, který byl pro mě použitelnější něž jeho techno tvorba. Z mnoha hitů, které udělali dodnes hraju skladbu Big fun v remasteru Kennyho Hawkese.

Face aka Myclick:

V první řadě “Velká sranda“. Ve druhé pak: “Dobrý život“. Dvě velké pecky od Inner City, které si musí každý pětatřicátník nebo čtyřicátník pamatovat, a které se dodnes dočkávají velké spousty remixů, jež originálům nesahají ani po kotníky… Výjimkou je ten nejnovější od Kuby Sojky, který nás shodou okolností také brzy navštíví, a který bych, mít ho na desce, určitě hrál. Hodně citlivě ten hold Detroitu vzdal a Kevin si to zaslouží. Patří totiž mezi opravdové pionýry elektronické scény a pevně věřím, že jeho návštěvu domácí publikum ocení… Už jen za takové zásluhy.

Lucas Hulan:

První co se mi vybaví tak určitě jeho projekt E-Dancer a track s názvem World Of Deep. To je jedna z mých nejoblíbenějších skladeb, ale spousta jeho muziky je výborná a nadčasová. Musím také zmínit jeho velký a nesmrtelný house hit Good Life, který vytvořil pod projektem Inner City. Jinak v současné době mě jeho produkce moc neoslovila a jeho djské sety jsem měl rád hlavně v polovině 90tých let. Kevin Saunderson je určitě velká ikona celosvětové taneční scény ale v posledních pár letech mi už nepřijde tolik aktuální. Někteří Detroit DJs v současné době právě včetně Kevina Sanudersona podlehly komerčnímu soundu a trochu se tak ztratili. Nedávno jsem se bavil o tom s Mr.C a říkal mi, že spousta těchto Detroit djů to už dělá zásadně jen pro peníze a čerpá z toho posledního co se dá. Přesto vše je pro mě Kevin Saunderson jeden z těch, bez kterých by se to tu nerozjelo. Viva La Elevator!


Kevin Saunderson vs Seth Troxler




 
Praotec house music Kevin Saunderson přijede do Roxy Kevin Saunderson vystoupí v listopadu v Roxy

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016