PARTYINFO

 

RADIO 1 ELECTRO SWING RIVER

Datum konání:
11.10.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Nona Café
Popis:
Jedinečná tančírna v centru Prahy nejenom hraje, ale učí i tancovat electroswing
 
 
Jedinečná tančírna v centru Prahy nejenom hraje, ale učí i tančit

11. října 2013 se v Café Nona na Nové scéně Národního divadla uskuteční první ze série velkých electroswingových tančíren pod názvem Radio 1 Electro Swing River. Vlna, která přišla do Česka z Londýna a Paříže a strhává stále více lidí - ať už milovníků tance, dobré hudby či obojího.

 

“Electro swing, to je řeka pramenící v prapočátku moderní taneční hudby, v dobách slavných tančíren Savoy nebo Cotton Club, v první polovině minulého století. Dnešní obrovská obliba electro swingu v Londýně, Paříži a dalších západoevropských městech je jasným znamením, že tato řeka si teče vlastní cestou. Starý dobrý jazz, swing nebo tango se vlévá do zvuků a tempa dnešních klubů. A tak vlastně dáváme ožít šlágrům starých tanečních bigbandů v nové podobě,” říká organizátor Radio 1 Electro Swing River a electroswingový evangelista Martin Juráček alias Dj Mackie Messer.

Radio 1 Electro Swing River je unikátní koncept, který  spojuje moderní hudbu, tanec a módu. Navazuje právě na tradici slavných tančíren - i proto jsou za speciální vstupné  připraveny stoly k sezení, kde dostanete veškerý komfort jak na zaoceánské plavbě - vlastního číšníka, výhled na taneční parket, welcome drink...Večer je zároveň společenskou událostí ve světě módy - pro nejlepší pánský nebo dámský swingový model je určena Fénix Fashion Prize s odměnou 10 000,-, kterou udělí odborná komise, složená z tanečníků, fashion bloggerů a návrhářů. V tombole můžete získat vstupenky na pražské koncerty Parov Stelar, Alice Francis nebo Ondřeje Havelky.Neznáte kroky? Nemusíte se bát. Součástí akce jsou i vystoupení  Prague Swing Busters, tanečníci, kteří vás nenásilnou formou rádi základní i pokročilejší kreace naučí. A kdo bude roztáčet desky do ranních hodin?

 

The Prague Swingmasters: nejstarší český dj a selektor pan Karel Ctibor (nar. 1934) se svojí ryze poslechovou, swingovou selekcí.
Dj Mackie Messer feat. accordion explosion F.T.A.: Průkopník a zakladatel české electroswingové scény, radio 1 klasik, léta bydlel v Dublinu nebo na ostrově Isle Of Man. Vystupoval na festivalech v Paříži, Berlíně, Londýně, Manchestru a jiných pěkných městech. Učinkoval na večerech s Parov Stelar Band, Caravane Palace, Gabin nebo Jazzsteppa. Na Nové Scéně Národního divadla pravidelně pořádá elegantní tančírnu Swing Imperium.
Universal Swing Brothers (live - premiéra): Respektovaný swing selektor a dj MGL se svými bratry v excelentním českém live elektroswingovém projektu. Jsme rádi, že dlouze očekávaná pražská premiéra jejich nového programu bude na podiu naší tančírny!
Fredd Flock (premiéra): Radio 1 objev a autor nádherných pětihviezdičkových setů s příběhem, zběratel starých kreslených grotesek a milovník swingové hudby. Nová hviezda elektroswingu a nu-jazzu!

Vstup: 100,- na místě (rezervace zde: http://bit.ly/1hhv8AQ ), rezervace míst k sezení za 250,- (pouze do 10.10.2013 na petr@cafenona.cz)

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016