PARTYINFO

 

EXPECTATION

Datum konání:
14.09.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Yes Club
DJs:
Expaction, David Justian a mnoho dalších
Info:
http://www.facebook.com...
Line-up:
21:00 - 24:00 David Justian vs Carrione aka DieselPhunk
00:00 - 01:30 Kay-D
01:30 - 03:00 Stepan Bruck
03:00 - 06:00 the Progressive Brothers
 
 
Expectation již v sobotu v Yes klubu

14. září se v Yes klubu uskuteční nová párty zaměřená na kvalitní progressive sound. Můžete se těšit na line up v čele s maďarským top producentem a DJem Kay-D, speciální live projekci a  volný vstup.

 

A navíc každý návštěvník této akce dostane od našich partnerů zajímavé dárky...

- slevový voucher na tetování ve studiu Los Keros
- slevový voucher do luxusní japonské restaurace Samurai


LINE UP:

21:00 - 24:00 David Justian vs Carrione aka DieselPhunk
00:00 - 01:30 Kay-D
01:30 - 03:00 Stepan Bruck
03:00 - 06:00 the Progressive Brothers


ROZHOVOR S KAY-D

Ahoj, jak se ti daří?
Díky, mám se fajn. Jsem moc rád, že budu moct zahrát v Praze!

Jak jsi se dostal k produkci a DJ-ingu?
Hudba byla v mém životě vždy velmi důležitá. V mládí jsem navštěvoval konzervatoř a hrál jsem velmi dlouho na trumpetu, ale od začátku jsem toužil skládat elektronickou hudbu. Již v 10-ti letech jsem začal komponovat melodie na mini syntetizátoru a ke svým 20-tým narozeninám jsem dostal Nord Lead 2 a začal tak vytvářet své první trance a techno skladby. Mé první EP vyšlo v roce 2008 a od té doby jsem vydal více než 100 tracků a remixů, které vyšly na více než 20-ti různých labelech. Jakmile se mé jméno dostalo více do popředí, začal jsem dostávat nabídky na hraní (například Moskva, Mubmay, Buenos Aires atd.), takže jsem se rozhodl, že začnu také s DJ-ingem. Poprvé jsem vystoupil jako live-act ve svém rodném městě a v posledních 3 letech hraji pravidelně v klubech.


Jaký styl preferuješ?
Preferuji progressive house, techno, progressive trance a tech house. Má hudba je v podstatě označována za progressive house. Je pravda, že čerpám spoustu inspirací z progressive house soundu ze začátku nového milénia. V současné mainstreamové hudbě, označované jako progressive house, již ale tahle původní atmosféra zcela vymizela. Myslím si, že můj styl nemůže být označován pouze jako progressive house, můžeme jej také nazvat atmospheric techno nebo také deep progressive trance. Nejraději mám deep and dark progressive a deep house, ale často také poslouchám techno a tech house, což mě velmi ovlivňuje a můj styl je někde mezi tím vším.


Máš vlastní tvorbu, remixy? Co si o tom myslíš?
Ano, mám spoustu vlastní produkce a remixů. V posledních 6-ti letech jsem vydal 3 alba (Source of miracles - 2010, Ways to my soul - 2010 a Sapphire - 2011). Taktéž přes 20 EP a více než 50 remixů a spoustu tracků na různých kompilacích.


Máš svojí rádiovou show?
Moje rádiová show se jmenuje “Lost Continents”, běžela pravidelně na rádiu Pure.fm po 4 roky, každou třetí středu v měsíci. Ve svých setech jsem vždy prezentoval svou novou produkci a oblíbené tracky. Připravuji také guestmixy pro jiné kolegy DJ-e.


Jaké máš ambice, s kým by jsi si chtěl zahrát? V jaké zemi?
Prostřednictvím své hudby chci vyjádřit své pocity. Mým cílem a přáním je, aby původní melodie a atmosféra byly opět součástí mainstreamové elektronické hudby. Pokud bych si měl vybrat kde a s kým budu hrát, nejraději bych vystoupil na live show v Argentině s mým největším vzorem, Hernanem Cattaneo.


Jak hodnotíš hraní v klubech nebo mimo ně, dáváš přednost větším akcím?
Mám rád všechny akce a nedělám rozdíly mezi klubem a festivalem.


Které místo v tobě zanechalo vzpomínku, protože se ti tam opravdu dobře hrálo?
Loni jsem hrál v klubu U26 v Budapešti spolu s kolegou z Německa, LoQuai-em. I přes počáteční technické problémy to nakonec byla úžasná akce, cítil jsem z publika spoustu lásky a pozitivní energie, což je věc, kterou jsem dosud nepoznal. Pokaždé, když si na to vzpomenu, mám z toho dobrý pocit.


Kolik času věnuješ hraní a zbývá ti nějaký volný čas? Jak s ním nakládáš?
Pracuji jako process engineer v elektrárně na 3 směny, také o víkendech a právě dokončujeme stavbu našeho domu. Mám 5-ti letého syna a brzy očekáváme další přírůstek, holčičku. Takže nemám tolik volna, ale každopádně se snažím trávit více času se svou rodinou. Pokud zo jde, věnuji se produkci, obvykle mám rozpracovaných 5-10 remixů pro ostatní kolegy a na samotné hraní již tak moc času nezbývá.


Jakého úspěchu si ve své kariéře vážíš nejvíce?
Mnoho mých tracků a remixů se dostalo do popředí zájmu, pravidelně se umísťuji v TOP3 na - release promo hype chart a většina mé produkce se také pravidelně objevuje v - 10 must hear progressive tracks na Beatportu. Vždy mě potěší, když se má produkce objevuje v track listech slavných DJ-s. Byl jsem opravdu potěšen, když mě oslovili například Solarstone, abych připravil exkluzivní track pro jejich kompilaci.


Co tě dokáže při hraní nejvíc naštvat a naopak potěšit?
Mám rád, když vidím na tvářích publika radost a štěstí, když má hudba pozitivně působí na mé posluchače.


V čem je podle tebe tajemství dobrého tracku?
Co je to dobrá hudba? To je velmi subjektivní otázka. Dle mého názoru by měl být každý zvuk harmonicky zakomponován a track by měl obsahovat něco, co vám uvízne v paměti. Může to být příjemná melodie, použití jedinečného prvku nebo zvukový efekt. Oceňuji individualitu, je to hanba, že v současné mainstreamové hudbě, kterou označují jako progressive house nebo trance všichni používají podobné melodie, efekty a basové linky.


Čím se odlišuje tvůj zvuk od tvých kolegů producentů a DJů?
Můj specifický styl, na kterém pracuji již od začátku a kterému zůstávám věrný, může pozorný posluchač lehce rozpoznat. Rád používám jiné postupy než ostatní, kombinuji příjemné melodické plochy s valící se basovou linkou a tech bicí. Ve svých live vystoupeních se snažím prezentovat tuto hudbu, založenou na hutných basech a tvrdých beatech.


Chtěl bys něco vzkázat lidem, kteří se na Tebe těší a kteří se přijdou podívat?
Nemůžu se dočkat, právě pracuji na nové tvorbě, kterou poprvé představím mým milým fanouškům v Praze!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016