PARTYINFO

 

MY NAME IS TECHNO

Datum konání:
27.09.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Pekelnej Bar
DJs:
Bari & Hasky(Sk), CZScream, LamyCZ, Shimita, Teeno
Popis:
vstup 80 Kč
 
 
My name is techno se slovenskými headlinery

Dne 27. 9. 2013 se v klubu Pekelnej bar na pražském Andělu odehraje další pokračování klubové techno akce My name is techno. Tentokrát si na své přijdou příznivci jak aktuálního techno soundu, tak i klasického techna. Nakládat pod kotel budou jen ti nejpovolanější.

 

Headlinery tohoto dílu budou slovenští DJs, kteří k nám přicestují z Bratislavy. Pořádají zde techno akce Planet Rhythm a Algorhythm, na kterých vystoupila spousta lokálních DJs a další umělci ze zahraničí. Tito pánové hráli např. na festivalu Bee Free, dále v legendárním slovenském SubClub a ve většině dalších klubech na Slovensku. Hráli po boku všech slovenských technomatadorů a podívali se i za hranice Slovenska. Bude pro nás čest přivítat slovenské duo, kteří si říkají Bari a Hasky.

bari

Dalším pekelníkem bude stálice české techno scény, maestro CZScream, kterého netřeba dlouze představovat. Tento pán působí na české scéně už spoustu let, zahrál si na většině českých akcích, jmenujme např. Apokalypsa, Summer of love a spousty dalších. Dříve hrával hardtechno a klasické techno, dnes už si pluje ve vlnách současného zvuku.

O oldschoolovou nálož se postarají severočeští rodáci LamyCZ a Shimita. DJs ze seskupení Techno connection a pořadatelé tohoto mejdanu. Jak je u nich zvykem, bude se hrát svižnější a tvrdší techno, což zcela jistě přijde vhod a nejeden z nás protancuje střevíc.

Tuto šestici uzavírá další pán ze Slovenska žijící v  Praze. DJ, který valí nekompromisní slovenský techno sound, ale i současný zvuk a rád si střihne i oldschool. My to vidíme na vydatnou ranní nálož. Jeho jméno je Dj Teeno.

Mejdan odstartuje úderem 21h a tančit se bude až do brzkého rána.


Anketa s headlinery My name is techno


1) Jak jste si užili letošní léto a prázdniny?
B: Užil som si veľa zábavy, početného hrania, môžem povedať, že toto leto bolo super, len čo ma mrzí, že som si neužil viac vody.

H: :) Ja hlavne pracovne , ale všetko bolo v takom letnom režime takže žiadne prehnané pracovné výkony. Hudobne som si odskočil k vám na Svojšice, kde sa mi naozaj páčilo. A samozrejme na našich klubovkách sa vždy dobre zabavím. Pár hraní mi ale nevyšlo z rodinných a zdravotných dôvodov :( čo ma veľmi mrzelo ale to sa cez rok dobehne :).


2) Chystáte nějaké zajímavé eventy, party, popř. zahraniční hvězdy do nadcházející klubové sezóny?
B: Samozrejme budeme stále pracovať na pravidelnej clubovke Planet Rhythm, ďalej som veľmi rád, že som členom Go Techno. Je to tím ľudí, ktorý ťahajú za jeden povraz. S názvom Go Techno sú aj párty, ktoré aktuálne naberajú na sile. Všetky informácie sa clubery dozvedia včas :)

H: Samozrejme naše klubovky budú pokračovať. Odozva je ,od ľudí cítime spätnú väzbu, takže energia vynaložená na realizáciu sa nám vracia. Z čoho mám ale obvzlášť radosť je nový projekt  GO TECHNO, s ktorým prišiel kolega Branislav BE www.gotechno.sk . Má to v sebe obrovský potenciál, hlavne priestor má svoju industriálnu atmosféru a kapacita sa nám rapídne zvýšila, takže  už len zháňať lákavé mená na line up.


3) Jak to je vůbec se slovenskou taneční scénou v současnosti a jak je na tom oldschoolové techno?
B: Vo chvále sa nemôžem vyjadriť, veľa akcii skončila. A party nie sú už v takom rozsahu ako napr v roku 2004.
Keď old schoolové  techno tak jednoznačne Palicavonzvreca alebo Standa v Subclube (bývalé U-čko), tam je priamo srdce slovenského techna!

H: V súčasnosti chytáme druhý dych a konečne nie len DJ, ale aj party people. Samozrejme je to všetko v o mnoho menších merítkách . Vnímam okolo seba množstvo šikovných ľudí, čo majú chuť veci potiahnuť ďalej , bohužial hovorím iba za Bratislavu , ostatok Slovenska sa pasuje s ťažkou situáciou ako vlastne dostať ľudí na party. Momentálne sú v kurze iné odnože elektronickej hudby hlavne DnB a Dub Step. V old schoolovom techne si drží líniu Subclub  bývalé Účko a ľudia okolo Standy, kde majú silné zázemie medzi party people, dodnes je to kult, ktorý nikto neprekonal.


4) Plánujete do budoucna nějakou vaši produkci?
B: Priznám sa, že som len DJ, produkciu aktuálne nerobím.

H: Zatiaľ určite nie.

6) Kdy vás napadlo a co vás vůbec ovlivnilo stát se DJem a jaké jsou vaše vzory?
B: To si pamätám veľmi presne. Bolo to v roku 2000, keď na TV VIVA bol live prenos z Loveparade. Celý deň som bol   rádiom pri televízore a nahrával som si zvuk z telky na magnetofónovú pásku. Už v tedy ma to natolko pohltilo, že som vedel, že chcem byť DJ. Vzory? Vedel by som ich vymenovať viac ale spomeniem Chris Liebing a Adam Beyer. Ony sú pre mňa The best!

H: Na túto otázku som sa tešil. Môj začiatok nebol o tom, že chcem byť DJ. Jednoducho som neustále počúval sety a vždy ma štvalo to, že niesú úplne podľa môjho gusta. Buť mi nejaký track proste vadil alebo bol príliš krátky. Tak som hľadal možnosti ako si urobiť vlastný set , vďaka digitalizácií to už nebol taký veľký problém ako keď bolo všetko na doskách. Kúpil som si midi zariadenie a veselo testoval, čo to všetko dokáže. Po čase si pár vecí vypočul Bari a navrhol mi či by som do toho nechcel ísť naplno a odprezentovať to aj vonku medzi ľudmi. Vlak sa naštartoval a ja som pochopil, že už nechcem vystúpiť. :)

7) Top 5 Vašich tracků v současnosti!
B: Drumcomplex, Roel Salemink - Backfall (Redhead Remix)
Mars Bill, Audiomatiques - Amnesia (Original Mix)
Spiros Kaloumenos - synergy (original mix)
Loco & Jam - shark tank (original mix)
Spark Taberner - Do You Speak Drums (Original Mix)

H: Peja – Psionics
Audio Injection-Deep_Though
Audio Injection-Condition
Speedy_J-Armstrong
Alan_Fitzpatrick_9_hours_later_(markus_suckut_redefinition

8) Zajímá mě, v čem vidíte plusy a mínusy současné digitalizace, co to taneční scéně dalo a zároveň vzalo? Jaký je na to váš názor všeobecně.
B: Je to uhol pohľadu, aj keď hrávam s CD určite chcem prejsť na digital. Ponúka ti to širokú škálu možností,  ktoré pri CD a vinyle nedostaneš. Slučky, efekty neskutočne veľa variácii, ktoré môžeš použiť počas vystúpenia, zrazu pre teba dostáva hudba nový rozmer. Ale jedného pravidla by som sa držal, keď neovládaš analog, nestavaj sa za digital.

H: Klady som už spomínal okrem dostupnosti sú to aj možnosti mixovania. Zápory tých je dosť , od kvality zvuku až po premotivované a preefektované sety,  kde sa hrá piate cez deviate.
8.) Máte nějakej rituál svůj vlastní před hraním? :))

B: Ja nejako špeciálny rituál nemám, ale rád si dám nejaký pohárik pred hraním :)

H: Pred každým hraním si nasadím náramok, ktorý mám iba v tedy. Inak ho vôbec nenosím. Vzniklo to náhodou, ked som si ho kúpil tesne pred akciou a hneď som si povedal, že ho budem používať iba takto.

9) Nějaký Váš opravdu nezpomenutelný zážitek z hraní, jak pozitivní, tak třeba i negativní?
B: Určite keď je ohlas od ľudí či už priamo počas setu alebo po hraní. Je to pocit, po ktorom si poviete, že pre toto to robím :)

H: Pozitývne je každé hranie, ale asi najviac ma potešilo, keď si omylom jedna firma dala rezervačku do klubu, kde sme práve hrali, ľudia čo prišli boli mierne prekvapený, ale zostali do konca celej akcie a na záver sa ma opýtaly : To, čo ste hrali, tomu sa hovorí techno ? Ja že áno. :) Negatívne, keď mi zlyhala technika, veľmi nepríjemný pocit hlavne, keď sa to stalo už počas hrania. :(


10) Co byste vzkázali fanouškům a na co se můžou fanoušci My name is techno těšit?
B: Go Techno or go home :)

H: Iba to, že o tej noci sa bude ešte dlho hovoriť, pretože sa k vám naozaj veľmi tešíme. Sme zvedavý na ľudí a na atmosféru, ktorú rozhodne budeme gradovať.


11) Bude borovička?
B: U mňa nie, ja som vodkovej, borovičku som nikdy nemusel.

H: Určite nie ja, milujem Becherovku.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016