PARTYINFO

 

CLASH!

Datum konání:
07.09.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
TAI, THE FAKES a další
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Tai: Dim Mak je moje rodina

Do Prahy poprvé přijíždí Tai, vynikající producent a spoluhráč Dipla, The Bloody Beetroots a Steva Aokiho. Zahraje v sobotu 7. 9. na party Clash! v Chapeau Rouge. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor.

 

TAI (Dim Mak, Ultra).
Rodák z Londýna, vyrůstal v Thajsku a usadil se v Mnichově. Začínal jako hiphopový producent, před třemi lety se ale obrátil do světa electra a houseu. Natočil pecky s mnoha slavnými hosty. Paradise Poltergeist se Stevem Aokim, TAIFelix zase s Felixem Da Housecatem. Na výborné Booty Drop se potkal s Diplem z labelu Mad Decent a ostřejší Spank zase nahrál s kámošem Bartem B Morem a s The Bloody Beetroots. TAI vydal bomby na všech respektovaných značkách, od Dim Mak přes Boysnoize Records až k Southern Fried, Turbo a Ultra. Remixoval pecky od One Republic nebo Wileyho a jeho sety patří k tomu nejzajímavějšímu, co je dneska možné v electru slyšet a vidět.
https://www.facebook.com/therealtai
https://twitter.com/therealtai


Narodil ses v Londýně, vyrůstal jsi v Thajsku, teď žiješ v Německu. Jak tě hudebně tyhle různorodé země ovlivnily?
Každé město a země má vlastní subkulturu, jíž vidíš, slyšíš a zažíváš. Místní kulturu rád nasávám úplně kdekoli. A když hraju, nechávám se ovlivňovat tím, co se zrovna děje okolo mě. Právě teď hraju po Jižní Africe a zdá se mi, že lidi tu mají rádi především tvrdou a podzemní hudbu, ať už jde o electro, techno nebo house. Ale když jsem v Berlíně, působí na mě temně a minimalisticky a podle toho tam hraju. Příští týden jsem v Los Angeles a tam zase mají rádi vokály, rádi zpívají nahlas, takže budu hrát veselejší věci. Ve finále má každé místo vlastní náladu, do které se potom snažím trefit, aby se dobře bavili.

Produkoval jsi hiphop, co tě vedlo změnit směr k EDM?
Já jsem ten směr víceméně neměnil, pohybuju se v elektronické hudbě už přes deset let, píšu ve stínu, nabral jsem zkušenosti. A pak jsem se rozhodl, že už nebudu dávat svou hudbu cizím umělcům, ale že ji budu vydávat pod svým jménem. Začalo to peckou “Lyposuct” pro Boys Noize Records.

Jaký je tvůj nejšílenější hudební zážitek?
Tomorrowland je každý rok naprosto šííííílený!

tai

Dáváš svým peckám krátká jména. Má to být nějaká strategie?
To je vtipný! Rád bych se někdy v něčem občas choval strategicky! Prostě jenom rád skládám. A v tom procesu mě vždycky napadne název nebo slovo, které tam tak nějak sedí. Po “Lyposuct” jsme s D.I.M. udělali “Ion”, takže se to jmenovalo “Lyposuction”.

Jak tvoji kariéru ovlivnil přestup k labelu Dim Mak?
Dim Mak je moje hudební rodina. Skládáme, kecáme, kalíme spolu. Zapadlo to do sebe, když ke mě do studia před lety přišel Steve Aoki, abychom pracovali na “Paradise Poltergeist”. Zeptal se mě pak, jestli bych si dokázal představit, že bych na jeho značce patřil mezi prioritní umělce. Přišlo mi to fajn. Teď tam poletím, abych se s nimi se všemi zase potkal!

Jaké to je spolupracovat s kluky jako Diplo nebo The Bloody Beetroots?
Oba jsou radikální! Když mě oslovili, nebylo co řešit, a byla to taky velká sranda! Mám spolupráce rád; nejenom, že si užiju spoustu legrace, ale připadá mi to přirozené. Ať už jde o rappery, dje nebo jiné umělce, vždycky přišli ke mě do studia a dělali jsme naživo. Je to mnohem lepší, než si posílat linky přes twitter.

Dost cestuješ, co posloucháš v letadlech?
Wow! Přál bych si, abych měl na poslouchání čas! Ale jak jsem pořád na cestě, buď dolaďuju poslední pecku anebo zase skládám nový materiál.

Co by sis vzal s sebou, kdybys musel do třiceti vteřin vypadnout?
Dvě nejdůležitější věci, co mám: svého psa a laptop.

https://www.facebook.com/events/400110986756672/

 

Rozhovor v AJ/ english version:


You were born in London, lived in Thailand and now you stay in Germany. How did these very different cultures influence your life and music?
Each City / Country has it's own subculture which you see, hear and experience. I love soaking this up everywhere I go! I take my influences not from my past experiences, but from what I’m feeling from the crowd in the moment. Right now, I’m touring South Africa and I find that the people here love the music to be really hard and underground, whether it is Electro, Techno or House. However, when I’m in Berlin, the tone becomes darker and more minimalistic and therefore I play that. When I’m in LA next week I know the American’s like vocal to sing along to so I will be playing more uplifting stuff. At the end of the day, each place has its own tone, and I like to pick up on the vibe and play what people want to hear and feel.

You worked as hip-hop producer, why did you turn into EDM?
I actually didn't turn into an electronic producer. I had been a ghost-producer for a lot of electronic music for 10 years so I had a lot of experience in it. I then decided to stop giving my music to different artists and decide to put my own name on it. This started with the track ‘Lyposuct’ on Boys Noize Records.

What was your craziest music-related experience ever?
Tomorrowland is craaaazy every year!

Your tracks bear short, easy-to-remember names. Is it some kind of a strategy?
Haha, that’s funny! I wish I had a strategy sometimes! I just love making music and whatever name pops into my head at the time of writing it just sticks and it feels right.
"Ion" was the follow-up of D.I.M. and mine of "Lyposuct" so it became, Lyposuction.

What is the impact of Dim Mak label on your career?
Dim Mak is like my musical family. We make music, hang out and party together. It just fell into place after Steve Aoki came into my studio to work with me on "Paradise Poltergeist" years ago. He then asked me whether I could imagine being a priority artist on his label and it felt right. Now I'm flying over to LA to meet up with them all next week!

What’s the kick to do collabos with guys like Diplo or The Bloody Beetroots?
Both of these guys are rad producers! So when they asked me to work together with them it was an easy decision and so much fun! I love collaborating with artists; not only is it so much fun, it’s second nature to me. When I’ve produced with Rappers, DJ’s or other artists in the past, they’ve always come to my studio to work with me directly. It works better than sending each other files via links on Twitter.

What music do you listen on a plane?
Wow! I wish I had time to listen to music on a plane! As I travel so much, my time is usually taken up with perfecting the latest track I’ve made or producing new material for my fans.

What would you take with you if you had to leave in 30 seconds, flat?
The two most important things in my life. My dog and my laptop... :-)

Thank you so much. I am looking forward to coming over to play big time!

 
Zářijový Clash! Pojistky budou lítat!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016