PARTYINFO

 

ANIMALS

Datum konání:
27.09.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
DIMITRI NAKOV (Never Say Never/Ibiza) FR,Biodan, Adam Cloud, Pete Walk, Da Moon

Lounge stage:
Revis, Peter Costa

Info:
http://www.facebook.com...
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Čeští DJs na party Animals

Příští týden v pátek 27. 9. se v pražském klubu Radost FX uskuteční další party Animals, na které vystoupí v náhradním termínu francouzský DJ a producent žijící na Ibize Dimitri Nakov. V červnu tento umělec bohužel nevystoupil z důvodu stávky španělských aerolinek.

 

DIMITRI NAKOV spolupracoval už v 90. letech se světovými legendami jako Roger Sanchez nebo Sasha. V současné době je rezidentem společně se svým dlouholetým kamarádem Sashou světově uznávané party Never Say Never v klubu Ushuaia na Ibize, či rezident brazilského Warung klubu, který je znám jako chrám elektronické hudby. Mimo jiné vydává svou tvorbu na labelech Emfire, Tronic, či Bedrock Johna Digweeda. Vypíchněme alespoň jednu TOP skladbu Dimitri & Martin Dawson aka King Roc “Jardin Nights” vydanou na labelu Bedrock.

Protože jsme se Dimitrimu podrobněji věnovali v minulém článku a navíc pro vás máme připravený speciální rozhovor, který vyjde začátkem příštího týdne, rádi bychom vám nyní vice představili český support. O ten se postarají přední domácí DJs, kteří byli vybráni tak, aby stylově zapadli do konceptu této noci a svými sety skvěle podpořili a podtrhli vystoupení Dimitriho.

 

DJ Biodan odstartoval DJskou kariéru v roce 2000, ale v té době  byl již 5 let častým návštěvníkem českých house parties. V roce 2001 na sebe poprvé upozorňuje svým bezejmeným mixem, který je v časopise BASSLINE hodnocen pozitivními ohlasy. Hned o rok později vydává 3-cd kompilaci MOOD, ze které se v prestižním hudebním časopise XMAG.


V červnu 2003 získává svoji první rezidenturu v music houseboatu U Bukanýra. Noc dostává název VLNY a po půl roce fungování přibírá druhého rezidenta, dlouholetého kamaráda, DJe a producenta Romana Raie. Vlny se stávají jednou z nejvěhlasnějších a nejdéle fungujících nocí na tomto houseboatu od jeho vzniku. V tomtéž létě vystupuje jako headliner narozenin klubu Klatka v polské Waršave.

biodan

V dubnu 2004 se z jeho setu Progressif mix 1/2004 opět stává Mix měsíce v časopise X-Mag. V té době již cestuje po celé České Republice a občas hostuje v Polsku a na Slovensku.


V roce 2005 se stává členem Roxy Bookingu a společně s Romanem Raiem rozjíždí label Solstice Records. Tento label supportují DJs jako jsou Nick Warren, Hernan Cattaneo, Desyn Masiello, Omid 16b a mnoho dalších. Od roku 2005 vystupuje na všech narozeninových a silvestrovských oslavách klubu Roxy, čímž se řadí mezi českou DJskou špičku.

V roce 2006 zakladá label Vodkaredbull Records specializovaný na drum and bass. V létě 2007 vzniká jeho nová rezidentní noc SHEEXYHOUSE, kterou pořádá společně s DJem Tazzem a patří k tomu nejlepšímu, co nabízí 3-patrový klub Chapeau Rouge.
Od roku 2008 se stará o hudební program music houseboatu U Bukanýra a základnou mu jsou známé pražské kluby Roxy, Chapeau Rouge a samozřejmě již zmíněný houseboat na řece Vltavě.


V roce 2010 společně s djem Tazzem startují svou novou rezidentní noc BELIEVE v klubu Kostel. Tato noc hned získává mnoho příznivců a zároveň to je jediná houseprogressive akce v tomto klubu. Na konci roku je osloven právníky společnosti Red Bull a přejmenovává label Vodkaredbull Records na Biobull Records a zároveň i svůj dj nick na Biodan.


Na začátku roku 2011 vzniká internetový projekt MadTV.cz, který se specializuje na záznamy djs a koncertů. Je jedním ze zakladatelů a v tuto chvíli si díky tomuto webu můžete vychutnat záznamy mnoha českých djs, ale i  světových hvězd jako jsou Nick Warren (UK/Way Out West), Silicone Soul (UK/Soma Rec.), Jimpster (UK/Freerange Rec.) ad.

https://soundcloud.com/djbiodan/biodan-after-dj-sasha-involv3r

 

Da Moon není jen hudební nadšenec, Dj a producent. Ale také člověk dlouho setrvávající a pilně se věnující taneční scéně, kde se snaží budovat základy pro budoucí generace.


Už v dětství získával zkušenosti po boku svého otce na diskotékách. V roce 2001 začal za mixážním pultem roztáčet vinyly a již po čtvrt roce se stal rezidentem v legendárním plzeňském Dj baru Mazaný králíček. Dále následovaly rezidentní noci jako PULS!NG v House Of Blues, E_music v klubu In Spiral nebo Dance In The Sky ve Sky baru na střeše jediné výškové budovy v centru Plzně.
Demo mix Architecture byl v roce 2005 vyhlášen demo mixem měsíce v časopise XMAG. O rok později získává rezidentní noc Renaissance v novém plzeňském klubu PH+, která později změnila název podle jeho rádiového pořadu Moonlighting. Zde vedle svého aktuálního zvuku, pravidelně představoval zajímavé hosty ze zemí jako je Austrálie, Anglie, Maďarsko nebo Rakousko. Tyto hosty pak doplňovali neméně zajímavý domácí Djs a producenti.

da moon

Díky zajímavým bookingům jste ho mohli slyšet ve všech vyhlášených českých klubech a na festivalech. V zahraničí vystoupil kromě Slovenska i v londýnských klubech Factory a The Whitehouse.


Jeho sety jsou nezaměnitelné a typické svým emotivním zvukem a pozitivní energií. Označení progresivní zde neznamená jen kombinace stylů deep, tech, indie a progressive, kdy tento pestrý výběr tracků dodává neskutečnou atmosféru, ale i používání nových djských technologií, kterými své sety okořeňuje a žene tak hranice Djingu vždy o krok dopředu. Začínal klasicky s vinyly a po 6 letech hraní, tzv. klasickým způsobem, kdy se prodej tracků zdigitalizoval, přešel na cd playery. Ale míchání dvou tracků dohromady bylo už rutinou a tak hraní zpestřoval použitím efektoru a fázového syntezátoru a nebo hraním ze 4 decků a fázového syntezátoru. Nyní se zpět vrací ke klasice a hraje z gramofonů. Občas se pouští i do jiných projektů a je možnost zažít jeho exkluzivní vystoupení jak s vokalistkou FuFu, tak i s živými hudebníky, jako například saxofonistou Ivanem Myslikovjanem nebo flétnistou Flautistarem.


V současné době Da Moon působí také jako redaktor informačního portálu NUbreed.cz, kam přispívá svými články o technice, ale také recenzemi o taneční hudbě a dalšími zajímavostmi z celosvětové scény. Veškerý volný čas tráví ve svém studiu, kde se věnuje nejen tvorbě hudby, ale také přípravám nových projektů, podcastu a produkci akcí.

 

Adam Cloud na české taneční scéně působí již od roku 2000. Je jedním z předních představitelů nové generace DJs v České republice, což dokazuje i jeho časté angažmá na prestižních parties po boku světových jmen. Jeho sety se vyznačují především rytmem melodického, hutného, pulzujícího zvuku tech-housu s prvky deepu, progressive, ale i techna. Jeho mixy jsou propracované, mají vždy určitý vývoj, který je dán atmosférou party. Vždy se snaží, aby jeho sety byly zvukově rozmanité a něčím ojedinělé.


V roce 2002 spoluzakládá agenturu Nightstorm, ve které pořádá velké parties v Praze, ale i mimo ni (Vector Venom - Valentino Kanzyani). Stává se rezidentem nejznámějšího afterklubu Studio 54 a dalších. Později se podílí se na přípravě Warm up parties k velkým halovkám a Open air parties (Amazing city - Paul Oakenfold či Cosmic Trip v Roudnici and Labem).
V roce 2007 se angažuje v DJském a produkčním projektu PROUD-M DJs, jehož součástí jsou Pete Walk, Revis a tehdy ještě Marshall. Za dobu své působnosti mají za sebou mnoho úspěchů. Vlastní radio show Proud Nation v rámci pravidelného pořadu Club Revolution na Danceradiu, vlastní stage na nejnavštěvovanějším open air beach letním festivalu Mácháč, na kterém se představili TOP DJs českého a slovenského undergroundu. Party Free Base, kterou pořádají v klubu Radost FX, a se kterou mimo jiné také navštívili spoustu českých měst a klubů. V letním období se po několik let starali o produkci v oblíbeném klubu Blue Bar - Bílý Kámen v Doksech u Máchova jezera.

kloud

V letech 2011 až 2013 je rezidentem jednoho z nejúspěšnějších českých klubů Touster, kde pravidelně pořádal oblíbené parties Techno Animals. Headlinery byli vždy zahraniční, uznávaní DJs doplňeni předními domácími umělci. Vyzdvihněme například maďarského HOT X, rakouského Virgila Enzingera nebo italského Luigi Madonnu.


V dubnu 2013 se stává rezidentem legendárního klubu Radost FX, kde rozjíždí volné pokračování své úspěšné party Techno Animals. Kromě toho má Adam další klubovou noc s názvem Pulse. Její první a nutno říct velmi úspěšný díl proběhl v listopadu 2012 v klubu Mecca. Headlinerem byl maďarský DJ a producent světového jména Jay Lumen.


Do budoucna by se rád Adam věnoval, samozřejmě kromě DJingu, i nadále promotérské činnosti a vozil doČeské republiky nové, neokoukané světové DJs a producenty. Ty, kteří ve světě hudby udávají aktuálně tempo. Zároveň se plánuje vrátit k hudební produkci, která ho již v minulosti velmi oslovila.



Pete Walk je dnes již matador elektronické scény, s jehož jménem je spjata celá řada prestižních domácích eventů, na kterých vystupuje více jak 15 let. Během svého působení si rovněž zahrál po boku velkého množství světových jmen v oblasti světové taneční hudby. V posledních letech ho nejvíce ovlivnila vlna tech-housu a novodobého techna, se kterým obráží všechny kouty České republiky. Za zmínku stojí pravidelné hostování na festivalu Mácháč. Patří také do Animals Crew, která pořádá pravidelné party, na které jsou pokaždé zváni zahraniční hosté.

 
Dimitri Nakov na zářijových Animals

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016