PARTYINFO

 

ZERO FESTIVAL

Datum konání:
07.09.2013 - sobota
Místo konání:
Brno - Hrad Veveří
DJs:
Bart Van Dijk, June Miller, THE SECT (Dave Edwards), RIDO, Lesní lid
Popis:
VSTUP ZDARMA
 
 
Bav se za ZERʘ, pomůžeš Tibetu!

7. září se v Brně na hradě Veveří můžete zadarmo ponořit do rytmů drum and bassu. Unikátní projekt ZERʘ festivalu nabourává koncept předražených parties a navíc přináší fanouškům elektronické muziky jedinečnou možnost pomoct dobré věci.

 

Organizátorský tým vybral projekt na pomoc tibetským uprchlíkům v Indii. A dává tak šanci návštěvníkům, aby místo vstupného, hodili peníze do kasiček na pomoc nomádům. Zcela dobrovolně. Kdo nebude chtít přispět, nemusí.

K akci přizvali pořadatelé občanské sdružení M.O.S.T., které pomáhá Tibeťanům už několik let. „Vybrali jsme si vesnice nomádů v Himalájích. Za peníze, které vybereme na festivalu, jim nakoupíme stádo koz. Líbí se nám, že M.O.S.T. postupuje naprosto transparentně. Výtěžek odvezou jeho členové do Indie, tam peníze vymění a předají radě starších. Ta několik hodin rokuje o tom, kdo kozy potřebuje nejvíce. Ani koruna nepřijde nazmar,“ řekl jeden z organizátorů Mirek Kučera alias Mercur. „Naše kolegyně Jana tráví celé léto přímo u nomádů. Už teď tedy známe konkrétní dvě rodiny, kterým určitě půjde naše pomoc. Člověku až zůstává rozum stát, v jakých podmínkách Tibeťané žijí,“ dodává pořadatel Tomáš Kohl. 
Víme, komu pomáháme!

zero

Rada starších odsouhlasila pomoc babičce Rigzin. Ta žije v indických Himalájích od patnácti let, kdy sem uprchla s rodiči. Dnes je jí skoro sedmdesát let, je vdova a má dvě dospělé dcery. Jedna z nich už také přišla o manžela, druhá je téměř slepá a nemůže se o sebe postarat sama. Jsou zcela závislé na svém stádu koz. Každý měsíc s ním kočují na jiné místo. Všechny produkty jako je máslo, sýr a mléko spotřebují na vlastní obživu, nezbývá jim proto nic na prodej. Z prodeje vlny musí kupovat krmivo pro samotné kozy, protože podmínky v horách jsou opravdu drsné. Rozšíření stáda jim umožní přežít další zimu, dá jim šanci žít dál tradičním způsobem života a naději na alespoň základní lékařskou pomoc pro nemocnou dceru.

zero

Druhým obdarovaným bude Karma Paldžor. Chce své děti udržet ve škole, a tak prodal část svého stáda. Teď ale nedokáže uživit sebe a svou rodinu. V indii je zdarma jen základní vzdělání a Karmovi děti teď už studují univerzitu. Karma je sám gramotný, ale chce žít nomádským způsobem života. Jde o kulturu starou několik tisíc let. Aby mohl dál podporovat své děti, potřebuje rozšířit stádo koz.



 
ZERO festival – Bav se a pomáhej!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016