PARTYINFO

 

MINIMAL PEOPLE: 2 YEARS ANNIVERSARY

Datum konání:
20.09.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Yes Club
DJs:
Joachim Pastor Live (FR), JB vs Flesh, Ravic, Michael J, Sebastian Deluca, Tokátko
 
 
Joachim Pastor: "Čekejte hudbu s pořádnými emocemi!"

Už tento pátek v Praze vystoupí francouzský producent a kolega Sebastien Légera jménem Joachim Pastor. O jeho DJských začátcích, spolupráci se Sébastiénem Légerem a dalším jsme si povídali v následujícím exkluzivním rozhovoru.

 

Ahoj Joachime. Moc si vážím, že jsi přijal pozvání do Prahy. Byl jsi už někdy v hlavním městě České Republiky?
Popravdě jsem u vás ještě nikdy nebyl. Toto bude moje poprvé.

Jaké byly tvé začátky na elektronické scéně? Jak si se k ní vůbec dostal?
S hudbou jsem začal už velmi dávno, když jsem jako malý kluk chodil na různé konzervatoře. Brzy jsem začal cítit, že bych do hudby měl refelktovat sám sebe. Po prvních „scratch“ věcech jsem usoudil, že elektronická hudba je pro to přímo stvořená. Pak přišel další krok zapsat svojí hudbu do labelů a to byl ten začátek…



Tvé sety jsou vždy zejména o emocích a různorodé náladě.  Když někde hraješ, tak připravuješ set dopředu a nebo máš raději improvizaci související s publikem na party?
Jsem zvyklý mít LIVE nastavení, které mi umožňuje dělat prakticky vše. Právě teď jsem vytvořil novou live show, která je vyrobena z odlišných sequencí, ale stále mám sequence a stále můžu improvizovat podle publika přede mnou.

Produkce je velký krok pro všechny DJs. Nebyl to právě tento případ, že jsi prvně hrál a pak až se učil produkovat krok za krokem?
Popravdě já už produkoval hudbu před tím než jsem poznal cokoli v oblasti Djingu. Začal jsem nahrávat písničky, dělat muziku, a čas od času, rok od roku se má technika zlepšovala. Poté jsem chtěl hrát svou hudbu před lidmi. Takže jsem byl první producent, který dělá LIVE a vlastně není ani takový vyloženě DJ.

pastor

Jak hodně času trávíš ve svém Studiu týdně? Jsi ve Studiu sám a nebo máš radši být s někým, kdo ti říká co je dobré a co špatné?
Můj čas strávený ve studiu opravdu záleží na mnoha faktorech. Produkuji každý den 6/7 hodin denně, po 2 týdny, ale také si samozřejmě vezmu po nějaké době dovolenou.

Hodně záleží i na tom, jestli produkuji originální track nebo nějaký remix. Někdy to opravdu zabere hodně dlouhou dobu vyprodukovat něco co opravdu mám rád.

Často spolupracuješ se Sebastien Légerem. Můžeme v budoucnosti očekávat společný track jako například v případě vašeho společného tracku Nizboo?
Můžete ode mě očekávat remix ode mě pro jeho nové album.



Remix pro track Two hearts je dělaný s hlasem samotného Légera. Čí myšlenka to byla to takto udělat?
Byl jsem s ním a s dalšími našimi společníky ve studiu. Měl jsem strašně rád ty pocity z tracku, co jsem vytvořil, ale také jsem potřeboval malý „shot“ hlasu pro krátkou pauzu.  Napsal jsem něco na papír, řekl jak chci aby to znělo a udělali jsme první krok k realizaci. To bylo nejlepší.


Vydal jsi svoje tracky na labelech Form, Mistake, 1605. Je tu nějaký jiný label, kde by jsi chtěl ještě vydávat svou produkci?
Momentálně nemám v merku žádný label. Je to vždycky o příběhu za vydáním, takže uvidíme co přijde jako další.
Nedávno jsem na internetu viděl video, kde paroduješ produkci populárního dubstepu.  Co si myslíš o obrovské záplavě této hudby ze spojených států.

Myslím si, že se to netýká mé scény. Opravdu nenásleduji nic z těchto stylů, ale pokud to lidé mají rádi…je to dobré pro ně.

pastor

Jsi z Francie a jako každý správný francouz musíš být velmi ovlivněný zvukem Duft Punk. Co říkáš na jejich nové album RAM?
To ano. Daft Punk jsou pro mě velice důležití. Discovery je album, které poslouchám dá se říct nejvíce a pak jsem si koupil homework, které bylo taktéž dech beroucí. Bohužel jejich poslední tvorba mě už tolik z křesla nevytrhla.

V září budeš hrát v Yes Clubu, kde hrál tvůj kamarád Sebastien Léger. Co ti o klubu řekl?
Řekl mi, že Yes Club je opravdu dobrý klub s publikem, které umí reagovat!

Jaký je tvůj oblíbený pokrm?
Le foie gras poêlé

Co tě na party dokáže nejvíce naštvat?
Špatný zvuk.

Co na party tak miluješ?
Přátelské a šílené lidi.

Co si na Minimal People pro nás chystáš?
Plánuji předvést krásnou hudbu s pořádnými emocemi!

Co vzkaz českým partypeople?
Přijďte na tuhle party a zažijete velký večer!


 
Joachim Pastor vystoupí v září v Praze

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016