PARTYINFO

 

ROCK FOR CHURCH(ILL)

flyer
Datum konání:
30.08.2013 - 31.08.2013
Místo konání:
Vroutek u Podbořan
DJs:
The Qemists (UK), The Herbaliser (UK), Che Sudaka (ESP), Perfect Giddiman, Movits! (SWE), Donots (DE), Pražský výběr, Tata Bojs, Polemic (SK), United Flavour, Sto zvířat, Prago Union + Livě Band, Xavier Baumaxa, Sunshine, Skyline, Pipes and Pints, Plexis, Android Asteroid, Loco Loco, The Freestylers (UK), Matrix & Futurebound (UK), Deadly Hunta (UK), MikkiM, Philip TBC, Friky, Pixie & Suki, Babylon Rocker, Jahmusic Lightaz, Akira + Bifidus Aktif, DD Loko, Saku & Kaplik a další
Info:
http://rfch.cz...
Popis:
vstup do 30.8. 650 Kč
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Rock for Churchill zakončí festivalové léto

Hudebními akcemi našlapané prázdniny zakončí skvěle obsazený Rock for Churchill. Festival vyhlášený svou pohodovou atmosférou a žánrovou rozmanitostí letos přiveze devět atraktivních jmen ze zahraničí a špičku domácí scény. 30. a 31. srpna přijedou do severočeského Vroutku The Qemists, The Herbaliser, Movits!, Matrix & Futurebound, Pražský výběr, Tata Bojs, Polemic a další.

 

I když si rock stále ještě pořád trůní na čestném místě v názvu festivalu, nenechte se zmást. Na dvou pódiích si tam každoročně podávají ruce rock, taneční muzika, pop, reggae, ska i hiphop. Ostatně když se podíváte na kapely jako Parov Stelar Band, Stereo MCs, Horace Andy, Transglobal Underground, které vystoupily v minulých letech, je jasné, že Rock for Churchill už dávno není jen o rockové muzice. Pokud máte rádi pohodovou festivalovou atmosféru a rádi si dopřejete porci skvělé muziky v přírodním areálu, přijeďte si užít poslední prázdninový víkend do Vroutku.

Na hlavním pódiu budou letos vykopávat 15 minut po dvanácté punkoví veteráni Plexis. V pátečním programu se dále představí stále populárnější česko-americká kapela Pipes and Pints, Sto zvířat, slovenští Polemici a Pražský výběr. Pro fanoušky české rockové legendy to bude jedna z posledních možností vidět na delší dobu Pražský výběr v původní sestavě. Kapela již v únoru oznámila, že si po festivalové sezóně dá koncertní pauzu. Ze zahraničních interpretů přijedou v pátek němečtí rockeři Donots, španělští revolucionáři Che Sudaka a švédská senzace Movits! „Rádi přivážíme na festival kapely, které nejsou v Čechách zatím moc známé, ale které si zvýšenou pozornost rozhodně zaslouží. Do této kategorie patří třeba švédští Movits!, jejichž mix hiphopu a electro swingu momentálně frčí na evropských pódiích“, přibližuje dramaturgii festivalu hlavní organizátor Kamil Šír. Atraktivní jména se představí v pátek také na DJs stage, které budou vládnout Matrix & Futurebound, jedno z nejžhavějších jmen aktuální britské taneční scény a dvojka londýnských DJs a producentů The Freestylers.



Druhý den bude ve znamení nových desek, které ve Vroutku představí Skyline, Prago Union, Xavier Baumaxa a také nový projekt Android Asteroid, jehož členové se před několika dny vrátili z nahrávání v legendárním londýnském studiu Abbey Road. Z New Yorku přiletí exkluzivně do Vroutku jamajský reggae zpěvák Perfect Giddimani, který představí svou energickou show poprvé v České republice. Perfect v programu nahradí jamajského kolegu Anthonyho B, který vystoupení zrušil před pár dny kvůli přetrvávajícím problémům s vízem. Po setmění bude návštěvníky čekat vizuální zážitek v podobě unikátního koncertu Tata Bojs.  „Budeme mít speciální projekční scénu, která kombinuje dva ledkové systémy s různým rozlišením. Jeden z nich bude i v pohybu a v určitých momentech se stává i jakousi projekční zdí mezi kapelou a diváky. Těžko se to popisuje, to se musí vidět na vlastní oči!“, láká na Tata Bojs zpěvák a bubeník Milan Cais. Vrcholem festivalu budou bezesporu vystoupení dvou britských skupin The Herbaliser a The Qemists. Obzvláště show The Qemists slibuje divokou jízdu. Tato brightonská kapela je známá svými strhujícími koncerty, při kterých sype do diváku našláplý mix drum and bassu, rocku a dubstepu.

V přírodním areálu Myslivna, kde se festival koná již od roku 2000, letos přibyde místo pro odpočinek. „Budeme mít nově Cool zónu, kde si budou moci návštěvníci dát pohov v křeslech pod slunečníky anebo si zahrát volejbal a badminton“, popisuje novinku Kamil Šír. K Rock for Churchill patří už několik let happening „Tisíce světel pro Etiopii“ neziskové organizace Světlo pro svět, který probíhá během sobotního večerního programu. Jeho celý výtěžek putuje do kliniky v etiopské Butajiře, kde pomáhá zachránit zrak desítkám lidí. Letos poprvé je pro majitele chytrých telefonů připravena také mobilní aplikace od společnosti Generify.

Vstupenky na festival se prodávají v předprodeji za 650 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketportal a Sazkaticket. Bez poplatku na pokladně pražského Lucerna Music Baru. Na vybraných místech předprodeje platí sleva při hromadné objednávce 5+1 a 10+2 zdarma. Kompletní informace o předprodejních místech najdete na www.rfch.cz/tickets. Dvoudenní vstupenky na místě budou za 750 Kč, jednodenní za 400 Kč.  Kemp je zdarma, platí se jen za auto 100 Kč/dva dny.



Line-up Rock for Churchill 2013:


PÁTEK 30. 8.

Hlavní stage:
12:15 Plexis
13:35 Pipes and Pints
14:55 Sto zvířat
16:25 Sunshine
17:55 Polemic (SK)
19:25 Donots (D)
21:15 Pražský výběr
23:10 Che Sudaka (ESP)
00:50 Movits! (SWE)

Fair Seeds DJ stage:
16:30 Lucky Dub
18:00 Friky
19:30 Philip TBC
21:00 Akira + Bifidus Aktif
23:00 The Freestylers DJs (UK)
00:30 Matrix & Futurebound (UK)
02:00 Pixie & Suki

SOBOTA 31. 8.

Hlavní stage:
11:30 Loco Loco
12:40 Xavier Baumaxa
13:55 Android Asteroid
15:15 Prago Union + Livě Band
16:40 Skyline
18:10 United Flavour
19:40 Perfect Giddimani (JAM)
21:30 Tata Bojs
23:10 The Herbaliser (UK)
00:50 The Qemists Live (UK)

Fair Seeds DJ stage:
15:00 Babylon Rocker
16:30 Jahmusic Lightaz
18:30 DD Loko
20:00 Saku & Kaplick
21:30 Mikkim
23:00 Deadly Hunta (UK)
00:30 Suki
01:30 Sarko=M=
02:30 Pixie & Rich

www.rfch.cz

 
Rock for Churchill nabídne atraktivní jména na DJ stage

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016