PARTYINFO

 

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA

Datum konání:
15.11.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge - Underground
Live:
Unknown Mortal Orchestra, Mozes and The Firstborn
 
 
Unknown Mortal Orchestra už zítra v Chapeau Rouge Zaskočte si do hippies éry s Unknown Mortal Orchestra
Mozes and The Firstborn předskokany Unknown Mortal Orchestra

Předskokany amerického projektu Unknown Mortal Orchestra, který vystoupí v Praze 15. listopadu v Chapeau Rouge bude holandská pop-garage kapela Mozes and The Firstborn.

 

Turné Unknown Mortal Orchestra se koná při příležitosti vydání jejich druhého alba “II”. Hudební formaci UMO má na svědomí novozélanďan Ruban Nielson (32).

Kapela UMO vznikla nevinně: Nielson zveřejnil na svém Bandcampu skladbu “Ffunny Ffrends”. Skladba byla přidána anonymně a téměř okamžitě způsobila v online světě obrovský humbuk. Díky opakovanému sdílení a stálém pátrání po tvůrci ze strany fanoušků Nielson konečně promluvil a označil skladbu za vlastní tvorbu. Hudební vize Unknown Mortal Orchestra je ovlivněna tvorbou takových velikánů jako jsou Pink Floyd, Rolling Stones nebo The Beatles. Vedle těchto vlivů uslyšíme v jejich hudbě i inspiraci break-beatem nebo hippies érou.

Krátce po svém vzniku vydali UMO své první album pojmenované jednoduše “Unknown Mortal Orchestra”. Letos v únoru jsme se dočkali již druhého alba s názvem “II”. Za krátkou dobu své existence získala kapela již mnoho ocenění ze stran kritiky a magazínů o alternativní hudbě. Magazín Clash Music napsal: “Album ‘II’ má v sobě jak vřelou srdečnost Nielsonovy tvorby, tak i jeho brilantně provedené kompozice.”

Oficiální FB event: https://www.facebook.com/events/422399694524850/?fref=ts

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016