PARTYINFO

 

ELECTRIC SHOCK

Datum konání:
26.04.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Music Club 77
DJs:
Danny D, Murphy, Fox
Info:
http://www.soundcloud.com...
Popis:
vstup volný
 
 
Jak si vede techno v roce 2013?

Techno je jedním ze stylů elektronické hudební scény, kterému se podařilo na dlouhou dobu být na pomyslném vrcholu této kultury. Tento klasický hudební styl má stále své příznivce, ale již delší dobu můžeme pozorovat jeho pozvolný ústup z výsluní, přičemž je nahrazován jinými styly či různými odnožemi techna. Je tedy konec s klasickým technem?

 

Na jedné straně je mnoho lidí, kteří zastávají názor, že je techno již "mrtvé", že se nerozvíjí a proto se právě uchýlí k nějaké jinému žánru elektronické hudby, která právě z tohoto směru vychází. Na straně druhé, do které patříme i my, stojí myšlenka znovuobnovení tradice klasického techna. Na elektronické scéně se pohybujeme již 10 let a naše začátky jsou spjaty právě s hlavní vlnou techna, kterou jsme mohli zaznamenat již v 90. letech, ale hlavně kolem roku 2000, který můžeme považovat za vrchol klubové techno scény.

Klasické klubovky, které si jistě každý z vás z této doby pamatuje, už ale pomalu ztrácejí na svém dřívějším lesku, změnila se atmosféra, lidé, hudba... Nástup nové generace posluchačů a také producentů se hodně podepsal na klubových akcích. Celkově můžeme pozorovat zpomalení hudby, více melodií, kvalitnější, propracovanější zvuky, přechody atd... Dříve tomu ale bylo jinak a je jen otázkou na každého z vás, jestli je to dobře, nebo ne. Vývoj nezastavíš, takže dnes už klasické techno, tak jak si ho pamatujeme z dřívějška, pomalu ale jistě opouští hlavní vody elektronické hudby a stále více hovoříme o minimalu, techhousu, elektru, dubstepu apod... S vývojem hudby samozřejmě souvisí i vývoj technologií, které se používají při hraní a skládání hudby. Starší si jistě vzpomenou na program Rebirth, případně první verze programu FL studio. Tyhle programy jsou už dávno minulostí a dnes je již na trhu nepřeberné množství hudebních softwarů s možnostmi a dostupností, o čemž bychom si před 15 lety mohli jen nechat zdát. Mnoho DJů už nevozí tuny desek, ale stačí pár CD, případně DJ vytáhne z kapsy USB či jiné datadisky a máme o hodiny hudební zábavy postaráno. Je to ale ještě DJing?

Pocit vinylu na klasickém gramofonu, přeskakování jehly či praskání už dnešní generace DJů skoro nezná, ale najdou se i tací, kteří zůstávají věrni klasickým gramofonům, deskám, hudbě. A to je to, co dnes na akcích chybí! Pro nás nikdy deska kouzlo neztratí, a pořád si ty tuny desek na akci vozíme a hrajeme výhradně z nich. Pro nás klasické techno stále žije, snažíme se ho šířit, podporovat a potěšit vás, kteří se chcete vrátit v čase o nějaký ten rok zpět a prožít si hudbu pouze z vinylů, prožít akci tak, jak jste byli zvyklí z dřívějška. Techno jako takové nekončí, zaleží jen na lidech samých, jestli pro ně skončilo, nebo ne. Nejenom my, ale i mnoho dalších se snažíme tento styl udržet, rozvíjet a hlavně dělat kvalitní akce výhradně s tímto zaměřením.

Proto - jestli si chcete nostalgicky zavzpomínat na zlatou éru klubové techno scény, gramofonové desky, prostě vy všichni, co máte rádi techno, tak nemůžete chybět od 21:00 dne 26.4. v Music Clubu 77 na Žižkově, kde se vám přestaví hned trojice českých DJs, kteří naservírují techno tak, jak ho v dnešní době nemáte už šanci slyšet!

Daniel Drmla

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016