PARTYINFO

 

ANE BRUN

Datum konání:
22.10.2013 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Ane Brun
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Ane Brun přiveze do Prahy vřelé severské písničkářství Femme Fatale: Ane Brun
Koncertní série Femme Fatale připisuje na seznam další jméno: Ane Brun

Nová koncertní série Femme Fatale věnovaná výrazným ženským osobnostem na poli současné hudby přiváží další zajímavé jméno.  Po zahájení projektu Femme Fatale se zpěvačkou Annou von Hausswolff v úterý 9. dubna v kině Aero Vás pozveme na pokračování této koncertní série 22. října do Paláce Akropolis. Tady vystoupí slavná norská zpěvačka Ane Brun. Několikanásobná držitelka norských cen Grammy je mimo jiné známá ze spolupráce s Peterem Gabrielem, Koop či José Gonzálesem.

 

Anna von Hausswolff vydala zatím dvě alba a svým novým albem Ceremony se dostala mezi skandinávskou hudební smetánku. Desku natočila v kostele v Goteborgu a dominuje jí zvuk varhan, který skladbám dodává epickou atmosféru. Po skvělých recenzích a nominacích na hudební ceny Grammy a Nordic Music price objevil její kvality i proslulý label City Slang, který ji nabídl spolupráci a v červnu vydá její druhé album mezinárodně. Anna se tak zařadí vedle CocoRosie, Tindersticks, Arcade Fire a řadu dalších známých jmen, která na této značce vydávají. Pokud dorazíte 9. dubna do kina Aero, čeká vás znamenitý koncert Anny von Hausswolff s kapelou, ale také přehlídka krátkých skandinávských filmů a další doprovodný program.

18:30 Music Class – workshop/seminář

20:00 koncert Anna von Hausswolff

22:00 krátké filmy „Mental Nord“

Výjimečné norské zpěvačce Ane Brun bude patřit další koncert ze série Femme Fatale, který proběhne 22. října v Paláci Akropolis. Na severu Evropy září tato zpěvačka už několik let jako hvězda první velikosti a její desky bodují na nejvyšších příčkách hitparád. Neznamená to ale, že by se publiku nějak podbízela. Stále jde o úžasnou intimní hudbu s kořeny ve folkových baladách či zjitřeném soulu. Za deset let na hudební scéně stihla vydat šest studiových alb, posbírat tři norské Grammy, zazpívat si s José Gonzálesem a Peterem Gabrielem. Ane Brun hostovala také na desce švédských Koop. Právě její hlas umocnil hravost i naléhavost skladby Koop Island Blues. Poslední album It All Starts With One vzniklo pod dohledem vyhledávaného islandského producenta Valgeira Sigurdssona (Bonnie ‘Prince’ Billy, Múm, Coco Rosie).

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016