PARTYINFO

 

REMEMBER HOUSE SPECIAL

Datum konání:
26.04.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Joost Van Bellen (NL), Loutka, Bidlo, Vectif
lounge: Petr K
Popis:
start 22:00
 
 
Joost van Bellen: "Velmi se mi po Praze stýskalo"

Joost van Bellen - synonymum house music u nás. Jeden z djů, který v devadesátých letech výraznou měrou ovlivnil českou djskou školu a celou pražskou taneční scénu. Holandský disco dinosaurus, který dnes patří mezi nejrespektovanější světové umělce na poli taneční hudby. Po několikaleté pauze vystoupí Joost konečně na party, na které  jsme ho chtěli všichni vidět. V pátek 26.4.2013 zahraje staré fláky na Remember House v Radosti FX společně s Loutkou, Bidlem a Vectifem. Startujeme ve 22:00 a vstupné je do půlnoci 150kč a po půlnoci 200kč. O tom, jak se na vystoupení těší, o jeho aktivitách a brzkém vydání jeho románu je tento rozhovor.

 

Ahoj Jooste! Dlouho jsme se neviděli. Jsem opravdu velmi rád, že jsi přijal naše pozvání odehrát houseový set. Celá Praha se na to těší! Co tě přimělo změnit tvé rozhodnutí?

Vždycky jsem nenáviděl dívat se do minulosti a obvzláště jí nějakým způsobem glorifikovat. Tento rok je tomu ale 25 let, co se house objevil v Evropě. Jedná se tedy o výjimečný rok. Rozhodl jsem se odehrát několik vystoupení, kde se pokusím tato léta shrnout ve svých mixech. A abych byl také upřímný: Velmi se mi po Praze stýskalo. Nebyl jsem tu již hodně dlouho.

Jedná se tedy pouze o výjimečné vystoupení nebo se na houseouvou hudbu chceš soustředit i do budoucna?

Nevím. Já sám netuším, jaký styl vlastně právě dělám. Možná je to house, možná není. Prostě hraju muziku, o které si myslím, že je cool a která nutí lidi tancovat a užívat si život.

Vím, že jsi kromě djingu měl vždy i hodně dalších aktivit. Co jsou nejzajímavější projekty, na kterých se právě podílíš? Pracuješ také stále pro Diesel?

Ne, pro Diesel teď právě nepracuji. Naše společnost Star Studded Studios (to je Sander a já) v minulosti pracovala pro obrovské množství značek v hysterickém světě módy. Na naši práci se můžete podívat zde: www.starstuddedstudios.com/site

Bookuji také umělce na festivaly jako třeba Bungalup (zimní festival pro 4000 lidí, který se pořádá v bungalovu v parku) a Valtifest (ten je v září a je s ním spojeno hodně legrace a bláznovství).....A také dokončuji svůj román, který vyjde v příštím roce. Je to fikce, není to o mně. Pracuji na něm již tři roky a ještě jeden mi zbývá. Je to mnoho a mnoho práce.

Jak funguje tvoje noc Rauw?

Skvěle! Stále ji děláme jednou měsíčně v Utrechtu a 4x ročně v Trouw v Amsterdamu. Pořádám stále také Amsterdam Dance Event. Během léta máme také Rauw stage na několika festivalech

Pojďme zpátky do minulosti. jaké jsou tvé tři nejoblíbenější "remember house" tracky:

Mori Kante - Yeke Yeke (Hardfloor mix)

The Bucketheads - Da Bomb

Green Velvet - La La Land

Máš nějaký nezapomenutelný zážitek z tvých pražských djských vystoupení?

Bylo to v Roxy, několik dní po pohřbu mého blízkého přítele a krátce po té, co vyhořel klub RoXY v Amsterdamu. Slíbil jsem, že přijedu, ale také jsem řekl, že odehraji pouze 30min set, protože jsem na tom byl emočně velmi zle. Myslím, že jsem nakonec hrál více, než 3 hodiny. Bylo to magické a hudba a pražské publikum mi umožnilo cítit se mnohem lépe.

Poslední a typická otázka. Co jsi si připravil pro svůj páteční "rememeber house" set do Radosti FX?

Hm. Mám už nějaké skladby vybrané pro své sety k výročí 25 let house. Ještě, než odletím, vyhrabu nějaké specielní věci, které mi připomenou skvělá a divoká devadesátá léta v Praze.

Díky za rozhovor.

David Fořt

 
Joost Van Bellen zahraje koncem měsíce na Remember House

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016