PARTYINFO

 

FABRIC FOR HELP (TECHHOUSE, TRANCE)

Datum konání:
19.04.2013 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
LayDee Jane, Martin Gredner, Denysa, Duncan Grey, Junior Jan, Danny Bright, Peter Key, VanVega
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
LayDee Jane: "Jsem ráda, že i já mohu přispět v boji proti rakovině..."

Milí čtenáři Techno.cz! Jelikož se můj oblíbený klub Fabric rozhodl uspořádat akci na podporu boje proti rakovině, teď je čas na vás... Jestli chcete podpořit dobrou věc, doražte v pátek do Ostravy! Ale teď si přečtěte krátký rozhovor s headlinerkou této akce LayDee Jane a Nikolou Bojčevem, zástupcem občanského sdružení For Help...

 

Lucie a Nikolo, doslechl jsem se, že v ostravském Fabricu bude v pátek akce na podporu boje proti rakovině... Jak k tomu došlo?

LayDee Jane: Někdy v loňském roce jsem seděla s Jirkou Grednerem, majitelem ostravského klubu Fabric, a bavili jsme se o tom, že by rád podpořil prostřednictvím klubu vybraný ústav či společnost zabývající se bojem proti rakovině. Probrali jsme to i s mým manažerem Milanem z Media Machine, který tyto aktivity podporuje už léta, a dohodli jsme se na akci, kdy vybraní čeští DJs zahrají pro dobrou věc. Slovo dalo slovo a pár měsíců nato se dala dohromady tato ojedinělá akce. Co vím, nikdy v minulosti se čeští DJs na podobné akci nepodíleli. Je fajn, že s tím nápadem Jirka přišel a přidali se k nám i další, kterým takové akce nejsou lhostejné.

LayDee Jane

Nikola: Přátelím se a dlouhodobě spolupracuji s Milanem Stoppou, manažerem populární LayDee Jane. Právě od něj jsem se dozvěděl, že ostravský klub Fabric každoročně pořádá benefici. Proto jsme neváhali přijmout letošní nabídku od Jirky Grednera - podílet se na chystaných tanečních akcích jako společnost, která vybere konkrétní účel. S představiteli klubu je dohoda rychlá, věcná, a tak to má v případě charity, myslím, vždy vypadat.

Co nám můžeš k této akci říct, Lucie?

LayDee Jane: Celá akce je rozdělena do dvou dnů 19. a 26.4. a já jsem headlinerem toho prvního dne. První část charitativního víkendu se ponese v duchu stylů house, trance, progressive, electro a techno.

Nikolo, plánujete do budoucna nějaké další benefice ve spojení s klubem Fabric?

Nikola: Určitě se dlouhodobé spolupráci nebráníme. Rádi totiž podpoříme jakoukoli smysluplnou akci, která pomůže tam, kde je to nejvíc potřeba. A hlavně naprosto průhledně tak, aby nevznikly žádné pochybnosti, kam vybrané peníze putují. Přeci jen nemá charita v České republice právě nejlepší pověst.

Jak to bude s tím, co se vybere na vstupném?

LayDee Jane: Výtěžek půjde skrze společnost For Help do Masarykova onkologického ústavu v Brně. Jsem moc ráda, že i já mohu přispět svým kouskem v boji proti této nemoci.

Nikola Bojčev
Nikolo, upřesníš nám to?


Nikola: Občanské sdružení For Help se zaměřuje na podporu výzkumu léčby rakoviny. Proto jsme po nabídce představitelů klubu Fabric oslovili Masarykův onkologický ústav v Brně, prestižní zařízení nejen na republikové, ale i světové úrovni. A podle částky, kterou se podaří díky chystaným tanečním akcím shromáždit, tamní odborníci vyberou konkrétní vědecký projekt, kterému finanční podpora pomůže. Pak už nic nebrání poslání peněz na účet ústavu, konkrétním vědcům. Dary účastníků tak nejdou přes žádné účty nadací nebo jiných subjektů. Organizátoři benefičních akcí odešlou peníze přímo vědcům, občanské sdružení For Help jen zprostředkuje potřebné informace. Na oplátku my a zástupci klubu Fabric od Masarykova onkologického ústavu v Brně dostaneme podrobnou zprávu, jak peníze využil a s jakým výsledkem...

Děkuji vám za váš čas, rozhovor a budu držet palce, aby přišlo co nejvíce lidí a podpora dobré věci se povedla dle plánu!

Ptal se CoreFoto v dubnu 2013.

foto: Borisek + archiv

Benefiční akce Fabric proti rakovině se uskuteční tento pátek 19.4. a v pátek 26.4. v ostravském klubu Fabric!

 
Fabric proti rakovině - EDM Edition

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016