PARTYINFO

 

THE SOFT MOON

Datum konání:
06.04.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
The Soft Moon
Popis:
vstup 250/350 czk
 
 
Psychoterapie podle Vasqueze v MeetFactory

The Soft Moon po loňské podzimní mystifikaci už opravdu přijíždějí do Prahy.  Své poslední album Zeros představí 6. dubna na koncertě v MeetFactory.

 

Je tomu pár let, kdy sanfranciský hudebník Luis Vasquez začal ve svém bytě nahrávat skladby pro svůj intimní projekt The Soft Moon. V loňském roce parta kolem Vasqueze vydává album Zeros, které je kritiky i fanoušky hojně oceňováno především kvůli temné atmosféře poháněné mocnými basovými linkami podtrhnutými hodně chemicky přiznaným bicím automatem. Až se kolikrát zdá, že The Soft Moon nejdříve „umíchají“ základní sound desky a až pak se rozhodují, jestli vokál bude v typickém postpunkovém zahalení spíše další součástí celkového hudebního vyznění skladeb a nebo konkrétním nositelem textové myšlenky. Koncert kapely v MeetFactory 6. dubna tak bude pro fanoušky americké či britské post-punkové vlny jednoznačnou povinností.

Album Zeros vyšlo pod labelem Captured Tracks, který založil brooklynský milovník post-punku a shoegazu Mike Sniper, a z něhož vzešly i další významné hudební projekty jako např. dreampopoví Wild Nothing nebo indierockoví Beach Fossils. Projekt The Soft Moon měl být pro Vasqueze hudební odkaz na vlastní minulost, chtěl opět najít svou osobnost a temné depresivní aranže byly tak jakýmsi dalším úspěšným vedlejším produktem, který dal vzniknout skladbám, které se neposlouchají zrovna jednoduše, neboť si k ní těžko hledáte svůj osobní emoční vztah. Ale i přesto postupem času, zejména po vydání debutové stejnojmenné desky The Soft Moon „nabobtnali“ ve svébytnou kapelu s výrazným živým projevem, základem ale zůstává Luis v roli skladatele, zpěváka a kytaristy i klávesáka.

Bohemian Like You & D Smack U uvádí: THE SOFT MOON (US)

MeetFactory, 6. dubna od 20:30 hodin. Vstupenky za 250 Kč + poplatky v předprodeji na stránkách Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream. Na místě pak za 350 Kč.

www.meetfactory.com

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016