PARTYINFO

 

STEPSLET

Datum konání:
29.03.2013 - pátek
Místo konání:
Brno - Favál
DJs:
Nymfo (NL), X.Morph, Soldik, VJE, Panzer, Pier, Wiit, Helmut (Redrum crew), Hrr.nec, Mystique, Casper, Mushka, Checkmate (Redrum crew)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 20:30, vstup 70/100 czk
 
 
Nymfo zavítá na brněnský Stepslet - profil

Za dva týdny nás čeká další brněnská premiéra v podobě holandského DJe a producenta Nymfa. Kdo se schovává za tímto pseudonymem, jak daleko za svou kariéru došel a jaké pecky má na svém kontě, se dozvíte v nasledujícím profilu.

 

NYMFO (Commercial Sucide, Black Sun Empire / NL)

Nymfo začal s DJingem už ve čtrnácti a chvíli na to začal organizovat první akce s názvem Red Zone a pokračuje v tom dodnes. S nasbíranými zkušenostmi se stal nejvyhledávanějším holandským djem a v roce 2005 a 2006 se stal DJem roku. Do studia, ač to chtěl udělat mnohem dříve, se dostal až v roce 2005 k tehdy také začínajícímu, dnes ikoně – Icicle. Ten mu ve studiu ukázal několik tipů a triků a zanedlouho na to, spolu začali vydávat desky na renomovaných labelech jako RAM, Critical, Renegade Hardware, Crunch a Shogun Audio.

Bardo ve studiu nerad sedí sám a ačkoliv má nápadů plnou hlavu, rád spolupracuje s kolegy v oboru. Jedním z prvních byl již vzpomínaný Icicle. Pod pěknou sérii desek se podepsal i s Proximem a opět to byl Renegade Hardware, Frequency (sublabel labelu RAM) a Inneractive. Také při cestování po světě často usedal do křesel ve studiích například s Dose, Cern, Chris.Su, State Of Mind, June Miller, Meance a Black Sun Emire. Někdo si z dovolené vozí kamínky, úpal, nebo průjem, no Bardo si vozí nové tracky. Ale stejně tu největší pecku složil s tuzemskými kolegy Black Sun Empire a udělali jednu z jeho nejznámějších pecek “Kempi”. Ta vyšla na albu Black Sun Empire – Lights & Wires před třemi lety. K tomuto tracku se tenkrát vázala i remixová soutěž, ve které první místo obsadil Čech Misology.

Ve stejné době jako “Kempi” vznikly další dvě desky, které ho dostaly do podvědomí širokého publika a do setů mnoha DJů. Byly to desky “Try To Forget / Autonomous Robot” pro Critical a “Matchstick b/w Bionic Fingers” pro Commercial Suicide. Byl to právě “Matchstick”, ze kterého “vytekl” i Klute a Nymfovi tak pomalu začal končit kočovný, i když velice úspěšný, život po labelech CIA, Project 51, Samurai, Vampire, Metalheadz, 31 a Dispatch. Klute mu totiž poskytl stálou střechu na hlavou a na to záhy Nymfo odpověděl velkým EP s názvem “Double Dutch”.

Toto EP je napěchované energickými bicími a hypnoticky založeným techno groovem. Loni v létě, tedy přesně rok po “Double Dutch EP”, přišlo konečně na řadu debutové album nesoucí trefný název “Characters”. Tady se Nymfo celkem dost vyřádil a napsal ho jakoby Klutemu na míru. Od soulful, přes neuro, experimental a liquid až k bass music. Absolutně největší highlity alba jsou dva tracky. Neuro nátěr “Bosshoven” s June Miller a technoidní “Battlefish” s Black Sun Empire.

Nymfo je i skvělý remixér. Remixoval belgický soul-funkový projekt Ultrasonic 7 – Lips They Move, švýcarské Lost Sequence – Spice Market a konečně i State Of Mind – Novocaine Dub. První deskou, kterou se v novém roce pochlubí, bude “Suddenly b/w Air Jacks” a ta nevyšla nikde jinde, než na Commercial Suicide.

Díky variabilitě, ve které se Nymfova produkce pohybuje, se mu dostalo supportu od různých světových DJů: Andy C, Teebee, Goldie, Fabio, Klute, Commix, Hype, Friction a mnoho dalších.

 
Nymfo zavítá na brněnský Stepslet

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016