PARTYINFO

 

CUBISM B-DAY EDITION

flyer
Datum konání:
02.03.2013 - sobota
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Ray Okpara (Mobilee Records), Kuba Kubicek, Fatty M, ST. Claire, Peet Sanders & Bulwa Bros
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start 22:00
 
 
Ray Okpara: "Snili jsme sen a teď doufám, že se z něj jen tak neprobudíme"

Ahoj Ray. Je nám ctí, že přijedeš, aby jsi zahrál na Cubism, který  se koná v legendárním pražském klubu Chapeau Rouge. Jsme rádi, že tě konečně můžeme představit českému publiku!

 

Navštívil jsi už někdy Prahu? A jestliže ano, víš něco o české taneční scéně, nebo českých djs?

Byl sem v Praze v roce 2007a to byla tuhá zima, bylo velmi chladno a to si pamatuju velmi přesně!  A jestli vím něco o české scéně? Ne, je to pro mě úplné tabu.

Jak moc ovlivnily tvoje nigerijské kořeny tvojí tvorbu?

Řekl bych, že jimi jsem do jisté míry ovlivněn, ale ne zas až tak moc, přestože mám hodně rád bubny  a afro samply.

V Praze se před 2 lety představil na party Flow tvůj kamarád Nick Curly, který je skvělý dj a zároveň velký sympaťák, stejně tak na mě působíš i ty a celá Mannheim parta kolem Osslo,Ceccille... Jména  jako Johnny D jsou i skvělý producenti, jakto, že v tak malém městě je tak obrovská základna skvělých Djs a producentů?

Dobrá otázka! Myslim si, že jsme se ovlivňovali navzájem, hráli jsme spolu na mejdanech od konce 90. let. Začali jsme žít elektronickou hudbou, a zůstali přáteli až do teď. Mannheim je nejen známý pro elektronickou hudbu a její producenty, ale je také znám hudbou a to obecně.

Vrátíme se do doby před 4 roky kdy byl obrovský boom a návrat ke kořenům House music a vaše celá parta se dostala hodně nahoru ve světovém měřítku..Byla to tvoje oblibená vlna v House music a byl to I tvůj případ? A jak moc pomohlo toto období, kdy jsi začal dostávat veliké bookingy tvé kariéře?

Jasně, opravdu v té době bylo objeveno mnoho nových producentů. Když začalo Oslo v roce 2007,tak to hodně pomohlo celé naší crew a zpopularizovalo nás to o tom žádná. Později, když Nick založil svůj vlastní label a od roku 2010 mám I já svůj label který se jmenuje AMA rec. Takže  abych to shrnul, všichni si  navzájem pomáháme a za odměnu si každý z nás ukusuje část svojí odměny!

Tvoje EP na Mobilee je naprosto skvělé, jak tvůj track, tak remix od Rodriguez Jr...Jsi nyni členem Mobilee a jak se spolupracuje s legendou jakou je Anja Schneider nebo to byla jen jednorázová spolupráce?

Ano, čím dál tím víc spolupracuji s Mobilee. V létě budu taky zapsán pod jejich booking agenturu. Pořád jsem ale pod Livet agency pro AMA rec. a Oslo projekty.

Co pro tebe bylo největším zážitkem nebo zkušeností na tvém GOOD TIMES EP tour, které nedávno skončilo?

Abych to uvedl na pravou míru, jde o GOOD TIMES LP. Vydal jsem plnou verzi alba na Mobilee, měli jsme celou šňůru koncertů přes jejich booking. A turné v jižní americe bylo naprosto úžasné.

Slyšel jsem od našeho kamaráda Dj Vika z Brna, že jsi s ním hrál na párty ve Švédsku u Lotus Sound system..Máš rád i takové menší underground party pro 200 lidí v přírodě nebo preferuješ kluby s profi zázemím?

Mám rád obojí, ve skutečnosti to záleží na tom, jak moc je publikum hudebně vzdělané…

Vím, že mezi tebou a Mobius strum z Kostariky vládne silné přátelství, jak jsi je vlastně poznal a co pro tebe váš vztah znamená?

Je jako můj bratr, máme mezi sebou jedinečné spojení, kde i beze slov víme, co se děje! Jsme přátelé navždy! LOVE TO LEO AND ELES IN COSTA RICA!

Tak a teď veliká otázka, starej dobrej vynil, anebo moderní technologie? Jaké programy a zařízení používáš když skládáš? Jsi veliký nadšenec pro studia nebo jsi spíš ten komu stačí laptop?

Pořád hraju vynily, ale popravdě musím říct, že méně a méně. Když skládám používám Logic, Live a nějaký hardware, digitálni anebo analogový, zkrátka to, co mi přijde pod ruce!

Kdy jsi se rozhodl že začneš skládat a co tě k tomu vedlo? Cítíš se víc jako dj, anebo jako producent?

Dj a producent řekl bych od té doby, kdy jsem začal hrát také živě, i když tento rok nebudu, ale brzy začnu vytvářet nový live set pro rok 2014!

Přemýšlel jsi někdy o tom, co by jsi dělal ,kdyby jsi nemohl být dj?

Pracoval sem už  v mnoha zaměstnáních, ale dá se říct, že jsem bohém, vždycky jsem miloval hudbu a Johnny D byl ten, kdo mi ukázal jak být djem. Snili jsme sen a teď doufám, že se z něj jen tak neprobudíme, ale brzy se uvidí co nám budoucnost přinese...

 
Ray Okpara na březnovém vydání Cubism - trailer

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016