PARTYINFO

 

ONE NIGHT

Datum konání:
08.02.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
The Timewriter (DE), Josef Sedloň, Dan Cooley
 
 
The Timewriter na páteční One Night

Dokonalé vnímání zvuku, naprosto charakteristický styl, cit pro melodii a rytmus, to je stručná charakteristika umělce, jehož pravé jméno je Jean F. Cochois, ale kterého hudební svět zná především pod jeho uměleckým pseudonymem The Timewriter. Má za sebou již 10 studiových alb a nespočetný počet remixů. Jeho precizní dlouholetá práce z něj dnes činí jednoho z mezinárodně nejrespektovanějších producentů ve svém hudebním žánru a je také považován za jednoho ze zakladatelů Tech House.

 

Jako mladý byl ovlivněn umělci jako Otis Redding, Bobby Womack, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Al Green a Bill Withers. V 80.letech pak nakupoval desky od Grandmastera Flashe, Whodini, West Street Mob, Junzon Crew, Newcleus a Herbie Hancock. Velmi ho ovlivnily také kapely jako třeba  Depeche Mode (jeho oblíbeným albem je “Construction Time Again”), Tears for Fears, dále Thomas Dolby, Ultravox, The Human League, Gary Numan, Laurie Anderson, Fisher Z, Vangelis a Alan Parsons. Další výraznou inspirací pro něj byla Roxy Music Bryana Ferryho a Marillion. Odsud si Jean F. Cochois odnesl meleancholii a hudební hloubku, kterou vnímáme z jeho vlastních písní.

Jeho hudba by se dala charakterizovat jako kombinace detroitem inspirovaného groovy soundu se silnou příměsí soulových zvuků a vokálů. Dnes je The Timewriter velmi respektovaným umělcem na mezinárodním poli. Jeho alba sklízí nadšené ovace a respekt, jako remixéra si ho pro své skladby vybral bývalý člen Kraftwerk Wolfgang Flur (Yamo), Mike Oldfield, Yello, Faithless a také Boy George.

Jako DJ má The Timewriter svoji residenci ve známém klubu Cocoon, který patří Svenu Vathovi. Pravidelně také přináší svoji sérii mixovaných CD´s pod názvem Deep Train.

V pátek 8.2.2013 se The Timewriter představí pražskému publiku na residentním večer djů Radia1 Josefa Sedloně a Dana Cooleyho – One night. Určitě se máte na co těšit.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016