PARTYINFO

 

SCARLET APOSTLES + MOOMBAWHAT?!

Datum konání:
08.02.2013 - pátek
Místo konání:
Praha - Chapeau Rouge
DJs:
Max Powa (a) & Babylon Rocker, Fatty M., Side Winder (srb), Ejczka & Zooropix & Starf & Ondřej Psyla & Beyond Infinity & Hellman
Popis:
start 21:00
 
 
Rozhovor se srbským progressive psytrance producentem Side Winder

Ahoj Alexi, minulý rok ti vyšlo první album Faith na Ovnimmon records, které mělo velký ohlas na světové progressive psytrance scéně. Jak se zrodila spolupráce s tímto známým labelem?

Side Winder: Jsem rád, že album vyšlo zrovna na Ovnimoon rec. V roce 2007 jsem potkal Ovnimmona, tehdy ještě se svým psytrance projektem BPM. Od té doby jsem dobrými přáteli a Ovnimoon měl zájem vydat Side Winder album. Možná mé druhé album chystané na tento rok se bude ubírat stejnou cestou.

Album Faith obsahuje i několik remixů od producentů Zyce a Flegma, další od Sideform, kteří jsou též ze Sbrska jako ty. Další top progressive psytrance producenti Lyctum či E-Clip jsou taky ze Srbska. Můžeš nám říct čím to je, že právě progressive psytrance je tak popularní v tvé zemi?

Side Winder: Je těžké říct čím to je. Každopádně tu je ta správná pozitivní progressive energie všude okolo a to je možná tím důvodem, proč je u nás i tolik producentů zaměřených na progressive psy.

Vraťme se k tvé hudbě. Kdy jsi začal se svojí vlastní produkcí, byl to vždy progressive psytrance a nebo jsi dělal i něco jiného? Kdo tě hudebně ovlivnil?

Side Winder: S produkcí jsem začal okolo roku 2006 se svým prvním full on psytrance projektem BPM. Progressive přišel až později. Ovlivnilo mě plno umělců, od Michel Jarre po Daft Punk a plno dalších. Kromě progressive a psytrance dělám House, Tech-House, Minimal, Deep a nedávno jsem začal i s klasickou vážnou hudbou.

Co za software a hardware používáš ke skládání svých tracků?

Side Winder: Řídím se heslem: “Analog ears, digital minds”. Pro základ tracků používám programy jako Cubase, UAD a různé Soft Synths. A pro finální podobu nejrůznější hardware sequencery.

Hrál jsi v mnoha zemích. Máš nějaké oblíbené místo, kam se rád vracíš? Byl jsi už někdy v Praze?

Side Winder: Ne, bude to moje první návštěva Prahy a doufám, že to bude pořádná jízda. Každá země je v něčem specificky krásná, kulturou, lidmi, … Nemůžu tedy říci, že mám na úkor dalších míst jedno vyloženě oblíbené, kam se na party rád vracím. Měl jsem zatím štěstí na takřka všechny party i země, kde jsem hrál a rád na ně vzpomínám.

Těšíme se na tvůj live act, co můžeme očekávat?

Side Winder: Čistý dynamický progressive zvuk a plno pozitivní energie.

 
Scarlet Apostles již zítra v Chapeau Rouge

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016